Ahojte,
pořídil jsem si nový ssd ADATA XPG SX900 128GB a těšil se na rychlý boot systému, ale doba náběhu od stisknutí tlačítka po spuštění Firefoxu je cca 1:10 !!
Nejdéle je na monitoru obrazovka "Vítejte" - tak 15-20s a před tím i logo Win - cca 10s. Pak už vše lítá rychle, ale ten boot je tragedie.
Můžete někdo poradit kde by mohl být zakopaný pes?
Další info
ssd ADATA XPG SX900 128GB
deska: Gigabyte 880gm-ud2h
připojeno novým kabelem do SATA III
AHCI zapnuto před instalací
SSD ADATA - Pomalý boot Win 7 Vyřešeno
Re: SSD ADATA - Pomalý boot Win 7
SSD urychluje pouze nacitani dat z disku, nic jineho urychlit nedokaze. Nase pocitace treba bootuji s SSD i normalnim diskem neco kolem 4 minut, protoze se taha spousta veci z domeny (na coz nema SSD zadny vliv).
Jedina moznost je stahnout nejaky soft na analyzu Windows a nechat logovat co se pri startu Windows spousti a jak dlouho to trva. Jedna z moznosti je, ze Windows nespusti userinit dokud nenabehne firewall a antivir.
Jedina moznost je stahnout nejaky soft na analyzu Windows a nechat logovat co se pri startu Windows spousti a jak dlouho to trva. Jedna z moznosti je, ze Windows nespusti userinit dokud nenabehne firewall a antivir.
Díky za odpověď. S tím startem mě to docela zaráží. Podle infa od spousty lidí se jim po přechodu z HDD na SSD zrychlil start z 1 až 1,5 minuty na 15-30s. Většinou se jim logo win ssd zobrazí na 1s a obrazovka s "vítejte" jen problikne. Ale já na to čučím půl minuty... Náběh byl tak dlouhý po čisté instalaci, takže moc programů se tam iniciovat nemůže. Antivir jsem měl nejdříve NODa a pak Mrkvosoftí Essential.
na normálním hdd mi logo win a "vítejte" svítí tak půl minuty a na ssd to opravdu spíš problikne 

- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já když jsem měl desku od gigabyte a cpu od amd, tak mi pc s ssd naběhl cca kolem 30-35s a když jsem koupil desku od MSi a k tomu jsem koupil intel i5, tak mi to naběhne max. do 12s.
Zakk píše:na normálním hdd mi logo win a "vítejte" svítí tak půl minuty a na ssd to opravdu spíš problikne
No a k tomu bych se také rád dopracoval

--- Doplnění předchozího příspěvku (Stř Led 15, 2014 3:02 pm) ---
to: Petr
Tak kombinace Gigabyte/AMD mám taky, na 30-40s se nedostanu... Ale se starším HDD diskem na sata kabelu jsem se na plochu dostal za 50s... sice pak ještě hrabal tak 30s, takže komp byl zasekaný, ale do win jsem se dostal rychleji než s ssd, což mi přijde divné a někde to musí drhnout... Kupodivu jsem moc podobných problémů nevygooglil, ale nevěřím, že jsem jediný..
Snad někoho něco napadne

Máš tam servis pack ? Tátu notebook vítal asi 20min a pak si nainstaloval servis pack a nabíhá mu normálně (zatím)
ale to bylo u win xp a klasického starého hdd, navíc to byla možná nějaká náhoda 
- jenom takovej nápad

- jenom takovej nápad
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus opravdu cistou instalaci, tedy bez aktualizaci.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Restart byl stejně pomalý hned na začátku, když tam nebyly aktualizace.
A je to tak i po service packu.
Zkoušel jsem včera ještě odpojit druhý disk, vyzkoušet jiný slot na desce, ale nic.
Máte tip na prográmek, který zanalyzuje co se děje při startu? Našel jsem třeba Soluto nebo Autoruns. Je něco lepšího pro tuhle situaci?
A je to tak i po service packu.
Zkoušel jsem včera ještě odpojit druhý disk, vyzkoušet jiný slot na desce, ale nic.
Máte tip na prográmek, který zanalyzuje co se děje při startu? Našel jsem třeba Soluto nebo Autoruns. Je něco lepšího pro tuhle situaci?

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
WinBootInfo, 30 dni trial.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Skus jak rychle to startuje bez pripojeni k jakekoliv siti.
Tak bez připojení k elektrické síti to nestartuje vůbec..
Bez netu úplně stejně..
Ten winbootinfo vypadá dobře, ale nejde nikde stáhnout. Jedíné stránky na kterách snad byla stáhnutelná verze vypadá že zkončily a jinak je stáhnutelná jen verze na nižší OS než win 7.
Tak jestli má někdo funkční odkaz na download...

Bez netu úplně stejně..
Ten winbootinfo vypadá dobře, ale nejde nikde stáhnout. Jedíné stránky na kterách snad byla stáhnutelná verze vypadá že zkončily a jinak je stáhnutelná jen verze na nižší OS než win 7.
Tak jestli má někdo funkční odkaz na download...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ADATA SSD 512GB Legend 850 NVMe Gen 4x4
od pcmaker » 09 srp 2024 08:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1936
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
09 srp 2024 08:15
-
-
- 2
- 1737
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 7740
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
- 6
- 3114
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4527
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”