Problém se čtečkou v Notebooku!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Verxes
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém se čtečkou v Notebooku!

Příspěvekod Verxes » 10 led 2007 20:11

Mám v NB čtečku paměťových karet SD/MMC/MS/MSpro a když dám kartu ze svého mobilu typu microSD do adaptéru na SD karty, tak mi počítač kartu zobrazí v Tento počítač, ale otevřít již nejde.. je možné že moje čtečka rozpozná rozdíl mezi adaptérem a normální SD kartou a adaptéry vůbec nebere?
Máte někdo podobnou zkušenost?

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 10 led 2007 20:48

S tím jsem se ještě nesetkal, ale možné je všechno. Já mám sice čtečku pro 16 druhů karet, takže vždy se najde zařízení, do kterého karta pasuje, ale nenapadá mě v této chvíli, co by mohlo být příčinou tvého splínu. Nedostal jsi k té čtečce ještě nějaký dodatečný software?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Verxes
Level 3
Level 3
Stav:

čtečka - software..

Příspěvekod Verxes » 10 led 2007 22:13

No software, dostal jsem cd k NB, kde byly veškerý ovladače, včetně ovladače pro čtečku, ale to mám vše nainstalovaný... a normální SD karta z foťáku mi tam jde v poho.. zkusim napsat přímo do ASUSu...

mkey
nováček
Stav:

Příspěvekod mkey » 10 led 2007 22:22

Mam taky ntb Asus se cteckou a resil jsem podobny problem, ale s externi cteckou. Problem byl v tom, ze ctecka pridala 4 dalsi disky, ale na ntb jsem mel namontovych nekolik sitovych disku. Ty nebyly zrovna dostupne - byl jsem mimo firmu - a tak se ty disky se cteckou namapovaly na ty sitove a neslo se na ty pametove karty dostat. Vyresil jsem to prejmenovanim disku na pismenka, ktere jeste nebyly obsazeny. Pak uz se na kartu dostat dalo...

Verxes
Level 3
Level 3
Stav:

Mě to disky vůbec neukáže..

Příspěvekod Verxes » 10 led 2007 23:31

mkey píše:Mam taky ntb Asus se cteckou a resil jsem podobny problem, ale s externi cteckou. Problem byl v tom, ze ctecka pridala 4 dalsi disky, ale na ntb jsem mel namontovych nekolik sitovych disku. Ty nebyly zrovna dostupne - byl jsem mimo firmu - a tak se ty disky se cteckou namapovaly na ty sitove a neslo se na ty pametove karty dostat. Vyresil jsem to prejmenovanim disku na pismenka, ktere jeste nebyly obsazeny. Pak uz se na kartu dostat dalo...

Mě ta interní čtečka vůbec žádný disky neukáže... v tento počítač žádná karta není dokud ji tam nestrčim... pak se příslušná karta objeví.. Já na desktopu mám externí čtečku.. a to máš pravdu u tý externí tam vždycky byly ukázaný disky i když tam karta nebyla...
Uvidíme co na to řeknou technici z ASUSu.. pošlu jim maila... ať se taky snaží, když jsou za to placený... :evil:

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 11 led 2007 07:28

Zobrazení slotů pro paměťové karty, i když není zasunutá karta do čtečky, je jev normální. I CD mechaniku máš předsi zobrazenou stále a nemusí být v ní CDčko. Překontroluj si nastavení mapování disků, pokud ho používáš, zda nedochází k duplicitě.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Verxes
Level 3
Level 3
Stav:

Mapování disk?

Příspěvekod Verxes » 11 led 2007 09:40

Luboš píše:Zobrazení slotů pro paměťové karty, i když není zasunutá karta do čtečky, je jev normální. I CD mechaniku máš předsi zobrazenou stále a nemusí být v ní CDčko. Překontroluj si nastavení mapování disků, pokud ho používáš, zda nedochází k duplicitě.

Tak za prvý, ani nevim co to mapování disků je, natož abych ho používal (jestli ano, tak o tom tedy nevím) a co se týká zobrazení disků u čtečky, tak opravdu se mi v tento počítač žádné disky nezobrazují. Zobrazí se po zasunutí karty, vždy jen ta karta co jsem zasunul a po vyjmutí zmizí.. Ale karty fungujou takto všechny až na tu microSD s adaptérem na SD..ta se mi ale také zobrazí jako normální SD karta (což by mělo být správně), ale nejde otevřít, hodí mi to hlášku:
F:/ není přístupný
Zařízení nezná tento příkaz

Přikládám i obrázek obrazovky tento počítač.. kde je vidět pouze ta jedna karta, kterou tam mám, po vyjmutí tento disk zmizí...
Také používám virtuální mechaniku s programem Daemon... ale že by to mohlo být tim?
Přílohy
MyComputer.JPG
Na obrázku je vidět pouze jeden disk.. aktuálně zasunutá karta.. po vyjmutí karty disk zmizí..

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 11 led 2007 10:30

Daemon Tools vytváří virtuální mechaniky (tzn. nikoliv skutečné, ale fiktivní), do kterých se obsah CD/DVD načte a systém to bere tak, že se jedná o skutečnou mechaniku. V tomto programu si můžeš nastavit, kolik takovýchto mechanik se vytvoří. Pokud ho tedy máš aktivní, tak čtečka paměťových karet s tím může mít problémy. Zkus tedy nejprve odinstalovat Daemon Tools, pak restartovat noťase a podívej se, zda vidíš v systému mechaniky pro paměťové karty. Pokud ano, tak to bylo programem Daemon Tools, který nainstaluj teď a porovnej s předchozím stavem.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém se zálohováním notebooku Příloha(y)
    od rakato11 » 20 říj 2024 10:32 » v Vše ostatní (sw)
    9
    3363
    od rakato11 Zobrazit poslední příspěvek
    20 říj 2024 18:45
  • Výběr NVMe SSD do notebooku Příloha(y)
    od MrVoltz » 01 lis 2024 18:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    2558
    od MrVoltz Zobrazit poslední příspěvek
    04 lis 2024 18:19
  • Preblikovanie obrazovky Notebooku
    od CrossSK » 23 čer 2024 13:57 » v Problémy s hardwarem
    5
    3777
    od CrossSK Zobrazit poslední příspěvek
    07 črc 2024 13:38
  • Pomoc s výběrem notebooku na hry