PC restart při pohutí sPC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

PC restart při pohutí sPC

Příspěvekod Carny » 09 lis 2012 18:27

Ahoj, mám takový problém. Mám takový starší PC, které bych chtěl dát babičce aby se na něm naučila, používala ho na internet, sem tam nějaký film. Je to :

Intel Pentium IV 3.0 Ghz
ATi Radeon 2600XT 512 Mb
1GB RAM DDR1
Windows 7 Ultimate 32-Bit

Systém jede slušně, PC celkem rychle (Dokonce na něm jde bez sekání Mafia II na nejnižší :D :D) Ale problém je v tom, že když se PC dával dohromady (Sehnal se procesor,ramky,grafika...) Tak se odvezl k 'technikovi', který zřejmě něco blbě zapojil a já jen když maličko hejbnu se stolkem nebo s počítačem, občas to je fakt když na PC sedne moucha, samovolně se restartuje a já nevím jak to vyřešit nebo co může být blbě zapojené, jednoduše kde může být chyba. Zkoušel jsem procák je dobře,grafule také, ramky též a HDD také.

Prosím poradíte mi ? :)

Díky :)

Opraven nic neříkající název - viz pravidla tohoto fóra. Pic
MacBook Pro 13 Retina TouchBar 2016
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC Problém

Příspěvekod guest » 09 lis 2012 18:49

Vítej na PC-Help!

Toto napovídá tomu že je tam, něco uvolněné. Grafika , kabely?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: PC Problém

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 18:51

Jednak zkontroluj všechny kabely v PC, zda správně sedí na doraz. Doporučuji otestovat RAM paměti programem Memtest, nebo GoldMemory. Zakaž restart a vlož sem obrázek případné modré obrazovky.

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: PC restart při pohutí sPC

Příspěvekod Carny » 09 lis 2012 19:06

Díky za přivítání, tak zkusím ještě jednou rozmontovat a vše doladit a pc případně vyluxovat od prachu. Jinak v RAMkách by problém být neměl, ale zkusím to jsou to úplně nové nikdy nepoužité Zeppelinky 2x512Mb DDR II (špatně jsem dal do popisu že se jedná o DDR1

edit : Tak to není jen když s PC hýbnu, ale je to i když se s pc nic nedělá, teď jsem odešel k notebooku a pc se restartoval samovolně. Jinak josu docela vysoké teploty :

Procák je 70 a grafika 65 stupňů, což je docela dost :/

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Lis 2012 20:26) ---

Tak, vyčistil jsem teploty klesly na normál (40,50), dokonce jsem hýbal se stolkem a se samotným PC a nic, tak jsem se zaradoval že to pomohlo, ovšem asi po 20ti minutách jsem na zkoušku drbul trochu do stolu, a výsledek je úplně stejný.. :(
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 20:29

Pokud to je nějakého většího zatížení, tak to není dobré. Pokud to je nová instalace OS, tak jsi asi HDD nejprve před instalací formátoval, takže by to neměla být žádná verbež z netu. Pokudje to starší zkontroluj disk s OS, zda na něm nejsou chyby. Ověř si, ale ve Správci zařízení, zda jsou v pořádku všechny ovladače. Pro jistotu otestuj i RAM a to alespoň 2 dvakrát celý test.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

matna2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod matna2 » 09 lis 2012 20:37

Mel jsem podobny problem a po nekolika desitek bádání jsem nakonec zjistil ze se mi dotykaji kabilky od ted uz nevim jesli od startu nebo restartu nevihoda je ze normalne nejsou videt protoze jsou skryty za prednim panelem muzes omrknout ,,

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Carny » 09 lis 2012 20:47

Dobrá tedy. Natočil jsem video, jde to teda o něco hůř, také jsem se divil že to má takovou výdrž. Viděl jsi sám, že když jsem dal mírnou fakt mírnou, ten zvuk to dělá jako že to byla jeb* ale byla to fakt malá, PC se restartoval, no jo jinak se to fakt restartuje když maličko drbneš do stolku, měl teď prekvapivou výdrž sám vidíš že ve správci zařízení je vše OK. Také tam můžeš vidět, že po restartu mi nefunguje klávesnice. Naběhne až v samotných Windowsech. Kdyžtak mohl by jsi mi poslat odkazy na ty testy? :)

VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=O8Y-LTn2 ... e=youtu.be

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Lis 2012 20:49) ---

matna: myslíš kábly jako od tlačítek startu a restartu? (Mechnických)
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

matna2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod matna2 » 09 lis 2012 21:00

jj presne ty myslim nekdy je to neodborne napajene a vlasky se po treba zatreseni dotknou

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Lis 2012 21:21) ---

popripade zkusit naject do biosu vetsinou klavesou delete nebo F2 a zkusit s nim zatrast v biosu jesli to neudela tak muze byt HDD volny a nebo vcudu hodne lidi dava HDD jen na 2 sroubky misto na 4 a pokud to udela i v biosu tak treba volne napajeni jak site ci HDD nebo jak uz tu padlo volny jiny komponent

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 21:24

Pravděpodobně máš klávesnici USB, proto nejde při startu do naběhnutí Windowsu. Zkus ji povolit v BIOSu, pokud tam je ta volba. Jinak použít klávesnici v PS2, protože se jinak asi do BIOSu nedostaneš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2235
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4308
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”