Co ten Linux ?
Jednoduse stahni ISO Linux Mint, pomoci Rufusu udelej flashku a nabootuj z ni.
Az nabehne, tak se skus pripojit na WiFi. Zvladne kazdy.
Problém s Wifi-nový NTB
Re: Problém s Wifi-nový NTB
Já vím, že to není problém. Jen momentálně nemám flashku. Nevim, co se tím vyřeší. Je to nový Ntb, který nemá Lan připojení. Bez Wifi, je to jako kráva bez mlíka. To radši zpět do továrního nastavení a když síť nepojede, reklamace.
Intel core i5,Ram 8 Gb,HD Seagate Baracuda 500Gb SataII, NVIDIA GeForce GTX 1060 6Gb
Vyresi se tim to, ze poznas zda je nebo neni problem ve Windows.
Pokud je ve Windows, tak ti to servis vrati s tim ze ze udeali test hw a zadny problem se neprojevil.
Ono nestaci na reklamaci ze neco nejde, tu zavadu musi prodejce uznat.
I kdyz u tehle lacinych kusu s reklamovatelnosti v desitkach procent by mohli vymenit kus za kus jen aby to bylo
rychle vyrizene. Prace cloveka stoji penize.
Pokud je ve Windows, tak ti to servis vrati s tim ze ze udeali test hw a zadny problem se neprojevil.
Ono nestaci na reklamaci ze neco nejde, tu zavadu musi prodejce uznat.
I kdyz u tehle lacinych kusu s reklamovatelnosti v desitkach procent by mohli vymenit kus za kus jen aby to bylo
rychle vyrizene. Prace cloveka stoji penize.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 29 říj 2023 21:20, celkem upraveno 1 x.
ITCrowd píše:Zakaž ten wifi direct adapter. vyzkoušej.
Nemohu ho najít.
Intel core i5,Ram 8 Gb,HD Seagate Baracuda 500Gb SataII, NVIDIA GeForce GTX 1060 6Gb
-
- Pohlaví:
@petr - nový mu určitě hned nedají. 100% si nechají 30 dní lhůty. A když budou hoooodně ostří, tak mu to vrátí, že problém nebyl nalezen.
@frenk - měl by být vidět ve správci zařízení. Pokud není, klikni na "zobrazit skrytá zařízení". Pokud nebude ani tam, pak máš problém.
@frenk - měl by být vidět ve správci zařízení. Pokud není, klikni na "zobrazit skrytá zařízení". Pokud nebude ani tam, pak máš problém.
JJ, našel jsem, byly tam hned dva. Bohužel i po zakázání, se wifi stále vypíná. Zítra zkusím ten linux, nebo tovární nastavení. Protože už nevim. Jak to nepůjde, budu reklamovat.
Zavolej na podporu HP.
Ale nejdriv aktualizuj BIOS, coz te HP donuti udelat i upraskleho displeje a vodou polite klavesnice.
Ale nejdriv aktualizuj BIOS, coz te HP donuti udelat i upraskleho displeje a vodou polite klavesnice.
Skús:
Pozri sa do Správa napájania a nastav si wifi adaptér na "Maximálny výkon",ak máš nastavený,nejaký režim na úsporu energie.
Pozri sa do Správca zariadení ,vlastnosti ovládača wifi-Správa napájania a zruš možnosť,ak je povolené: "Povoliť počítaču ušetriť energiu vypnutím tohto zariadenia"
Pozri sa do Správa napájania a nastav si wifi adaptér na "Maximálny výkon",ak máš nastavený,nejaký režim na úsporu energie.
Pozri sa do Správca zariadení ,vlastnosti ovládača wifi-Správa napájania a zruš možnosť,ak je povolené: "Povoliť počítaču ušetriť energiu vypnutím tohto zariadenia"
frenkie píše:Je to nový Ntb, který nemá Lan připojení.
Tohle vždy řeším redukcí na LAN, tím se usnadní mnoho situací, usnadní to diagnostiku problémů, a výrazně zrychlý přenos dat: https://www.czc.cz/axagon-ade-src/24005 ... gIAp_D_BwE
RIKI: přestaň tady zase spamovat, když neznáš řešení tak mlč !!!
-
- Pohlaví:
frenkie píše:Od Wlan se neustále odpojuje. Sám sice opět naběhne, někdy, ale je to každou chvíli. Po Lan, běží jak má.
A nemá síťový LAN adaptér - vlastně není vidět ani v ipconfig. Tak jak to vlastně zkoušel?
Mám síťový adaptér, ale chci aby to běželo bez něj. Někde na cestě asi nebudu prosit o kabel že.
Bios jsem aktualizoval hned, jak jsem se přihlásil do HP support.
No a včera jsem něco zjistil. Když jsem chtěl rozjet ten Ntb s Linuxem, dal jsem ho nabíjet. A hle wifi běží bez jediného problému.
Jakmile nabíjení odpojím, začne po chvilce zase padat. Bohužel nemůžu najít ve správě napájení ani na kartě adaptéru nějakou možnost
nastavení adaptéru.
Bios jsem aktualizoval hned, jak jsem se přihlásil do HP support.
No a včera jsem něco zjistil. Když jsem chtěl rozjet ten Ntb s Linuxem, dal jsem ho nabíjet. A hle wifi běží bez jediného problému.
Jakmile nabíjení odpojím, začne po chvilce zase padat. Bohužel nemůžu najít ve správě napájení ani na kartě adaptéru nějakou možnost
nastavení adaptéru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 896
-
od mikrosini
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 18:50