Ahoj, mám problém s připojením na internet...
Jak přes ethernet, tak přes wifi se nejde připojit. Když se kouknu ve windowsech na komunikaci mezi počítačem a routrem, tak počítač pouze data odesílá, ale již nepříjmá, zkoušel jsem to jak ve windows, tak na linuxu (live CD) děje se to u dvou počítačů, testováno na několika sítích, netušíte někdo čím by to mohlo bejt? Nebo je náhoda a u obou počítačů odešla sťovka?
problém s připojením na internet
Re: problém s připojením na internet
jak u bezdratu tak u kabelu je to to samé, děje se to dokonce i u dvou počítačů, testoval jsem to i na live CD ubunty, takže to není špatnejma ovladačema.
Všude lanka (i wifina) data odesílá, ale již nepříjmá...
Všude lanka (i wifina) data odesílá, ale již nepříjmá...
-
- Pohlaví:
a to je co? A co na to říká provider, není to u něho?je to to samé
když si ve windows rozkliknu danej síťovej prvek, u aktivity mám odesláno třeba 56 bajtů přijato 0 z toho usuzuji, že danná síťová věc nepřímá (testoval jsem to na 3 routrech, všude to samé s providerem to nemá vůbec nic společného, internet jako takovej na jinejch strojích funguje, nefunguje jen síťová komunikace mei danejma počítačema a routrama.)
A j se ptám, jestli je odpálenej HW u obojího, nebo jestli ej to způsobené něčím jiném.
A j se ptám, jestli je odpálenej HW u obojího, nebo jestli ej to způsobené něčím jiném.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jiny kabel jsi zkousel? Resp. to zapojit misto funkcniho PC?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
ano kabelem to není, je to stoprocentně v počítačích (jednom a druhém) navíc to samé dělá jak přes ethernet, tak přes wifinu, nefunguje prostě síťová komunikace, jak pod windows, tak pod linuxem.
Co to zkusit od základu. Zkontrolovat správnost zapojení kabelu do routeru (internet do WAN), zkontrolovat nastavení routeru samotného (LAN, WAN a Wifi), případně PC (jestli u síťovek je nastaveno přidělení IP automaticky serverem DHCP, nebo ovladač jestli je v pořádku ve správci HW)... Co máš za OS? Může třeba být vypnutá nějaka ze síťových služeb... Co firewall? Jiný PC, notebook nebo třeba telefon se připojí? Aby to nebylo routerem...
A co takhle zkusit připojit jeden PC po druhém přímo na LAN bez routeru. Určitě tím něco vyloučíš - buď router, nebo oba (jeden?)PC.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
lidi vážím si vašich rad, ale prosím čtěte co zde píši, zatím to neudělal nikdo, stále mě opakujete něco čím to bejt rozhodně nemůže.
Nicméně znovu:
Mám dva počítače kde nefunguje veškerá síťová komunikace, jak přes lan, tak i přes wifinu. Pokud to někomu pomůže, na jednom počítači sou XP, na druhém visty, nicméně sem to testoval i na live CD linuxu a chová se to stejně. Testoval jsem to na routrech na které sou připojeny ostatní počítače jak přes kabel, tak přes bezdrát a fungují, tedy routrama to bejt nemůže. na počítačích je nastaveno aby si IP atp zjistily z DHCP serveru. (žádná kontrola mac, či IP nastavená není, routry komunikují se vším kdo zná heslo na wifinu, nebo je na kabelu)
Hlava mě to nebere. Obojí když připojím přes kabel, nebo lan, výsledek je stejnej, počítač data odesílá, ale nepříjmá a dělá to jak ve windows, tak v linuxu, tedy OS to taky není. Hlavně se to u obojío stalo náhle a postupně, rozmezí asi 2 dny. Je možné, že odešel HW? i když je mi divné že nefunguje jak wifina tak lanka.
(napadlo mě že možná z nějakého důvodu oboum počítačům routr jeden tak druhejnepřidělil IP, nastavím ji tedy na tvrdo a uvidím, ale nechápu proč by ji neměl přidělit, když ostatním přidělí.)
Nicméně znovu:
Mám dva počítače kde nefunguje veškerá síťová komunikace, jak přes lan, tak i přes wifinu. Pokud to někomu pomůže, na jednom počítači sou XP, na druhém visty, nicméně sem to testoval i na live CD linuxu a chová se to stejně. Testoval jsem to na routrech na které sou připojeny ostatní počítače jak přes kabel, tak přes bezdrát a fungují, tedy routrama to bejt nemůže. na počítačích je nastaveno aby si IP atp zjistily z DHCP serveru. (žádná kontrola mac, či IP nastavená není, routry komunikují se vším kdo zná heslo na wifinu, nebo je na kabelu)
Hlava mě to nebere. Obojí když připojím přes kabel, nebo lan, výsledek je stejnej, počítač data odesílá, ale nepříjmá a dělá to jak ve windows, tak v linuxu, tedy OS to taky není. Hlavně se to u obojío stalo náhle a postupně, rozmezí asi 2 dny. Je možné, že odešel HW? i když je mi divné že nefunguje jak wifina tak lanka.
(napadlo mě že možná z nějakého důvodu oboum počítačům routr jeden tak druhejnepřidělil IP, nastavím ji tedy na tvrdo a uvidím, ale nechápu proč by ji neměl přidělit, když ostatním přidělí.)
Naposledy upravil(a) Ooondrej dne 16 srp 2012 23:15, celkem upraveno 1 x.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš chyba u poskytovatele , volal si mu?
Stáhni si MiniToolBox
a spusť ho.
V okně zaškrtni čtverečky:
Report IE Proxy Settings
Report FF Proxy Settings
List content of Hosts
List IP configuration
List Winsock Entries
List last 10 Event Viewer log
List Installed Programs
List Users, Partitions and Memory size
Potom klikni na GO , po chvíli skenu se objeví log s názvem „Result“ , zkopíruj sem celý jeho obsah.
Stáhni si MiniToolBox
a spusť ho.
V okně zaškrtni čtverečky:
Report IE Proxy Settings
Report FF Proxy Settings
List content of Hosts
List IP configuration
List Winsock Entries
List last 10 Event Viewer log
List Installed Programs
List Users, Partitions and Memory size
Potom klikni na GO , po chvíli skenu se objeví log s názvem „Result“ , zkopíruj sem celý jeho obsah.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
k prvnímu se vyjadřovat nebudu, psal sem ady několikrát proč s tím poskytovatel němá nic společného, oba routry sou moje a normálně fungují..
na ten program mrknu a hodím to sem, dík.
na ten program mrknu a hodím to sem, dík.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4658
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3039
-
od Signalista97