Ahoj všichni,
prosila bych moc o radu. Mám monitor SAMSUNG Syncmaster 971P. Monitor fungoval bez problémů, normálně naběhl při startu PC, vše jak má být. Potom jeden čas začala při startu PC blikat pouze modrá kontrolka a monitor se zapl až po několika hard restartech. Nyní jsem zapla PC a kontrolka ani monitor nesvitily. Když jsem zkusila monitor odpojit a zkusit pouze napájení z proudu, všimla jsem si, že i přes to, že se monitor nezapl a kontrolka také, tak mírně problikával nejdříve černou, poté tmavě šedou a tak pořád dokola. Přítel zjistil, že když se prudce přirazí napájecí kabel do monitoru, kontrolka modře problikne. Zkoušeli jsme rozdělat ''nohu monitoru'' a dívali jsme se na konektor. Ten se nám zdál v pořádku, ale něco nás přece jen zarazilo. V příloze posílám fotografii vnitřku nohy. Nevěděl by někdo, zda to tak má být normálně nebo je to vyhořelé? Děkuji vše za odpovědi. :)
Kontrolka monitoru nesvítí, monitor neběží, ale problikává
Re: Kontrolka monitoru nesvítí, monitor neběží, ale probliká
Zkoušela jsi monitor na jiném PC nebo počítač s jiným monitorem ?
Naposledy upravil(a) Trongix dne 19 zář 2013 21:42, celkem upraveno 1 x.
Ano zkoušela, ale nezapl se. On se vůbec nezapne, ani kontrolka se nerozsvítí, ale je vidět, že proud do toho jde, protože problikává černě a šedě. Spíš jsem myslela, jestli nemůže být něco s tou měděnou ''krabičkou'' u rozvodu proudu do té kontrolky a do monitoru. Na tom místě je to zvláštně rozteklé.
S největší pravděpodobností se jedná o závadu zdroje monitoru, a to ztrátu kapacity filtračních kondenzátorů. Oprava není složitá, ale pokud nemáš žádné znalosti z elektrotechniky, najdi si nějakého TV opraváře nebo někoho, kdo se v tom vyzná a ať Ti to opraví.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dobře, pokusím se tedy nějakého sehnat. Jen jsem se chtěla zeptat, nevěděli byste, kolik by ta oprava cca stála? Jinak samozřejmě děkuji za odpovědi. :)
To Ti neumím říci. Jsou opraváři, kteří Ti to opraví za 100-200,- Kč, možná i za méně, ale existují i takoví (hlavně řekněme ve začkových opravnách), kteří si za to klidně řeknou kolem 1000,- Kč.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Rozebírali jsme monitor a nic vyhořelého nebo vypáleného jsme neviděli. Ani nic tak nezapáchalo. Ovšem všimli jsme si, že v konektoru, který je v monitoru na napájení se urvaly dva plíšky, které jsou po připojení kolem té jehličky od koncovky z napájecího kabelu do monitoru. Tak mě spíš napadlo, jestli by to nemohlo být taky tím. Nevím, zda to s tím může mít něco společného či ne, ale přijde mi, že tam nejde tolik proudu, když se ty plíšky nedotýkají té jehlice z koncovky.
I to může být příčina závady, ale měl by se na to podívat někdo, kdo tomu rozumí.
Jinak tam nic vyhořelého nebo vypáleného nenajdeš, pokud bys tam něco takového našla, je to skoro rovnou na vyhození
Promiň, ale tuhle závadu asi svépomocí bez znalostí neopravíš.
Jinak tam nic vyhořelého nebo vypáleného nenajdeš, pokud bys tam něco takového našla, je to skoro rovnou na vyhození

Promiň, ale tuhle závadu asi svépomocí bez znalostí neopravíš.
-
- Pohlaví:
Možná by bylo lepší ho zrovna vyhodit. Jinak servis.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11304
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41