Canon MP520 problem s tiskem
Canon MP520 problem s tiskem
Asi 3 roky použivam tuhle tiskarnu,koupil jsem si sadu a plním si nadržky s inkoustem,ale onehdy tiskarna začla blbnout,vynechavala černá tak jsem to doplnil,ale problem stejny,koupil jsem tedy novy cartrige,ale pořad mi to na stantard tisk, tiskne blbě, černa vynechava,ale na vysoké nastaveni tisku mi to tiskne normalně,jenže to trva dlouho a dost to spotřebuje inkoust.Nevíte někdo čím by to mohlo být a nebo co s tím?Všechny udržby a čištění jsem provedl.Pak jedině že by byla zanesena tisk.hlava a do servisu s tim,ale to až posledni možnost.
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Canon MP520 problem s tiskem
Přiklonil bych se k té hlavě, ale počkej ještě na ostatní, co řeknou. Jestli jde t. hlava vytáhnout z tiskárny, tak jí skus tak na den naložit do líhu.
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
tisk.hlavu se mi podařilo vyndat,byla pěkně zanesena ze spod a trysky jsou určo taky,ale že pry líh na to není moc vhodny,pry to muže zpusobit že inkoust utvoří žmolky tak nevim co je na tom pravdy.Lepší asi bude destil.voda.
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak ji alespoň prozatím jemně vyčisti vatovou tyčinkou. Destilovanou vodou - možná, že to půjde.
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
-
- Pohlaví:
Žádný žmolky to neudělá a voda inkoust nerozpustí! Dej si do nějaké nádoby cca 0,5cm lihu a tu hlavu tam postav tryskama dolů /nevím jak vypadá/, nech to cca hodinu působit a pak to očisti nějakým štětečkem anebo gázou /aby tam nezůstaly chlupy/ a zyse to nech chvíli propláchnout. Tam není co zkazit.
Vata zanechává chloupky!
Edit: Event. můžeš čistit jenom štětečkem naloženým do lihu, ale pozor, nesmí v něm být benzín!
Vata zanechává chloupky!
Edit: Event. můžeš čistit jenom štětečkem naloženým do lihu, ale pozor, nesmí v něm být benzín!
Re: zaschla tiskova hlava
Rce, 11.03.2006 03:12
Líh NÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!:-? Inkoust je rozpuštěn ve vodě, jakmile se tam naleje líh, okamžitě se srazí do miniaturních žmolků a hlava je na vyhození!!:!: Jedině vlažná voda. Klidně hlavu namočit přes noc do talířku s tak 2mm vody s jarem. Před vrácením do tiskárny řádně vysušit. Program na číštění samozřejmě použít před každou zkouškou tisku.
↑ ← Odpovědět
Kráťa, 11.03.2006 03:41
Jůůůůůůůůů my to tenkrát máčeli v té spešl vodičce a já myslel, že je na bázi lihu (a on je to jar).
Ještě, že to tu hlídáš, to by měl asi tazatel radost, kdyby na ten líh dal.
Odvolávám líh!!!!!
_____________________________________________________________________________________________________
A ještě někde jsem četl něco podobneho tak pak nevím,zkusim prvni destilku a jak to nepujde přijde na řadu líh.
Rce, 11.03.2006 03:12
Líh NÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!:-? Inkoust je rozpuštěn ve vodě, jakmile se tam naleje líh, okamžitě se srazí do miniaturních žmolků a hlava je na vyhození!!:!: Jedině vlažná voda. Klidně hlavu namočit přes noc do talířku s tak 2mm vody s jarem. Před vrácením do tiskárny řádně vysušit. Program na číštění samozřejmě použít před každou zkouškou tisku.
↑ ← Odpovědět
Kráťa, 11.03.2006 03:41
Jůůůůůůůůů my to tenkrát máčeli v té spešl vodičce a já myslel, že je na bázi lihu (a on je to jar).
Ještě, že to tu hlídáš, to by měl asi tazatel radost, kdyby na ten líh dal.
Odvolávám líh!!!!!
_____________________________________________________________________________________________________
A ještě někde jsem četl něco podobneho tak pak nevím,zkusim prvni destilku a jak to nepujde přijde na řadu líh.
-
- Pohlaví:
No vidíš a já to čistím lihem a je to bez problémů. Takže pro klid duše použij vlažnou vodu s trochou jaru a když to nepomůže, pak ten líh! 

tak jsem vyčistil tu hlavu destilkou,nechal vyschnout,jenže po nainstalovaní do tiskarny mi černa barva už netiskne vubec.tisk.hlava ležela 4 dny volně na tiskarně,ale ostatní barvy jdou jen ta černá,bud se tryska zdupala nebo je ucpana ale to nevim teda čím,system mi nic nehlasi,tiskarna tiskne prazdne papiry..
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Destilovaná voda ti trysku nevyčistí. Má pouze schopnost čerpat minerály (do sebe) - tj.: Proto se nesmí dlouhodobě pít. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2387
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 kvě 2025 13:30
-
-
- 4
- 3425
-
od lukas222