Ahoj, chtěl bych se zeptat. PC pokaždé když ho zapnu tak kdykoliv se mu zachce tak se úplně zasekne že reaguje jen na restart nebo vypnutí zdroje.
Zkoušel jsem:
vyměnit HDD - nic
reinstalace Windows -nic
vyměnit grafiku - nic
extra chlazení PC - nic
už nevím co s tím, moje poslední teorie čím to může být je že je špatná základní deska. Jesli jste někdo měl podobné nebo stejné problémy s PC prosím o pomoc. Mám tam hodně důležitých dat ohledně serverů, tvorby módu/scriptů, moviemakingu.
Díky SLAID
Kontakt mimo PC-HELP.CZ
E-mail: slaid66@seznam.cz
PC je K.O.!
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC je K.O.!
Tak jestli tam maš duležitá data a HDD je v pořádku tak ho dej do funkčního pc a jak je to pc starý a co tam vlastně maš za sestavu ?
jo už to vidim... ale to co tam maš napsaný to není cela sestava hlavne ta základka co je zac
jo už to vidim... ale to co tam maš napsaný to není cela sestava hlavne ta základka co je zac
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Otestuj ramky memtestem. V podpisu mám odkaz. Stáhni, spusť a do okýnka zadej velikost tvého modulu ram. Pokud máš 2x2 GB, tak napiš 2048 apod. Nech běžet alespoň dvě a půl hodiny a musí být bez chyb...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě dodám - kabel od HDD jsi vyměnil?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Tomasb98: zákl deska ASUS ale přesný model nevím PC jsem neměl moc dlouho
memphisto: RAMkama to není ty šlapou bez problémů
adavyp: HDD kabel ano měnil ale u původního HDD to má jiný kabel a ten náhradní bohužel nemám. jinak HDDčka pracují dobře, teda teď už jeden odešel ale i tak PC stávkuje i s jinými HDD takže bych řek že tím to nebude
PS: jsem durhým majitelem tohoto PC
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Čer 2013 16:22) ---
jinak sekl se dycky až načítaly Windows (jako ješte v biosu) a jinak kdykoliv na pološe, ve hře, aniž bych na něm něco dělal
memphisto: RAMkama to není ty šlapou bez problémů
adavyp: HDD kabel ano měnil ale u původního HDD to má jiný kabel a ten náhradní bohužel nemám. jinak HDDčka pracují dobře, teda teď už jeden odešel ale i tak PC stávkuje i s jinými HDD takže bych řek že tím to nebude
PS: jsem durhým majitelem tohoto PC
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Čer 2013 16:22) ---
jinak sekl se dycky až načítaly Windows (jako ješte v biosu) a jinak kdykoliv na pološe, ve hře, aniž bych na něm něco dělal
-
- Pohlaví:
Podle čeho se pozná, že RAM šlape bez problémů?
Provedl si kontrolu disku třeba pomocí http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ ?
Když tedy víš čím to nebude, dojdeš k tomu čím to je. Pokud je tvoje teorie správná. Já bych místo úvah testoval komponenty - viz. výše!
Provedl si kontrolu disku třeba pomocí http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ ?
Když tedy víš čím to nebude, dojdeš k tomu čím to je. Pokud je tvoje teorie správná. Já bych místo úvah testoval komponenty - viz. výše!
Blue Spirit a memphisto: dobrá RAMkama to může být ale nemám je kde otestovat jelikož DDR2 mi podporuje jen "ten" PC který je v **** na ostatních PC mám jen SD RAMky :(
-
- Pohlaví:
Stáhni http://www.slunecnice.cz/sw/goldmemory/ a rozbal, je tam ISO soubor. Ten vypal jako obraz disku a nabootuj a zkontroluj RAM, trvá to dlouho - nejlépe přes noc!
čus, tak už vím v čem je chyba ale nevím jak ji opravit
Procesor: když je normálně poskládán jako (procesor, chladící kov, větrák) tak při načítání Win začně tak divně chrčet a sekne se pc. Když sundám ten chladící kov s větrákem tak jede úplně bez problému bez záseku ale procesor dosahuju vysokých teplot... pls co s tím??
díky SLAID
Procesor: když je normálně poskládán jako (procesor, chladící kov, větrák) tak při načítání Win začně tak divně chrčet a sekne se pc. Když sundám ten chladící kov s větrákem tak jede úplně bez problému bez záseku ale procesor dosahuju vysokých teplot... pls co s tím??
díky SLAID
To teda hodně blbě riskuješ, když zapínáš PC bez namontovanýho chladiče procesoru. Tím si ten procesor taky můžeš snadno odpálit!
Chrčení znamená, že není v pořádku větráček na tom chladiči. Takže bude potřeba sehnat jiný (nebo rovnou celý chladič).
Pastu nanášíš? Je potřeba nanášet velmi slabou - tak poloprůhlednou vrstvu, protože silná vrstva odvod tepla spíš blokuje.
Chrčení znamená, že není v pořádku větráček na tom chladiči. Takže bude potřeba sehnat jiný (nebo rovnou celý chladič).
Pastu nanášíš? Je potřeba nanášet velmi slabou - tak poloprůhlednou vrstvu, protože silná vrstva odvod tepla spíš blokuje.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Zpět na “Problémy s hardwarem”