Prosím o radu. Mám starší počítač( 5 let)
Asus P5KPL/1600, Intel G31+ICH7
Intel pentium 2,2GHz dual core
DIMM 1GB Kingston DDRII 800MHz
Asus EN8600GT TOP 256MB DDR3
V létě začal najednou zlobit monitor/pc, nevím, na které straně je přesně problém. Při práci najednou monitor (LCD Benq) zhasnul, počítač dál pracoval, ale musela jsem resetovat, někdy i odpojit proud, aby se mi to podařilo nahodit.Pak to na čas přestalo a pak se to zhoršilo natolik, že jsem zkusila přeinstalovat windows (XP Pro). Měsíc a půl byl naprostý klid a teď už se počítač v podstatě nenahodí. Naskočí logo windows, někdy i desktop a pak to zase zhasne. Teď mám monitor napojený na netbook a pracuje normálně. Je tedy možné že odešel některý z komponentů v PC (GK, základovka apod..)? Počítáme s tím, že oprava se ani nevyplatí, ale napadlo nás, jestli by se nedalo ještě "něco" udělat, než seženeme nový počítač.
Moc díky!
Ztráta signálu monitor/pc
-
- Pohlaví:
Re: Ztráta signálu monitor/pc
Podezřelý je zdroj a grafická karta. Máš možnost něco na zkoušku vyměnit? Třeba si půjčit?
Díky za tip. Zkusím se poptat, jestli by to někdo ze známých zvládnul zkusit. Myslíš, že výměna některýho by se ještě vyplatila?
-
- Pohlaví:
Žádná sláva to není, ale pokud to sloužilo a vystačilo, pak není důvod to hned vyhodit. Já tu mám na internet něco podobného a jde to.
Je třeba zkusit co je dostupnější, třeba GK a pak zdroj. Vyhodit se to dá vždycky.
Je třeba zkusit co je dostupnější, třeba GK a pak zdroj. Vyhodit se to dá vždycky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2916
-
od cobr4in
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 22:19
-
- 7
- 2966
-
od petr22
24 pro 2024 11:45
-
-
Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2483
-
od teichmann.ondrej
20 pro 2024 20:07
-
-
- 13
- 10878
-
od JuRas