Dobrý den!
Mám necelý měsíc staré PC a skoro od samého začátku v něm cosi píská. Myslel jsem že je to disk,protože pískání je nepravidelně přerušované,ale diskem to není. Paradoxně pískání ustane,když se počítač dostane do záběru (Hra,film,.....). Poradí někdo co s tím?
problém 2.
K tomuto PC jsem dokoupil nový monitor. Problém nastal při zapnutí hry Gothic 4,kdy se obraz nenačte a po chvíli hodí chybu : Could not restart 3D devices. a Could not set display settings. K monitoru jsem na stránkách výrobce našel jakýsi ,,ovladač,, který tvoří 2 soubory,které nevím kam nahrát.
PC: AMD Phenom II X4 QUAD 960 BLACK
Western Digital Green Power 750GB
Kingston DIMM DDR3 8GB 1600MHz
MSI 990FXAGD65 AMD990FX+SB950
MSI N550GTXTIM2D1GD5
Zdroj KME PZ 500 Fan 15cm,500W
Díky za každý tip!
Pískání v měsíc starém PC
Pískání v měsíc starém PC
Naposledy upravil(a) Ltb dne 13 led 2012 11:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
Re: Pískání PC
To pískání bude nějaký horší ventilátor (zřejmě grafická karta nebo na CPU) s regulací otáček a až po delším rozjetí se pískání ustálí.
Asi to vypadá, že se to vše bude točit kolem grafiky.
Asi to vypadá, že se to vše bude točit kolem grafiky.
-
- Pohlaví:
Re: Pískání PC
Pískání může také způsobovat nějaká uvolněná cívka - zpravidla ve zdroji.
Re: Pískání v měsíc starém PC
to bude asi na reklamaci co ? Předpokládám že nic co bych opravil sám.
A když spustíš jinou hru, tak to dělá to samé? Jestli ho máš v klasický nový záruce, tak to nech prověřit.
-
- Pohlaví:
Sám bys to možná opravil, ale máš to v záruce! To pískání funkci vadit nemusí, ale dlouhodobě to může být nepříjemné.
tak jsem u toho dneska půl hodiny ležel a poslouchal každou součástku při zapnutí a vypnutí hry...vpadá to na zdroj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2012 16:59) ---
Pokud reaguješ na ten monitor,tak hry jako World of tanks,Lineage ....ty s tim problém nemají. Pouze u Gothic 4 - Arcania.
Ale nechápu proč s několik let starým LCD to běželo a s novým ne.... :X
Děkuju všem za rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2012 16:59) ---
Myskar píše:A když spustíš jinou hru, tak to dělá to samé? Jestli ho máš v klasický nový záruce, tak to nech prověřit.
Pokud reaguješ na ten monitor,tak hry jako World of tanks,Lineage ....ty s tim problém nemají. Pouze u Gothic 4 - Arcania.
Ale nechápu proč s několik let starým LCD to běželo a s novým ne.... :X
Děkuju všem za rady

-
- Pohlaví:
To vypadá na jádro transformátoru, které se uvolní /bývají lepená/ a rozkmitá - tím vydává ten zvuk.
Zpět na “Problémy s hardwarem”