WD 1TB exHD se NEnačte
WD 1TB exHD se NEnačte
Zdravim,jsem 4.tým měsícem v zahraničí a před dvěma dny mi přestal fungovat externí HDD od Western Digital,tim stylem,že mechanicky je asi ok(dioda svítí a disk se začne "točit" při zapojení.Zkusil jsem pohledat na netu,co šlo. Vyzkoušel jsem HDD na jinem pc(tam se nenačte),na svem zkusil jina zařizení k otestování USB slotů(ty fungují),stahnul ovladače z ofic.webu(žádná změna),zkusil se pohrabat v nastavení ntb(mám W7 Startery,ale také jsem nic nenašel),tak bych se rád obratil s prozbou na Vás,jelikož mě tento HDD slouží jako 2.lvl zálohy dat při cestách,navíc tu mají kiwáci předražené služby,tak bych chtěl vedět předem do čeho bych šel. Předem díky moc za reakce.
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: WD 1TB exHD se NEnačte
Vítej na PC-Help
Nejpravděpodobnější je, že problém nastal v redukci, která dělá ze SATA USB už se mi to jednou stalo, ideální možnost by byla vyndat disk z boxu a napojit ho přímo do pc. Pokud bude fungovat je problém v externím boxu (nevím jestli je to v tvých možnostech)...
Nejpravděpodobnější je, že problém nastal v redukci, která dělá ze SATA USB už se mi to jednou stalo, ideální možnost by byla vyndat disk z boxu a napojit ho přímo do pc. Pokud bude fungovat je problém v externím boxu (nevím jestli je to v tvých možnostech)...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
Je to WD MyBook? (bila nebo cerna krabice)
Tyhle nam odesly snad vsechny, budto primo disk (to by se neroztocil) nebo elektronika v krabici (nejcasteji). Je potreba disk vyndat (na rozebrani staci sroubovak) a zapojit pres jinou redukci primo k PC.
Tyhle nam odesly snad vsechny, budto primo disk (to by se neroztocil) nebo elektronika v krabici (nejcasteji). Je potreba disk vyndat (na rozebrani staci sroubovak) a zapojit pres jinou redukci primo k PC.
Jedna se o tento WD My Passport usb 2.0 (myslim že to je 1.generace)
http://www.autechnologies.com/Images/Products/WD1TB.jpg
Btw:vyzkoušel jsem i jinej kabel a několikrat resetoval pc(ať s či bez zapojeneho HDD)
http://www.autechnologies.com/Images/Products/WD1TB.jpg
Btw:vyzkoušel jsem i jinej kabel a několikrat resetoval pc(ať s či bez zapojeneho HDD)
tak zase nic
Naposledy upravil(a) als dne 10 pro 2012 15:18, celkem upraveno 1 x.
Díky moc,bohužel výstup na na Hdd neni mini,ale micro Usb 2.0 a ve zdejsich obchodech jsem stezi natrefil na to mini,tak jsem se chtel zeptat,zda existuje i neco na to micro,díky moc!!!!!
Ten disk je SATA, jen je potreba ho z te krabice vyndat a poridit jinou (USB 3, USB 2 - to je jedno) a nebo redukci na pripojeni SATA disku na USB
Nema cenu menit kabely, pokud zarizeni predtim fungovalo, nefunguje vice kabelu a disk se roztoci (tudiz ma dostatecne napajeni)
Nema cenu menit kabely, pokud zarizeni predtim fungovalo, nefunguje vice kabelu a disk se roztoci (tudiz ma dostatecne napajeni)
Díky moc za poskytnuté rady, bohužel se objevil další problém, viz. obrázek
http://imageshack.us/photo/my-images/268/img6324zi.jpg/
co s tim, byl jsem v shopu a zkoušel jak klasickou tak "caseovou" redukci,ale nic,je to nějakej atip nebo pěkná "volovina",doufám,že to neni konečná,předem díky za odpovědi!
http://imageshack.us/photo/my-images/268/img6324zi.jpg/
co s tim, byl jsem v shopu a zkoušel jak klasickou tak "caseovou" redukci,ale nic,je to nějakej atip nebo pěkná "volovina",doufám,že to neni konečná,předem díky za odpovědi!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
To neni atyp, to je Western - disk ma proste misto SATA microUSB (spolu s patricnym prevodnikem) primo na PCB. Konecna to neni, jeste muzes reklamovat, ale s daty se rozluc.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Na tom disku je i SATA rozhrani, ale je k tomu potreba pajecka a SATA konektor z jineho zarizeni
http://www.datarecoverytools.co.uk/2010 ... ctor-suite
Umisteni USB prevodniku primo na PCB disku je samozrejmne megaprasarna, protoze to vyrazne snizuje moznost obnovy dat - jenze to WD je jaksi fuk, ma to drazi o 8 haliru a svoje epnize uz dostal
Skus zaviklat s tim USBckem, jestli neni jen poskozeny konektor........
http://www.datarecoverytools.co.uk/2010 ... ctor-suite
Umisteni USB prevodniku primo na PCB disku je samozrejmne megaprasarna, protoze to vyrazne snizuje moznost obnovy dat - jenze to WD je jaksi fuk, ma to drazi o 8 haliru a svoje epnize uz dostal
Skus zaviklat s tim USBckem, jestli neni jen poskozeny konektor........
Bohužel, zavyklání jsem už zkoušel na začátcích a stále beze změny, žádná akce, jelikož cestuji nemám ani techniku na "opravu", ani stálou adresu kam by mě to po vyřízení opravy poslali. Takže budu muset asi pořídit novej ext.HDD a s tímhle počkat až na návrat do ČR, jen se ještě zeptám, když to budou opravovat experti, je tu nějaká šance na záchranu dat? Ještě jednou všem díky moc za pomoc a pěkné svátky vánoční :)
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Když to budou dělat experti tak ti z toho nějaká data určitě dostanou, ale zaplatíš za to asi dost peněz...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
Zpět na “Problémy s hardwarem”