PC se restartuje při nabíhání windows

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

johnny.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

PC se restartuje při nabíhání windows

Příspěvekod johnny. » 01 kvě 2007 17:09

Ahoj, můj Anti Spyware našel na mém PC objekt, který identifikoval jako Trojan. Zvolil jsem tedy doporučenou akci: přesunout objekt do karantény. Poté se mi však zobrazilo hlášení, že je nutné vložit CD s SP2, jinak by systém nemusel správně pracovat, infikovaný objekt prý nahradil některé systémové soubory. Já jsem byl ovšem v časové tísni a v předpokládání, že tuto operaci dokončím později, jsem PC vypnul (operaci jsem dokončil tak, že jsem objekt přesunul do karantény a na dotaz zda chci pokračovat bez CD SP2 jsem odpověděl ANO, to bylo celé, počítač jsem pak klasicky vypnul). Ovšem druhý den kdy jsem PC spustil, objevil se problém: standardně začne nabíhat systém (windows XP pro edition) ovšem poté co skončí "animace" znázorňující loadování a nastane chvíle kdy by se měla objevit přihlašovací obrazovka se PC restartuje. Vyzkoušel jsem obvyklé věci jako nouzový režim, poslední známá konfigurace, nebo bootování z CD, ale situace se vždy opakuje. Děkuji za přečtení a obracím se na všechny s žádostí o pomoc. Díky.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 kvě 2007 17:45

Obávám se, že skutečně jsou poškozeny některé systémové soubory. Zkus je obnovit opravnou instalací z CD s Win, ale pravděpodobně budou muset být již s integraovaným SP2.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

franticek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod franticek » 03 kvě 2007 11:10

Pokud je problém se syst. knihovnami, přihlas se do nouzáku a spusť program s tímto parametrem: sfc.exe /scannow. Dále budeš potřebovat instalačku, ze které bude ty soubory brát.
A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?

Dix
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Dix » 03 kvě 2007 13:11

Udělal bych to co radí pic... i když přeci jenom WinXP by měli mít chráněný přístup k systémovým souborům... Každopádně reinstalací windows jako takových snad nic nezkazíš, ale já bych si stejně radši data zálohoval (třeba bych vzal disk ke kámošovi a přehrál si to někam)...

johnny.
nováček
Stav:

Příspěvekod johnny. » 03 kvě 2007 22:35

http://security.blog.lupa.cz/0704/kaspe ... nlogon-exe tak se jednalo o tento problém, ale díky za rady

johnny.
nováček
Stav:

Příspěvekod johnny. » 03 kvě 2007 22:40

no reinstalace proběhla v poho bez nutnosti zálohovat, jen mi to zmátlo hlavu protože to hlásilo infikovaný soubor i po odstranění a reinsstalaci. no jo aspoň že to mělo HAPPY END

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”