Mám problém s počítačem, po zapnutí se několikrát restartuje a pak zůstane vyset nereaguje na žádný restart řeší to většinou vypnutí vypínače zdroje pak OK, nejhorší je že výskyt tohoto jevu není pravidelný třeba pětkrát OK a pak problém. Výskyt je opravdu nepravidelný ale když běží tak se neprojeví nic na testech dva dny v tahu. Dalším poznatkem je to že v obraze se po startu objeví zrnění nebo blikání ve windows ale OK vše opět nepravidelně. Hodil jsem to i do servisu napoprvé nic nenašli ale problém byl zpět hned po prvním zapnutí, podruhé přidali větrák na chipset vydrželo to tak deset dní.
MB Gigabyte K8NF-9-Ultra nforce4U, socket 939
CPU Athlon 3200+
RAM 2x Transcend DDR 512, 400 MHZ CL 2.5 STANDARD
VGA Ati Radeon X600Pro GB256 MB DDR2
Restartováni počítače
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co to je za servis, že nedokážou analyzovat problém???
Co máš za zdroj? (?W)
Kroky, které bych udělal já :
1) pokud máš slabý zdroj, koupil bych silnější min 250W
2) zkontroloval bych grafickou kartu - vytáhnout ji ze slotu, podívat se, zda není zaprášená, poté vrátit zpět do slotu příp. ji pokud možno dát do jiného.
3) zkotroloval bych paměťové karty - vytáhnout ze slotu, podívat se, zda nejsou zaprášené, poté vrátit zpět do slotu.
Zajímá mě, co tím myslíš "přidali větrák na chipset". Kam ho přesně přidali? Myslíš tím, že dali nový větrák na procesor, na grafickou kartu nebo kam??
Co máš za zdroj? (?W)
Kroky, které bych udělal já :
1) pokud máš slabý zdroj, koupil bych silnější min 250W
2) zkontroloval bych grafickou kartu - vytáhnout ji ze slotu, podívat se, zda není zaprášená, poté vrátit zpět do slotu příp. ji pokud možno dát do jiného.
3) zkotroloval bych paměťové karty - vytáhnout ze slotu, podívat se, zda nejsou zaprášené, poté vrátit zpět do slotu.
Zajímá mě, co tím myslíš "přidali větrák na chipset". Kam ho přesně přidali? Myslíš tím, že dali nový větrák na procesor, na grafickou kartu nebo kam??
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tahle deska má chipset Nforce4 Ultra kterej dost hřeje takže je to pochopitelné že přidali chlazení
koukni do BIOSu na teploty (CPU,chipset) a napětí
koukni do BIOSu na teploty (CPU,chipset) a napětí
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
-
- Pohlaví:
Vzhledem k tomu, že se to projevuje po startu a nic se ještě nestačí zahřát /chipset ad./, pak bych taky hádal ten zdroj. Buďto je slabý, ale spíš bych tipnul vadný spinací tranzistor, který se sice snaží sepnout, ale neudrží se. Ale vzhledem k tomu, že pomůže vypnutí hlavního spinače, pak bych ještě hledal v elektronické ochraně zdroje /to se mi zdá ještě pravděpodobnější/, která z nějakého důvodu /vyšší odběr za ochranou - např. vadný elektrolyt/ zdroj odpojí, ale pro další zapnutí musí být na čas odpojena od sítě. Určitě bych nehledal pomoc v tom servisu.
Tak jsem si s kamarádem prohodil zdroj ten původní Eurocase 400W za Eurocase 550W.
Restartování ihned po zapnutí se objevilo znovu zase opět nepravidelné, ještě se ale přidal výskyt beep kódu 1 dlouze 2 krátce podle manuálu desky je to VGA. Původní zdroj pracuje normálně poznatek po 10 dnech, ale to jsem očekával když se to znovu ukázalo. VGA jsem zkusit nemohl kamarád ji má na desce. Ale nějak nemůžu připustit že by mohla být ta moje VGA vadná zkoušeli jsme hrát Call of Duty 2 16hodin vtahu a vše O:K. Hry skoro nehraji takže to byla fuška.
Restartování ihned po zapnutí se objevilo znovu zase opět nepravidelné, ještě se ale přidal výskyt beep kódu 1 dlouze 2 krátce podle manuálu desky je to VGA. Původní zdroj pracuje normálně poznatek po 10 dnech, ale to jsem očekával když se to znovu ukázalo. VGA jsem zkusit nemohl kamarád ji má na desce. Ale nějak nemůžu připustit že by mohla být ta moje VGA vadná zkoušeli jsme hrát Call of Duty 2 16hodin vtahu a vše O:K. Hry skoro nehraji takže to byla fuška.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Roman.P píše:Tak jsem si s kamarádem prohodil zdroj ten původní Eurocase 400W za Eurocase 550W.
takže si vyměnil jeden šmejd za jiný šmejd

co ty napětí a teploty?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 1821
-
od Elbeckho