Ahoj, koupil jsem si na svůj starý pc 1xram 512 MB, zasunul jsem ji do příslušného místa k ostatním RAMkam, 2x256 MB, a když zapnu pc tak mi všecno načte v pořádku ale po chvilce se restartuje a to furt dokolečka tak mě napadlo jestli nemám něco nastavit v BIOSu ? Budu rád za každou radu.
Pokud k tomu potřebujete vědět ještě nějaké informace tak napište.
Problém s RAM DDR
Re: Problém s RAM DDR
Jakou máš sestavu pc ?
A ram byly čísla DDR??? ?
A ram byly čísla DDR??? ?
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
Procesor - AMD Athlon XP 1.7GHz přetaktovaný na 2.08GHz
Grafika - NVIDIA GeForce4 MX 440 64 MBytes
Typ Ram je jenom - DDR
Tohle není můj hlavní PC mám ještě jeden na tadytom si jen tak hraji a zkouším
to píši jen pro sebeuspokojení abyjste si nemyslely že mám tak špatný počítač.
Grafika - NVIDIA GeForce4 MX 440 64 MBytes
Typ Ram je jenom - DDR
Tohle není můj hlavní PC mám ještě jeden na tadytom si jen tak hraji a zkouším

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Otestuj paměť programem Memtestt, nebo. Goldmemory. Jaký kmitočet mají ty již osazené a ta 512.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Kmitočet 1 slotu - 166MHz
2 slotu - 133MHz
3 slotu - 200MHz
Ale jak zjistím kmitočet té ramky co tam chci dát ? Koupil jsem ji na Aukru a tam to prodejce neuváděl.
2 slotu - 133MHz
3 slotu - 200MHz
Ale jak zjistím kmitočet té ramky co tam chci dát ? Koupil jsem ji na Aukru a tam to prodejce neuváděl.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem z toho jelen v PC máš, jak píšeš 2x 256 MB a nová je 512mB. Kde jsi vzal ty kmitočty těch 3 slotů? Nebo to jsou kmitočty jednotlivých pamětí? Pokud ano, tak pak to běhá podle nejnižšího kmitočtu a PC se ty rozdílné paměti nelíbí, a proto problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Moje chyba asi jsem to blbě napsal.
V pc mám 3x256MB ale já chci místo té jedné ramky dát 1x528 takže by to bylo 2x256 + 1x512,
Jsou to kmitočty jednotlivých pamětí byly vypsány v CPU-Z.
V pc mám 3x256MB ale já chci místo té jedné ramky dát 1x528 takže by to bylo 2x256 + 1x512,
Jsou to kmitočty jednotlivých pamětí byly vypsány v CPU-Z.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to vůbec spolehlivě poběží, tak na kmitočtu té nejnižší. Otestuj každou zvlášť jedním z uvedených programů. Musí být bez chyby a to po průběhu 2 - 3 x celý test. Vadné rovnou vyhoď, opravit nejdou.
Jo otestuju to, ale když zapojím tu 512 Mb samotnou bez žádné jiné tak mi vůbec nenaskočí monitor, počítač hrčí ale jinač se nic nestane.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pak je nejspíš vadná, nebo si nerozumí s MB. Zkus ji v jiném slotu. Zjisti v jaké kombinaci RAM je možné MB provozovat. (SS vs. DS)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4012
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06