PC je K.O.!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

SLAID
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

PC je K.O.!

Příspěvekod SLAID » 23 čer 2013 15:49

Ahoj, chtěl bych se zeptat. PC pokaždé když ho zapnu tak kdykoliv se mu zachce tak se úplně zasekne že reaguje jen na restart nebo vypnutí zdroje.
Zkoušel jsem:
vyměnit HDD - nic
reinstalace Windows -nic
vyměnit grafiku - nic
extra chlazení PC - nic

už nevím co s tím, moje poslední teorie čím to může být je že je špatná základní deska. Jesli jste někdo měl podobné nebo stejné problémy s PC prosím o pomoc. Mám tam hodně důležitých dat ohledně serverů, tvorby módu/scriptů, moviemakingu.

Díky SLAID

Kontakt mimo PC-HELP.CZ
E-mail: slaid66@seznam.cz

Reklama
Tomasb98
Level 4
Level 4
Stav:

Re: PC je K.O.!

Příspěvekod Tomasb98 » 23 čer 2013 15:54

Tak jestli tam maš duležitá data a HDD je v pořádku tak ho dej do funkčního pc a jak je to pc starý a co tam vlastně maš za sestavu ?

jo už to vidim... ale to co tam maš napsaný to není cela sestava hlavne ta základka co je zac

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 čer 2013 16:01

Otestuj ramky memtestem. V podpisu mám odkaz. Stáhni, spusť a do okýnka zadej velikost tvého modulu ram. Pokud máš 2x2 GB, tak napiš 2048 apod. Nech běžet alespoň dvě a půl hodiny a musí být bez chyb...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 23 čer 2013 16:04

Ještě dodám - kabel od HDD jsi vyměnil?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

SLAID
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod SLAID » 23 čer 2013 16:19

Tomasb98: zákl deska ASUS ale přesný model nevím PC jsem neměl moc dlouho
memphisto: RAMkama to není ty šlapou bez problémů
adavyp: HDD kabel ano měnil ale u původního HDD to má jiný kabel a ten náhradní bohužel nemám. jinak HDDčka pracují dobře, teda teď už jeden odešel ale i tak PC stávkuje i s jinými HDD takže bych řek že tím to nebude

PS: jsem durhým majitelem tohoto PC

--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Čer 2013 16:22) ---

jinak sekl se dycky až načítaly Windows (jako ješte v biosu) a jinak kdykoliv na pološe, ve hře, aniž bych na něm něco dělal

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 čer 2013 16:23

Podle čeho se pozná, že RAM šlape bez problémů?

Provedl si kontrolu disku třeba pomocí http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ ?

Když tedy víš čím to nebude, dojdeš k tomu čím to je. Pokud je tvoje teorie správná. Já bych místo úvah testoval komponenty - viz. výše!

SLAID
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod SLAID » 23 čer 2013 16:26

Blue Spirit a memphisto: dobrá RAMkama to může být ale nemám je kde otestovat jelikož DDR2 mi podporuje jen "ten" PC který je v **** na ostatních PC mám jen SD RAMky :(

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 čer 2013 16:30

Stáhni http://www.slunecnice.cz/sw/goldmemory/ a rozbal, je tam ISO soubor. Ten vypal jako obraz disku a nabootuj a zkontroluj RAM, trvá to dlouho - nejlépe přes noc!

SLAID
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod SLAID » 29 čer 2013 17:48

čus, tak už vím v čem je chyba ale nevím jak ji opravit
Procesor: když je normálně poskládán jako (procesor, chladící kov, větrák) tak při načítání Win začně tak divně chrčet a sekne se pc. Když sundám ten chladící kov s větrákem tak jede úplně bez problému bez záseku ale procesor dosahuju vysokých teplot... pls co s tím??

díky SLAID

_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod _vcn » 29 čer 2013 22:19

To teda hodně blbě riskuješ, když zapínáš PC bez namontovanýho chladiče procesoru. Tím si ten procesor taky můžeš snadno odpálit!

Chrčení znamená, že není v pořádku větráček na tom chladiči. Takže bude potřeba sehnat jiný (nebo rovnou celý chladič).
Pastu nanášíš? Je potřeba nanášet velmi slabou - tak poloprůhlednou vrstvu, protože silná vrstva odvod tepla spíš blokuje.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

Zpět na “Problémy s hardwarem”