Dobrý den,
kdysi jsem si tu nechával udělat sestavu mám přesně tohle: http://www.czc.cz/4dn3cmqnsmg2canfak5u685255/seznam
Dnes mi to přišlo asi po měsíci čekání a ouhle nejede to!
Při zapojení a spuštění systému mi nenaběhla plocha, ale černá obrazovka a nic víc. Zkoušel jsem několik restartů a všechno možný, ale stále při nabíhání windows 7 se zobrazí pouze černá obrazovka. Nouzový režim funguje, tak jak má. Při spuštění v nejnižším rozlišení ( menu F8) už mi skoro naběhla plocha, ale byly přes ní vidět čáry a asi za 10s modrá obrazovka a dál nic.
Všiml jsem si, že jakmile najíždí win 7 logo a pak má naběhbout plocha, tak se větráčky na GK roztočí naplno a stále se točí a PC jede, jenomže obrazovka je pořád černá a nejde nic dělat.
Zkoušel jsem i reinstalaci windowsu, celá instalace probíhala ok, pak jsem nainstaloval ovladače a po restartu to dělalo to samé. Něco mi říká, že to bude grafickou kartou. Nevím co s tím...
Díky za rady.
Černá obrazovka při spuštění
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Černá obrazovka při spuštění
Máš GK dobře usazenou v soklu a případně připojené dodatečné napájení ze zdroje, pokud to karta vyžaduje? Instaluješ správný ovladač ke GK?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
PC mi sestavovali v CZC. Na kartě se větráky točí a vedou z ní dva kabely a jeden má ještě jeden jak dkyby dodatečný přívod, který je volný. Nevěděl jsem k čemu to je a kčemu se to dá připojit, tak nevím.
Ovladače jsem dostal origo k sestavě a měli by být ok.
EDIT: Tak jsem to ještě jednou zkusil zformatovat a nainstalovat znovu a pořád to samé. Ale teď vím, že to děla grafická karta. Dokud jsem nenainstaloval ovladače na GK, tak to šlo spustit vpohodě. Jakmile jsem je nainstaloval, tak zase při najíždění WIN7 černá obrazovka. Zajímave je , že se v tu chvíli vždycky na GK se větráky roztočí na plné obrátky a pořád se točí dokud nerestartuji manuálně PC.
Nemám představu co by to mohlo dělat, ovladač by měl být OK je to ofik CD co jsem k tomu dostal :-/
Zkoušel jsem i vydělat a znovu usadit GK a nepomohlo to. S tím napájením nevím...
Někdo nějakou radu pls?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Led 2013 19:42) ---
up
Ovladače jsem dostal origo k sestavě a měli by být ok.
EDIT: Tak jsem to ještě jednou zkusil zformatovat a nainstalovat znovu a pořád to samé. Ale teď vím, že to děla grafická karta. Dokud jsem nenainstaloval ovladače na GK, tak to šlo spustit vpohodě. Jakmile jsem je nainstaloval, tak zase při najíždění WIN7 černá obrazovka. Zajímave je , že se v tu chvíli vždycky na GK se větráky roztočí na plné obrátky a pořád se točí dokud nerestartuji manuálně PC.
Nemám představu co by to mohlo dělat, ovladač by měl být OK je to ofik CD co jsem k tomu dostal :-/
Zkoušel jsem i vydělat a znovu usadit GK a nepomohlo to. S tím napájením nevím...
Někdo nějakou radu pls?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Led 2013 19:42) ---
up
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud má GK volný ještě jeden slot přídavného napájení, je nutno jej připojit - není tam pro parádu. Takže firma neodvedla dobrou práci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Musím se opravit, na GPU jsou 2x6pinové konektory. Oba jsou zapojeny, akorát jeden z nich má 6pin( který je připojen ) + čouhá z něj ještě jeden 2pin. Takže to je asi správně že?
Zkoušel jsem teď instalova nejnovější ovladače a víceméně to samé. Občas to najede na plochu, ale na ploše jsou barevné pruhy za chvíli obrazovka zmodrá.
Zkoušel jsem teď instalova nejnovější ovladače a víceméně to samé. Občas to najede na plochu, ale na ploše jsou barevné pruhy za chvíli obrazovka zmodrá.
-
- Pohlaví:
Když ta obrazovka zmodrá, je tam něco psáno? To je podstatná informace. Zatím to vypadá na nějakou chybu kolem grafiky.
Ne žádná chybová hláška, prostě to zmodrá.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Je to nové, sestavovali to v CZC, jaký máš problém s reklamací? My se Ti můžeme snažit pomoct, ale na jejich úkor! Ať se starají! A nemůžeš nic zkazit, na rozdíl od experimentů, které provedeš podle našich rad!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Psal jsem jim dnes odpoledne, takže ještě neodepsali. Do žádných experimentů se pouštět nechci, jen se ptám jestli se to dá nějak vyřešit jednoduše nebo ne. Problém s reklamací mám jen takový, že jsem měsíc čekal na sestavu, která mi dnes přijde a teď jim to budu muset zase posílat poštou a bůhví jak dlouho to zase potrvá...chci se tomu vyhnout pokud možno. Pokud ne, tak se nedá nic dělat.
-
- Pohlaví:
Tam je fakt problém s tou GK. Pokud se to přes víkend tady nevyřeší, přihlas se na CZC /musíš být registrovaný/ a prober to s technikem. Dá se tam chatovat a jsou /tedy byli/ ochotní.
Jsi registrovaný? E-mail je k ničemu, chce to chat.Psal jsem jim dnes odpoledne, takže ještě neodepsali.
A kde tam ten chat mají? Nemůžu to najít...
-
- Pohlaví:
Jsi registrovaný? Byl to sloupec vlevo nahoře. Ale je možné, že když je volno tak to neni aktivní.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nedetekován signál (černá obrazovka) při spuštění PC
od zerbngr » 01 črc 2024 17:37 » v Problémy s hardwarem - 13
- 4582
-
od petr22