Lagy při pohybu myši

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Exille
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Lagy při pohybu myši

Příspěvekod Exille » 11 dub 2013 19:13

Zdravím,
nedávno jsem zaznamenal problém při hraní Leage of Legends. Vždy když pohnu myší (nejsem si tím úplně jistý, ale možná i když stisknu nějakou klávesu), spadnou fps na minimum = lag, když však myší nehýbu, hra jede plynule bez sebemenšího problému. Nevíte čím to je ?

Reklama
milan199m
nováček
Stav:

Re: Lagy při pohybu myši

Příspěvekod milan199m » 11 dub 2013 19:57

takýto problém mám aj ja s Minecraftom.. od dnešného dňa mi seká pri pohybe myškou, keď sa hýbem len klávesnicou ani náznak sekania.. tiež by sa mi zišla rada..

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 11 dub 2013 20:32

Exille píše:Zdravím,
nedávno jsem zaznamenal problém při hraní Leage of Legends. Vždy když pohnu myší (nejsem si tím úplně jistý, ale možná i když stisknu nějakou klávesu), spadnou fps na minimum = lag, když však myší nehýbu, hra jede plynule bez sebemenšího problému. Nevíte čím to je ?

Zajímá mě, jestli si to "Leage of Legends" napsal schválně, nebo proto, že to "lolkaři" nazývají nesprávným názvem "líč of ledžendc" ? :)
Napiš tvou odpověď... Jinak nic proti, jen mě to zajímá. :P

Exille
nováček
Stav:

Příspěvekod Exille » 11 dub 2013 20:58

Jde ti o to leage předpokládám :D Nějak mi v ten moment to "u" vypadlo, takže to takhle dopadlo. :D Jen je to pro mě bohužel ten nejmenší problém co se lolka týče, takže prosím nějaké nápady na řešení ?
Naposledy upravil(a) Exille dne 11 dub 2013 21:11, celkem upraveno 1 x.

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 11 dub 2013 21:02

Chápu. Bohužel nevím, co tento problém způsobuje. Nějaké tipy bych tady měl, ale nevím no.. Zkus nainstalovat novější graf. ovladače?, přeinstalovat hru?, podívat se do nastavení hry? nebo nastavení PC (citlivos myši apod.)?

Exille
nováček
Stav:

Příspěvekod Exille » 12 dub 2013 21:02

Ovladače mám aktuální, re-instal nepomáhá a nastavením hry to není :/

don750
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod don750 » 12 dub 2013 21:45

První co mě napadlo byly také graf. ovladače nebo ovladače všeobecně. Nemůže být problém v samotné myši? Skusil jsi jinou? Jak je vytížený procesor při těch lagách? ? Mohl by to totiž dělat nějaký proces běžící na pozadí. Máš procesy trošku pod kontrolou, nebo netušíš, o čem je řeč? Nespouští se ti nějaké špatné a zbytečné procesy po spuštění systému? Nepamatuješ si, jestli to třeba nedělá od doby, co jsi něco nového do PC nainstaloval, co jsi třeba i ty osobně něco měnil atd.? Dělá to i v nějaké jiné hře, nebo třeba v prohlížeči a jiných programech, které využívají nejrůznější funkce?

V krajním případě bych to asi projel Combofixem nebo ještě před tím zkusil nainstalovat nějaký software pro optimalizaci a zvýšení výkonu. Ověřený je třeba Advanced SystemCare. Ovšem musím ihned dodat, že tyto programy problém ani vyřešit nemusí, protože může být ten problém úplně někde jinde. Navíc je otázka, zda pro tebe bude mít nějaký význam instalovat další programy, které jsou pro tebe možná zbytečné. Zkrátka Combofix a ASC není zrovna nejchytřejší způsob, ale je to až takové to poslední stéblo, kterého by jsi se mohl chytit.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA

Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Akrej » 12 dub 2013 22:27

Deny18 píše:
Exille píše:Zdravím,

Zajímá mě, jestli si to "Leage of Legends" napsal schválně, nebo proto, že to "lolkaři" nazývají nesprávným názvem "líč of ledžendc" ? :)
Napiš tvou odpověď... Jinak nic proti, jen mě to zajímá. :P

Ještě ti co to nehrajou to nazivaji ''Ližu Kredec'' A to jsem třeba já.Takže jste pro mě profici kteři ližou ten kredec
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------

Exille
nováček
Stav:

Příspěvekod Exille » 13 dub 2013 07:39

Je pravda, že poslední dobou se mi celkem výrazně snížil výkon pc. Přesněji od té doby, co mám problém s lagy u lolka. Ohledně těch procesů, je dost možné, že nějaký takový tam je, ale nevím, jak poznat, který je zbytečný a který ne. ;) Zráoveň se mi do chromu nějak dostal: mystart a nevím, jak se ho zbavit.

EDIT: Problém vyřešen ! :) Hledal jsem totiž návod na to, jak vyřešit jiný problém, který mám, ale návod zabral na lagy u lolka, takže už vše jede plynule. ;) (prostě jsem zakázal spuštění některých programů po spuštění systému)

milan199m
nováček
Stav:

Příspěvekod milan199m » 13 dub 2013 13:29

Mne hold nepomohlo ani vypnutie niektorich programov pri spustani systemu, uz som prekontroloval pc Advanced SystemCare poopravoval som dane problemy no sekanie pretrvava, mne osobne sa zvysuje vykon procesora uz pri pohybe mysou na pracovnej ploche neviem ci je to normalne z 16% na 52% ked len na ploche hybem kurzorom z prava do lava rychlo. v Minecrafte mam procesor vytazeny na 82% s pohybom mysou sa zvysi na 89% a nastava velke sekanie, ked mam bez pohybu tich 82% a pohybujem sa sipkami tak nieje ziaden naznak sekania. davnejsie som mal taky problem asi pred 2 mesiacmi ale pouzil som obnovu systemu a bolo to ok a teraz zasa problem ale obnova systemu mi uz nepomaha... uz neviem co mam robit

David
nováček
Stav:

Příspěvekod David » 13 dub 2013 13:39

Mám stejný problém, akorát v Counetr-Striku 1.6

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 13 dub 2013 14:14

Exille píše:Je pravda, že poslední dobou se mi celkem výrazně snížil výkon pc. Přesněji od té doby, co mám problém s lagy u lolka. Ohledně těch procesů, je dost možné, že nějaký takový tam je, ale nevím, jak poznat, který je zbytečný a který ne. ;) Zráoveň se mi do chromu nějak dostal: mystart a nevím, jak se ho zbavit.

EDIT: Problém vyřešen ! :) Hledal jsem totiž návod na to, jak vyřešit jiný problém, který mám, ale návod zabral na lagy u lolka, takže už vše jede plynule. ;) (prostě jsem zakázal spuštění některých programů po spuštění systému)

Jak se jmenuje ta Windows služba, kde nastavím vypnutí programů po a při spuštění systému ? Nemůži si vzpomenout na název a taky bych se tam potřeboval podívat...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • náhodné lagy(skoro zamrzání) high-end PC při hraní
    od mk2442 » 29 pro 2024 21:37 » v Hry
    2
    2147
    od mk2442 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 23:56
  • Výběr pracovní myši
    od p3v4x » 21 lis 2024 11:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC