Kontrolka monitoru nesvítí, monitor neběží, ale problikává

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Domišen
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Kontrolka monitoru nesvítí, monitor neběží, ale problikává

Příspěvekod Domišen » 18 zář 2013 22:29

Ahoj všichni,
prosila bych moc o radu. Mám monitor SAMSUNG Syncmaster 971P. Monitor fungoval bez problémů, normálně naběhl při startu PC, vše jak má být. Potom jeden čas začala při startu PC blikat pouze modrá kontrolka a monitor se zapl až po několika hard restartech. Nyní jsem zapla PC a kontrolka ani monitor nesvitily. Když jsem zkusila monitor odpojit a zkusit pouze napájení z proudu, všimla jsem si, že i přes to, že se monitor nezapl a kontrolka také, tak mírně problikával nejdříve černou, poté tmavě šedou a tak pořád dokola. Přítel zjistil, že když se prudce přirazí napájecí kabel do monitoru, kontrolka modře problikne. Zkoušeli jsme rozdělat ''nohu monitoru'' a dívali jsme se na konektor. Ten se nám zdál v pořádku, ale něco nás přece jen zarazilo. V příloze posílám fotografii vnitřku nohy. Nevěděl by někdo, zda to tak má být normálně nebo je to vyhořelé? Děkuji vše za odpovědi. :)
Přílohy
httCCeZzXRmPyLAvUkZ-ritiZSt7D008P2_wowZPdsOKCDJvLNaeqYp5zIOWBdgPk5Hkm50.jpg
Vnitřek nohy

Reklama
Trongix
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kontrolka monitoru nesvítí, monitor neběží, ale probliká

Příspěvekod Trongix » 19 zář 2013 08:48

Zkoušela jsi monitor na jiném PC nebo počítač s jiným monitorem ?
Naposledy upravil(a) Trongix dne 19 zář 2013 21:42, celkem upraveno 1 x.

Domišen
nováček
Stav:

Příspěvekod Domišen » 19 zář 2013 21:42

Ano zkoušela, ale nezapl se. On se vůbec nezapne, ani kontrolka se nerozsvítí, ale je vidět, že proud do toho jde, protože problikává černě a šedě. Spíš jsem myslela, jestli nemůže být něco s tou měděnou ''krabičkou'' u rozvodu proudu do té kontrolky a do monitoru. Na tom místě je to zvláštně rozteklé.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 19 zář 2013 21:45

S největší pravděpodobností se jedná o závadu zdroje monitoru, a to ztrátu kapacity filtračních kondenzátorů. Oprava není složitá, ale pokud nemáš žádné znalosti z elektrotechniky, najdi si nějakého TV opraváře nebo někoho, kdo se v tom vyzná a ať Ti to opraví.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Domišen
nováček
Stav:

Příspěvekod Domišen » 21 zář 2013 12:06

Dobře, pokusím se tedy nějakého sehnat. Jen jsem se chtěla zeptat, nevěděli byste, kolik by ta oprava cca stála? Jinak samozřejmě děkuji za odpovědi. :)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 21 zář 2013 12:23

To Ti neumím říci. Jsou opraváři, kteří Ti to opraví za 100-200,- Kč, možná i za méně, ale existují i takoví (hlavně řekněme ve začkových opravnách), kteří si za to klidně řeknou kolem 1000,- Kč.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Domišen
nováček
Stav:

Příspěvekod Domišen » 23 zář 2013 19:14

Rozebírali jsme monitor a nic vyhořelého nebo vypáleného jsme neviděli. Ani nic tak nezapáchalo. Ovšem všimli jsme si, že v konektoru, který je v monitoru na napájení se urvaly dva plíšky, které jsou po připojení kolem té jehličky od koncovky z napájecího kabelu do monitoru. Tak mě spíš napadlo, jestli by to nemohlo být taky tím. Nevím, zda to s tím může mít něco společného či ne, ale přijde mi, že tam nejde tolik proudu, když se ty plíšky nedotýkají té jehlice z koncovky.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 23 zář 2013 19:18

I to může být příčina závady, ale měl by se na to podívat někdo, kdo tomu rozumí.
Jinak tam nic vyhořelého nebo vypáleného nenajdeš, pokud bys tam něco takového našla, je to skoro rovnou na vyhození ;)
Promiň, ale tuhle závadu asi svépomocí bez znalostí neopravíš.

guest

Příspěvekod guest » 23 zář 2013 19:19

Možná by bylo lepší ho zrovna vyhodit. Jinak servis.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”