WD 1TB exHD se NEnačte

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

skitex
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

WD 1TB exHD se NEnačte

Příspěvekod skitex » 07 pro 2012 09:13

Zdravim,jsem 4.tým měsícem v zahraničí a před dvěma dny mi přestal fungovat externí HDD od Western Digital,tim stylem,že mechanicky je asi ok(dioda svítí a disk se začne "točit" při zapojení.Zkusil jsem pohledat na netu,co šlo. Vyzkoušel jsem HDD na jinem pc(tam se nenačte),na svem zkusil jina zařizení k otestování USB slotů(ty fungují),stahnul ovladače z ofic.webu(žádná změna),zkusil se pohrabat v nastavení ntb(mám W7 Startery,ale také jsem nic nenašel),tak bych se rád obratil s prozbou na Vás,jelikož mě tento HDD slouží jako 2.lvl zálohy dat při cestách,navíc tu mají kiwáci předražené služby,tak bych chtěl vedět předem do čeho bych šel. Předem díky moc za reakce.

Reklama
CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Re: WD 1TB exHD se NEnačte

Příspěvekod CrasherKill » 07 pro 2012 09:17

Vítej na PC-Help
Nejpravděpodobnější je, že problém nastal v redukci, která dělá ze SATA USB už se mi to jednou stalo, ideální možnost by byla vyndat disk z boxu a napojit ho přímo do pc. Pokud bude fungovat je problém v externím boxu (nevím jestli je to v tvých možnostech)...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 pro 2012 10:00

Je to WD MyBook? (bila nebo cerna krabice)

Tyhle nam odesly snad vsechny, budto primo disk (to by se neroztocil) nebo elektronika v krabici (nejcasteji). Je potreba disk vyndat (na rozebrani staci sroubovak) a zapojit pres jinou redukci primo k PC.

skitex
nováček
Stav:

Příspěvekod skitex » 07 pro 2012 10:12

Jedna se o tento WD My Passport usb 2.0 (myslim že to je 1.generace)
http://www.autechnologies.com/Images/Products/WD1TB.jpg

Btw:vyzkoušel jsem i jinej kabel a několikrat resetoval pc(ať s či bez zapojeneho HDD)

als
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod als » 07 pro 2012 10:15

tak zase nic
Naposledy upravil(a) als dne 10 pro 2012 15:18, celkem upraveno 1 x.

skitex
nováček
Stav:

Příspěvekod skitex » 09 pro 2012 22:36

Díky moc,bohužel výstup na na Hdd neni mini,ale micro Usb 2.0 a ve zdejsich obchodech jsem stezi natrefil na to mini,tak jsem se chtel zeptat,zda existuje i neco na to micro,díky moc!!!!!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 pro 2012 22:49

Ten disk je SATA, jen je potreba ho z te krabice vyndat a poridit jinou (USB 3, USB 2 - to je jedno) a nebo redukci na pripojeni SATA disku na USB

Nema cenu menit kabely, pokud zarizeni predtim fungovalo, nefunguje vice kabelu a disk se roztoci (tudiz ma dostatecne napajeni)

skitex
nováček
Stav:

Příspěvekod skitex » 17 pro 2012 10:04

Díky moc za poskytnuté rady, bohužel se objevil další problém, viz. obrázek

http://imageshack.us/photo/my-images/268/img6324zi.jpg/

co s tim, byl jsem v shopu a zkoušel jak klasickou tak "caseovou" redukci,ale nic,je to nějakej atip nebo pěkná "volovina",doufám,že to neni konečná,předem díky za odpovědi!

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 17 pro 2012 20:19

To neni atyp, to je Western - disk ma proste misto SATA microUSB (spolu s patricnym prevodnikem) primo na PCB. Konecna to neni, jeste muzes reklamovat, ale s daty se rozluc.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 pro 2012 20:48

Na tom disku je i SATA rozhrani, ale je k tomu potreba pajecka a SATA konektor z jineho zarizeni

http://www.datarecoverytools.co.uk/2010 ... ctor-suite

Umisteni USB prevodniku primo na PCB disku je samozrejmne megaprasarna, protoze to vyrazne snizuje moznost obnovy dat - jenze to WD je jaksi fuk, ma to drazi o 8 haliru a svoje epnize uz dostal

Skus zaviklat s tim USBckem, jestli neni jen poskozeny konektor........

skitex
nováček
Stav:

Příspěvekod skitex » 19 pro 2012 06:06

Bohužel, zavyklání jsem už zkoušel na začátcích a stále beze změny, žádná akce, jelikož cestuji nemám ani techniku na "opravu", ani stálou adresu kam by mě to po vyřízení opravy poslali. Takže budu muset asi pořídit novej ext.HDD a s tímhle počkat až na návrat do ČR, jen se ještě zeptám, když to budou opravovat experti, je tu nějaká šance na záchranu dat? Ještě jednou všem díky moc za pomoc a pěkné svátky vánoční :)

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 19 pro 2012 08:27

Když to budou dělat experti tak ti z toho nějaká data určitě dostanou, ale zaplatíš za to asi dost peněz...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Zpět na “Problémy s hardwarem”