Mám takový problém, nejde mi zapnout pc. Když se mi zapíná, tak naskakujou různé texty jako při každodenním zapnutí pc. Pak mi skočí tabulka asi s nějakým textem a pod tím se mi napíše Veryfing DMI Pool data … Update Success
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Neví někdo, co s tím? Jestli třeba není špatně zapojený harddisk nebo chyba v nějaký jiný blbině.
/*
1) Oprava nadpisu „Problem se zapnuti pc“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
2) Příspěvek přeložen do češtiny. Když už ti nestojíme za to, abys používal háčky a čárky, buď té dobroty a používej jednak normální věty, jednak dělej za interpunkcí mezery, nepotřebuješ na úkor čitelnosti šetřit znaky jako v SMS. Nejsme tu sice v jazykovém koutku, takže ti nikdo nevynadá za chyby, nikdo po tobě nechce, abys psal spisovně, ale mohl by sis po sobě text alespoň přečíst, než ho odešleš. Ve škole nebo na úřad by ses jistě neodvážil psát tak, jak píšeš.
Myloš
*/
Chyba při startu: „DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK…“
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem se zapnuti pc
může být špatně zapojený taky se mi to stalo
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chyba při startu: „DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK
Tak nevím, dneska jsem si s tim zkoušel hrát a zapojením hardisku to asi nebude protože v biosu hardisk normálně načtenej je.Nebude chyba v něčem jiném? už si s tím nevím rady:(
-
- Pohlaví:
Buď není nastaveno bootování z tohoto disku, nebo na disku není systém. Je otázkou na co si BIOS sahá, takže je třeba nastavit boot z HDD. Dále je možné, že jsi nějakým způsobem přišel o zaváděcí sektor, v tomhle případě by mohlo pomoci nabootovat z instalačního CD, zvolit opravu a v příkazové řádce zadat fixboot a pak fixmbr. Dál je možné nabootovat nějakou live distribuci linuxu a ověřit, co vlastně na disku zbylo, případně zachránit co se zachránit dá a systém přeinstalovat.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nebo máš nastaven Boot z CD/DVD a v mechanice jsi zapomenul nějaké CD, nebo DVD. Stačí jej vyjmout a restartovat PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1016
-
od mmmartin