Znehybněná myš

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

luksaboss
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Znehybněná myš

Příspěvekod luksaboss » 24 lis 2012 21:50

Zdravím IT lidičky :smile: Mám malej problém, sice nejsem začátečník a s PC si dovedu poradit ale mám možná trochu netradiční dotaz .... Když jsem měl dříve myš připojenou přes PS2 port bylo vše OK ale teď jakmile mám připojenou novou na USB děje se mi jedna věc co si nejsem jist jestli chápu dobře: Prostě při práci disku například pokud ho nějaký program začne značně vytěžovat tak se mi zasekne kurzor a objeví se skokem tam kde by měl být když jsem s nim posunul. Jelikož priorita přerušení bude u USB a PS2 asi jiné kategorie tak by mě zajimalo proč se to tak děje jestli to je fakt tím IRQ a za další jestli bych prioritu IRQ měll ve widlích teda nějak změnit - moc se mi do toho nechce nemám o tom moc představu.
Díky za rady :)

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Znehybněná myš

Příspěvekod Pic » 24 lis 2012 22:03

Není to spíše na moment zatuhnutí obrazu? Zkusil jsi jinou USB myšku, případně tuto s jiným PC, nebo notebookem?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

luksaboss
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod luksaboss » 25 lis 2012 16:40

Zatuhnutí obrazu .... zajímavá teorie, no každopádně v notebooku teda nepoužívám tak náročný programy a tolik s ním nepracuju a tam se mi to nestalo .... pravda že jsem tam tu myš nemel připojenou tak často jenom prostě na zkošku :) jinou USB myš mám ale to je tak nahodilý to zatuhnutí že bych s ní musel dělat často a to se mni zase nechce. Mylsel jsem že toto bude pro někoho jasnej problém že to není zase tak vzácná věc ale tak nevadí jen jsem to zkusil jestli někdo neví :)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 lis 2012 17:36

Jestliže to je skutečně jednorázová záležitost, tak příčinou může být vícero věcí. Pokud se to bude častěji opakovat, pak je třeba hledat příčinu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 lis 2012 20:52

Zkontroluj PIO/DMA mode
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Zpět na “Problémy s hardwarem”