Zdravím,
chtěl bych se poradit jestli nevíte čím může být přesně způsoben můj problém s monitorem. Jeden z našich počítačů už je celkem starej a zrovna u něho se mi začal vyskytovat jeden problém. Když zapnu počítač, tak monitor normálně naběhne a jakmile začnou nabíhat Windows (ikona Windows), tak monitor vypne a píše no signal. Zkoušel jsem tento monitor a kabel u jiného počítače a tam fungují. Takže myslíte, že je problém u grafické karty? Děkuji za radu
vypínání monitoru
Re: vypínání monitoru
Nemyslím. Popsal jsi to velmi stručně, ale spíš bych to tipoval na "spadnutí" celého PC. A to může mít více příčin, k odhalerní té pravé je třeba chování PC lépe vypozorovat a lépe popsat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Počítač podle zvuku normálně běží dále...
Podle zvuku
To znamená, že se skoro určitě točí větráky, v podstatě nic jiného.
Co HDD, je nějak slyšet jeho činnost? Co kontrolky - Power, HDD, mechanika? Když zkusíš vysunout mechaniku, vyjede?
A také: Co to je za stroj? Alespoň PC/ntb? A základní osazení + OS?

Co HDD, je nějak slyšet jeho činnost? Co kontrolky - Power, HDD, mechanika? Když zkusíš vysunout mechaniku, vyjede?
A také: Co to je za stroj? Alespoň PC/ntb? A základní osazení + OS?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak jsem to testoval dál a Windows normálně naběhnou, slyším podle zvuku, kontrolky normálně svítí, mechanika jde otevřít. Když pustím počítač přes stav nouze, tak se do Windows dostanu. Je to normální stolní PC - starší (jsou tam ještě Pentium 4 2,4 GHZ, 512 MB RAM , grafická karta je tam GeForce 4 MX 440 atd.).
Mohla by to být tedy špatná grafická karta nebo co si myslíte? Děkuji Vám
Mohla by to být tedy špatná grafická karta nebo co si myslíte? Děkuji Vám
Jestli má ta deska integrovanou GK - konektor VGA přímo na desce - tak vyndej ten AGP "střep" a zkus to spustit na integrované. Jestli integrovanou nemáš, bylo by vhodné zkusit nějakou jinou místo té Tvé.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mám obavy, že bude mít problém hledání náhrady za současnou GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nevím, jak dalece je to tady populární, ale mně to pomáhá: Na každém SD jsou staré PC a v skoro každém druhém je funkční AGP GK
Jinak pokud jsi nedaleko od Chebu, mohu poskytnout, ještě tu pár kousků mám.
A určitě nejsem sám, kdo má nějakou v záloze.

Jinak pokud jsi nedaleko od Chebu, mohu poskytnout, ještě tu pár kousků mám.
A určitě nejsem sám, kdo má nějakou v záloze.
Integrovanou GK na desce to nemá... od Chebu to mám dál
Znojmo... tak jediné řešení je zajít někam do počítačové prodejny a domluvit se s nimi, že nějakou zkusím a kdyžtak vrátím... nevíte o nějakým typu, který by šel? dík

Pokud v některé prodejně uspěješ, tak jen proto, že budou mít nějakou starší v šuplíku, novou neseženeš! Ale za zkoušku i to stojí.
Chtít ještě konkrétní typ už by bylo trochu moc, měla by stačit skoro každá AGP grafická karta.
Chtít ještě konkrétní typ už by bylo trochu moc, měla by stačit skoro každá AGP grafická karta.
-
- Pohlaví:
Také mám doma 2-3 kusy, ale jsem línej s tím chodit na poštu a do Znojma daleko.
Vzal bych za pár korun z Aukra - http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0 ... +karta+agp
Vzal bych za pár korun z Aukra - http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0 ... +karta+agp
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17842
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44