Přehřívání CPU - 80°C
Re: Přehřívání CPU - 80°C
Jestli nevydělává počítač tím, že je o 5 stupňů chladnější, tak se to samozřejmě nevyplatí. Záleží, jak pojímáš slovo vyplatí.
NIKDY
...nenanášejte pastu rovnoměrně - neroztírejte ji.
Potom se vám může udělat taková krásná bublina. Takže se potvrdilo, že ''hrášek'' je opravdu lepší. 
Teploty v iddle jsou 34-36°C max 40°C. Předtím to lítalo i na 55°C. Jen je zvláštní, že se to projevilo až po takový době. Ještě to otestuju v zátěži. Teplota vody taky krásně klesla.
...nenanášejte pastu rovnoměrně - neroztírejte ji.

Teploty v iddle jsou 34-36°C max 40°C. Předtím to lítalo i na 55°C. Jen je zvláštní, že se to projevilo až po takový době. Ještě to otestuju v zátěži. Teplota vody taky krásně klesla.
CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: Asus Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD 1: Samsung 980 PRO 1TB Heatsink, SSD 2: Intel SSD 540s 480GB, HDD: Seagate BarraCuda 2TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C
Ono to nebude asi bublinou, ale tím, že tam je naproti těleso čipu a větší přítlak. Až to odděláš příště, tak to bude vypadat úplně stejně i s hráškem.
I to je možný, ale je divný, že to je přepastovaný asi tak 2 měsíce zpátky a i tak to začalo topit.
No uvidim po testu ve hrách.
Mimochodem pastu jsem použil stejnou.. Arctic MX-4
No uvidim po testu ve hrách.
Mimochodem pastu jsem použil stejnou.. Arctic MX-4
CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: Asus Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD 1: Samsung 980 PRO 1TB Heatsink, SSD 2: Intel SSD 540s 480GB, HDD: Seagate BarraCuda 2TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C
Tak je to nějaká pasta co degraduje, aby se musela měnit a kupovat. Ekonomika se musí točit:).
Predtim jsem ji mel asi pul roku a jela v pohode
MX-4 je prave ze dobra.
Ted jsem hral gta a neslo to nad 62°C

Ted jsem hral gta a neslo to nad 62°C
Na prvni pohled je videt, ze tam te pasty bylo moc. Udelat tohle s nejakou pastou ktera je vodiva, tak nemusis mit procesor.
Davat pastu jen doprostred je sice jednoduche, ale spatne - nikdy neodhadnes jestli je ji moc nebo malo a nikdy se nestane, ze po montazi chladice se rozmackne do tvaru ctverce. Takze je bud jen veprostred, nebo je opatlany procesor mimo stycnou plochu (jako je to na fotkach).
Co se tyce vlastnosti, optimalni vlastnosti ziskava pasta az od pul roku po aplikaci.
Pokud budes kazde dva mesice sundavat chladic a davat novou pastu, tak to muzes delat do nekonecna.
Davat pastu jen doprostred je sice jednoduche, ale spatne - nikdy neodhadnes jestli je ji moc nebo malo a nikdy se nestane, ze po montazi chladice se rozmackne do tvaru ctverce. Takze je bud jen veprostred, nebo je opatlany procesor mimo stycnou plochu (jako je to na fotkach).
Co se tyce vlastnosti, optimalni vlastnosti ziskava pasta az od pul roku po aplikaci.
Pokud budes kazde dva mesice sundavat chladic a davat novou pastu, tak to muzes delat do nekonecna.
To byl jeden z problemu. Nedokazal jsem ted odhadnout kolik tam toho dat. Pri tom roztirani jsem se snazil co nejmin, ale ten tlak byl asi proste silnejsi no. Ale prece bych nemohl cekat dalsi 4 mesice pri 80°C
Navic kazdou chvili neco upgraduju a za ten pul rok uz tu i5 nemusim mit. Naposledy jsem menil prave case, tak proto jsem menil pastu.

Takže bublina to asi opravdu nedělala, problém je po 5 dnech zpátky a v ještě horší míře.
Voda se přehřívá i na 44°C v IDDLE a procák má kolem 50-55°C a nemel problém jít i na 75°C!!!
Zátěž jsem radši ani nezkoušel. Větráky jedou na plno a topí to jak kráva. Normálně mi jedou kolem 600rpm a procák se drží na 38-40°C a voda kolem 32-33°C cca.
Fakt už nevím čím to může být. Jestli se to zase nějak uvolnilo, nebo jestli mi odchází to chlazení. Nezdá se mi že by jen tak odešlo cpu.
Hned po screenu to vylezlo na 44 a lezlo by to dal kdybych to nevypnul...
Bohužel nevím, jak mám zjistit jestli to dělá chlazení. Abych to neposílal zbytečně na reklamaci.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 21 vteřinách:
Napadá mě ještě že by si snad někdo na mě těžil bitcoiny, ale to se mi nezdá že by se to ve správci úloh nezobrazilo.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 55 minutách 37 vteřinách:
No.. takže po restartu je opět vše ok. Občas se to prostě přehřívá, občas ne. Větráky jely jen na 600 rpm a teplota šla i tak krásně dolů. Předtím 2500 rpm a furt to stoupalo. Viděl bych to teda na nějakej nechtěnej proces i když žádný vytížení ve správci úloh nevidím. Asi to nebudu už nějak řešit a prostě to reinstaluju, stejně už mám docela bordel v systému a to fakt nemám rád. :)
Voda se přehřívá i na 44°C v IDDLE a procák má kolem 50-55°C a nemel problém jít i na 75°C!!!
Zátěž jsem radši ani nezkoušel. Větráky jedou na plno a topí to jak kráva. Normálně mi jedou kolem 600rpm a procák se drží na 38-40°C a voda kolem 32-33°C cca.
Fakt už nevím čím to může být. Jestli se to zase nějak uvolnilo, nebo jestli mi odchází to chlazení. Nezdá se mi že by jen tak odešlo cpu.
Hned po screenu to vylezlo na 44 a lezlo by to dal kdybych to nevypnul...
Bohužel nevím, jak mám zjistit jestli to dělá chlazení. Abych to neposílal zbytečně na reklamaci.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 21 vteřinách:
Napadá mě ještě že by si snad někdo na mě těžil bitcoiny, ale to se mi nezdá že by se to ve správci úloh nezobrazilo.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 55 minutách 37 vteřinách:
No.. takže po restartu je opět vše ok. Občas se to prostě přehřívá, občas ne. Větráky jely jen na 600 rpm a teplota šla i tak krásně dolů. Předtím 2500 rpm a furt to stoupalo. Viděl bych to teda na nějakej nechtěnej proces i když žádný vytížení ve správci úloh nevidím. Asi to nebudu už nějak řešit a prostě to reinstaluju, stejně už mám docela bordel v systému a to fakt nemám rád. :)
Mohl sis to nejdřív nechat zkontrolovat, jestli se tam něco najde, abys měl přehled. Přeinstalovat to můžeš pak.
Právě že jsem kontroloval a nic. V procesech není nic podezřelýho a mbam taky nic nenašel. Už mě fakt napadá jedině vodní kámen, zanešený čerpadlo nebo tak něco. Ale proč by to potom šlo po restartu?
Tak vodní kámen můžeš snad vyloučit, pokud tam neleješ vodu ze studny. Dobře, tak napiš jak dopadne teplota po přeinstalaci. Jsem taky zvědavej čím to je.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1618
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07