Jedna DŮLEŽITÁ anketka

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Ktera z těchto grafických karet má nejlepší poměr cena výkon a je nejvhodnější pro můj komp?

Anketa končí za 16 srp 2005 17:40

GeForce 6800
1
20%
GeForce 6600 GT
1
20%
GeForce 6600
1
20%
GeForce 6200
0
Žádná hlasování
Radeon X800 SE
1
20%
Radeon X700 Pro
1
20%
Radeon X700
0
Žádná hlasování
Radeon 9800 XT
0
Žádná hlasování
Radeon 9800 Pro Ultimate
0
Žádná hlasování
Radeon 9800 Pro
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 5

T3NK
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jedna DŮLEŽITÁ anketka

Příspěvekod T3NK » 12 črc 2005 17:40

CAW lidi dlouho jsem tady nebyl a ted jsem se dostal pred jedno velke dilema. Vysel novej Battlefield a ja potrebuju novou grafickou, ale za boha si nemuzu vybrat jakou. A tak se obracim na vas a prosim o radu. Kterou grafickou bych si mel poridit. Nejlip kdyz mi reknete ktera z nich ma nejlepsi pomer cena vykon.

DÍKY T3NK

PS : Má konfigurace : ASUS A7V880, Athlon XP 2500+ (Barton), 512MB RAM, Radeon 9000 Pro (128MB), 160GB S-ATA disk

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod miras » 12 črc 2005 20:40

Vyjmenoval si spoustu karet, od low-endu až po hi-end, ale zapomněl si na to nejdůležitější. Cena. Kolik seš ochotnej a schopnej do toho investovat? Bez toho se těžko něco doporučuje. Dvě skupiny karet bych vyloučil ale hned. Karty na jádru 9800. Už sou zastaralý, za stejný peníze bych bral radši něco z řady GF6600. Dál bych neuvažoval nad řadou X700. To sice není zas tak zastaralý, ale ty karty se nepovedly, opět radši GF6600. Co se mě týče tohle můžeš vyřadit. Dál říkáš že to máš na hraní. GF6200 je low-end. Když narazíš na ten správnej kousek dá se z ní dostat hodně víc než je v základu, ale je to o štěstí. Ve výběru tak zůstávají karty z rodiny GF6600, GF6800 a X800. Tady už to ale opravdu záleží jen na penězích. Ještě ale jedna poznámka. Koukám že máš 512MB paměti. Doporučoval bych rovnou počítat i s rozšířením na 1GB. Je to poznat, věř mi :wink:

T3NK
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod T3NK » 12 črc 2005 22:07

já jsem to bral podle ceníku z firmy kde nakupuju komponenty takže jsou to karty který si tak nějak všechny můžu dovolit. o tom rozšíření na 1G paměti jsem taky uvažoval ale zase by to bylo asi na úkor tý grafický. jinak peněz bych chtěl zainvestovat tak max kolem 7500,- jo a ještě jsem zapoměl napsat že je to do AGP i když to možná je jasný z typu desky (nevim jestli se dělaj i s PCI-E)

besst
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod besst » 12 črc 2005 22:09

bez ohledu na anketu, já osobně bych souhlasil v jedné části s Mirasem, a doporučil bych ti čip X800... je to dobrá grafická karta, můj švára jí má a nemůže si jí vynachválit....

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 12 črc 2005 22:52

Nevím jak moc levnýho dodavatele máš, budu vycházet z cen v Czechcomputeru. Ono je to krapet složitější. Nutno říct že tvůj comp není žádný terno, hi-end grafikou to nevytrhneš. Kdyby si řekl 10 000, dalo by se o jádru X800 či 6800 uvažovat, tohle je skoro málo. Tu paměť by to asi opravdu chtělo. Schválně pusť správce úloh a podívej se, kolik máš využitý paměti. Já sem teda hodně náročnej uživatel, teď aktuálně se pohybuju kolem 570MB, což je skoro extrém:lol:, ale udělat 300-400MB není zas takovej problém. S 512MB paměti pak swapuješ jak divej a to není optimální. Konečný rozhodnutí je jen na tobě, můžeš si tam pořídit klidně X800, ale věř že valná většina potenciálu tý karty zůstane nevyužitá. Za ty peníze bych jako optimální upgrade viděl nějakou kartu GF6600 či 6600GT a k tomu paměť. Další věc proti nákupu hi-end karty je AGP rozhraní. Teď dáš za kartu 8 litrů a za rok při upgradu ti bude na nic. No zkrátka do týhle sestavy bych se přikláněl radši k nějaký střední třídě.

Btw: tu desku mám doma :D

Zpět na “Problémy s hardwarem”