Zkratování usb portů

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Gabriela Moravcová
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Zkratování usb portů

Příspěvekod Gabriela Moravcová » 10 úno 2014 10:03

Dobrý den,

právě jsem si přivezla od servisáka počítač, přehazovala se základní deska. Dodala jsem počítač a základní desku, všem bylo vyměněno, vyčištěno atd. Teď jsem počítač zapojila, připojila periferie a nastal první problém, počítač při startu začal vypisovat nějaký cmos error. Tak jsem volala servisákovi co s tím, poradil ať vytáhnu baterku a hodím tam z té staré desky to pomohlo a počítač najel bez problémů. Tak jsem jej zase vypla, teď jsem jej zapla a vyběhla na mě hláška něco ve stylu, ať odpojím všechny usb periferie a nějaký časovač. Nechala jsem časovač dojet, a počítač se vypl. Po hledání na googlu jsem zjistila že se nejspíše jedná o zkratování usb portů. Což tak nejspíše i bude, protože když jsem nechala zdroj v síti a vytáhla myšku z portů bylo vidět zajiskření.

No teď mě zajíímá co s tím, jestli je ta deska na prd nebo jestli je jen něco zle zapojené nebo třeba blbě vypodložená deska těmi šroubky (sloupky). Případně co s tím dál, nechci to zase cpát do servisu, tak jestli bych s tím mohla případně udělat něco sama.

Když odpojím usb periferie a zapojím ty ps2 konektory nebo jak se jmenují tak bez problémů.

Omlouvám se, stručně psát neumím. :evil:

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zkratování usb portů

Příspěvekod petr22 » 10 úno 2014 10:07

Jestli je neco spatne zapojene se da zjistit jedine vizualni kontrolou, to nikdo po netu neuhodne.

Prvni bych overil, jestli USB porty nejsou mechanicky poskozene - plisky ktere tvori kontakty musi byt soubezne, nesmi se dotykat ani nesmi byt ohnute.

Ze jsou namontovany distancni sroubky je videt pohledem na okraj zakladni desky, nesmi se dotykat plechu na kterem je pridelana.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 10 úno 2014 15:13

Takovou 'opravu' bych rozhodne reklamoval!
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 úno 2014 15:34

Na tom neni co reklamovat - servis nemuze za to ze zakladni deska kterou zakaznik sam dodal je vadna.

Jedina chyba je, ze pocitac nejspis nevyzkousel.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Synology router RT2600ac nelze upravovat předávání portů
    od pebura » 14 lis 2024 00:44 » v Sítě - hardware
    2
    3083
    od pebura Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 17:18

Zpět na “Problémy s hardwarem”