propojené to mám správně, protože se úplně v pohodě připojím přes ten USB adapter, který stačí jenom nainstalovat a nemusím ani nic nastavovat v síti, jenom ho připojím do USB portu a jsem okamžitě připojený.
LEDka Status na modemu svítí trvale?
Tvá síťovka mě zatlačila do kouta. Napadá mě již jen možnost vyzkoušet kartu v PC u známého, nebo o to požádat v nějakém PC-obchodě. Modem by měl být teoreticky funkční, protože do něj u O2 ládují data. Možná by pomohlo, kdyby přišel někdo s notebookem a zkusit propojení peer to peer pomocí kabelu, mezi počítačem a notesem a následně přes router (modem).
na modemu (LED LAN1) i na síťovce svítí pořád a vůbec neblikají, vlastně trochu bliká na modemu, když nabíhají windows, ale potom už jenom svítí, LED status bliká pořád
Ahoj,
zeptám se jakou IP adresu vlastně dostáváš od toho modemu pokud máš nastaveno získávat IP adresu od DHCP? Pokud dostaneš nějakou z rozsahu 10.0.0.1 a výše funguje ti ping na tuto svou IP adresu? A funguje ti ping na bránu čili router 10.0.0.138 ?
ve statusu toho modemu, ted se tam dostanu, protože jsem připojený přes ten USB adapter, mám pro LAN 10.0.0.138 podmasku ty 255ky, a pro WAN 85. 71. neco neco, PPPoE a ping nevim, co je.
a jenom s tou nainstalovanou sítovkou, bez toho USB adaptéru, jsem zkoušel winipcfd a vyjela nějak nesmyslná IP adresa, tak jsem dal obnovit vše, vyskočila hláška, že nemám přístup k DHCP
Lucas píše:a jenom s tou nainstalovanou sítovkou, bez toho USB adaptéru, jsem zkoušel winipcfd a vyjela nějak nesmyslná IP adresa, tak jsem dal obnovit vše, vyskočila hláška, že nemám přístup k DHCP
Na pc vlítni do konfigurace sítě a v protokolu TCP/IP vypni dostávat IP adresu z DHCP a zadej ji ručně, IP: 10.0.0.1 maska: 255.255.255.0 brána: 10.0.0.138 a dej OK. Pak si spusť dosovský příkazový řádek zkus ping na svou-zadanou IP zda odpovídá a pak ping na bránu zda odpovídá.
Tak jsem to udělal a odeslal jsem 4 pakety asi za 10ms, ale k modemu se nedostanu na net taky, taky se mě to běhěm tech instalací ptá jestli chci zachovat ndsi.vxd soubor, nebo tak nějak podobně se jmenuje, vždycky dám ano, protože to system windows doporučuje, nemůžu mít třeba špatně nastavený prohlížeč? používam Firefox
Lucas píše:Tak jsem to udělal a odeslal jsem 4 pakety asi za 10ms, ale k modemu se nedostanu na net taky, taky se mě to běhěm tech instalací ptá jestli chci zachovat ndsi.vxd soubor, nebo tak nějak podobně se jmenuje, vždycky dám ano, protože to system windows doporučuje, nemůžu mít třeba špatně nastavený prohlížeč? používam Firefox
Odpověď od IP 10.0.0.138 ti taky přišla? Zapoměl jsem ještě musíš zadat 10.0.0.138 do DNS v TCP/IP a můžeš i do Wins a pak zkus ping třeba na http://www.seznam.cz zda bude odpovídat.
Ahoj, potřeboval bych poradit, dá se někde na Android 15 sledovat objem projetých dat na sim kartě? (využití mobilních dat na SIM kartě) Kdysi to bylo v menu mobilní sítě atd... Ale teď to nemůžu najít, jde mi o to, aby mě to upozornilo na konec...
Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o zhodnotenie sestavy. V druhom vlákne som tu riešil bazarovú grafiku. Tu už mám GTX 1660 Super, ale celkem ju brzdí procesor (čo sa dalo čakať - i5 4590) tak uvažujem že by som obnovil aj zbytok. Tady sa mi ale do...
Poslední příspěvek
Hlavně vem i CoD: MW III - právě je na Steamu ve slevě. :D
Špatné recenze a informace o padání hry.
MW III hrajeme od prosince - zatím jsme nějaké padání nezaregistrovali.
Hra má jistě své mouchy, ale v rámci nabídky her umožňujících pořádat...
tak po dalších 4 letech od poslední akce (zrychlení PC) se vracím zpět a znovu prosím o radu znalé. Nejprve jste mi tu pomohli sestavit PC z dílů, pak jej upgradovat, ale ani to už teď po cca 10 letech nestíhá :) Bude to PC do rodiny,...
Poslední příspěvek
Mohlo by to být tím, že k novému SSD to chce i nový zbytek PC. Dokupovat RAM je asi zbytečné, leda dostat darem vyřazené.
Pokud si neinstaloval nový čistý systém, tak aspoň udělej čistku (snížit zatížení zbytečnostmi) podobně, jak radí v sekci...
Prosím o pomoc s modrými obrazovkami smrti na novém PC - příčiny nejsou vždy stejné - texty/příčiny se liší. Už jsem kvůli tomu i reinstaloval Win11, ale chová se to stále stejně.
Mám novou sestavu, resp.: procesor, desku, ram a ssd. Grafika a zdroj...
Poslední příspěvek
Zdravím, tak po výměně RAM je vše v pořádku. Díky za odhalení problému a doporučení jiných pamětí. :D
Dobrý den,
po cca 10 letech bych rád koupil nové pc, monitor mám MSIG273Q, mám i klávesnici myš, dále mám i OS.
Mám: Intel Core i5-4460 CPU, 3,20GHz
RAM: 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 960
MSI B85-G43 (MS-7816)
Vlastním dvě paměti
Lexar SSD NS100 256GB
a...
Poslední příspěvek
Tady jsou ty dva disky a
Vím, že za to chci dát to samé co před 10 lety, ale fakt mi stačí jen nějaký zlepšení .