hlučný počítač Vyřešeno
Re: hlučný počítač
Mám také originální box chladič na procesoru a otáčky mi lítaj kolem 2100, u Prescotta je to normální. Ventilátor nedoporučuji zastavovat ani na chvíli, hrozí spálení procesoru. Slyšel jsem, že u Prescotta kdosi zastavil ventilátor na 1 sekundu a procák byl hotový (nevím jestli je to pravda). Když mi 1. firma blbě namontovala box (nedomáčkla správně nožičku), tak lítala teplota kolem 89C. Samozřejmě že procesor začal zpomalovat, ale teplota se držela, spíš měla snahu ještě vyšplhat.
Vypla a zapla jsem počítač a zastavila ventilátor procesoru. Procesor jsem doufám nepoškodila. Počítač byl o hodně tichší.
- jimmy3
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky jsem měl boxový chladič u prescotta a byl dost hlučný, měl 2500 ot/min vyměnil jsem jen ventilátor za 2000 ot/min a pc se ohodně ztišil, procesror jsi nijak napoškodila jinak bych to nepsal
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
Ještě se chci zeptat, kdybychom vyměnili i samotný procesor, budeme muset přeinstalovat Windows?
nic přeinstalovávat nemusíš, vyměň pouze chladič na procesoru, kup si nějaký lepší a je klid
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nedošlo mi, že Everest v trial verzi neukazuje teplotu HDD. Pokud tedy můžeš, stáhni si SpeedFan nebo HWMonitor a raději se mrkni jakou teplotu má disk. Teplota GK je sice vysoká, ale tohle by ještě měla zvládat. I když určitě by nebylo od věci přidat třeba dopředu a dozadu case nějaký ten ventilátor a tím zlepšit proudění vzduchu ve skříni, teploty by pak jistě klesly. K Tvému poslednímu dotazu - nic přeinstalovávat nemusíš, jen vypni Pc, vypoj ho ze sítě, nech ho vychladnout a poté chladič vyměň. Samotné výměny se taky bát nemusíš, jen vycvakneš ten starý BOXový, setřeš starou pastu, a upevníš na něj AC Freezer 7 Pro - který si psala, že máš doma. Pasovat bude a pastu má na sobě nanesenou přímo od výroby, takže tím se také nemusíš vůbec zabývat. Kdyby sis nevěděla rady, jak ho připevnit, mrkni do manuálu, je to tam popsané. GL 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Ahoj,
tak tohle ukazuje po nahozeni noveho ventilatoru freezer 7 pro. Nezdá sa, že by to pomohlo, počítač je tišší, no ne úplne, možná chyba v instalaci? :(
Vlastnosti senzora:
Typ senzora Winbond W83627DHG (ISA 290h)
Typ senzora GPU Driver (NV-DRV)
Názov zákl. dosky MSI MS-7255
Zistené vniknutie do skrine Áno
Teploty:
Základná doska 37 °C (99 °F)
Procesor 59 °C (138 °F)
Grafický procesor (GPU) 66 °C (151 °F)
Maxtor 6L300S0 [ TRIAL VERSION ]
SAMSUNG HD200HJ [ TRIAL VERSION ]
Ventilátory:
Procesor 1688 RPM
Hodnoty napätia:
Jadro CPU 1.30 V
+3.3 V 3.23 V
+5 V 5.12 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
+5 V Standby 4.90 V
VBAT batérie 3.15 V
Debug Info F FF 64 FF FF FF
Debug Info T 37 58 59
Debug Info V A3 C8 CA CA E3 0A 0A (03)
Debug Info I C1 A023
tak tohle ukazuje po nahozeni noveho ventilatoru freezer 7 pro. Nezdá sa, že by to pomohlo, počítač je tišší, no ne úplne, možná chyba v instalaci? :(
Vlastnosti senzora:
Typ senzora Winbond W83627DHG (ISA 290h)
Typ senzora GPU Driver (NV-DRV)
Názov zákl. dosky MSI MS-7255
Zistené vniknutie do skrine Áno
Teploty:
Základná doska 37 °C (99 °F)
Procesor 59 °C (138 °F)
Grafický procesor (GPU) 66 °C (151 °F)
Maxtor 6L300S0 [ TRIAL VERSION ]
SAMSUNG HD200HJ [ TRIAL VERSION ]
Ventilátory:
Procesor 1688 RPM
Hodnoty napätia:
Jadro CPU 1.30 V
+3.3 V 3.23 V
+5 V 5.12 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
+5 V Standby 4.90 V
VBAT batérie 3.15 V
Debug Info F FF 64 FF FF FF
Debug Info T 37 58 59
Debug Info V A3 C8 CA CA E3 0A 0A (03)
Debug Info I C1 A023
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš ten ventilátor zapojený ve čtyřpinovém konektoru na desce? On má totiž PWM regulaci a tu musíš v BIOSu povolit.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
No kdyz ja sem vymenil novy freezer tak byl taky porad hlucny docela dost no tak sem musel nainstalovat speedfan a ted uz je ticho. Jenom ten speedfan musim zapinat po kazdem spusteni pc.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Však do registrů můžeš zapsat, aby se to samo spustilo po naběhnutí sytému.
Buď v nastavení toho programu (třeba tam bude položka "spusti při startu") nebo pomocí nějakého SW a nebo ručně.
Ručně:
Otevři nástroj regedit (buď příkaz "spustit..." a napíšeš "regedit" a nebo spustíš "C:/Windows/regedit.exe"). Potom otevři postupně větve: "HKEK_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/Current version/Run" poté v pravém okně klikni pravým tlačítkem myši a dej "Nový/Řetězová hodnota", pojmenuj ji, otevři ji a zadej cestu k tvému programu. Pak ok a můžeš regedit zavřít. Po příštím spuštění pc, sám program naběhne.
Buď v nastavení toho programu (třeba tam bude položka "spusti při startu") nebo pomocí nějakého SW a nebo ručně.
Ručně:
Otevři nástroj regedit (buď příkaz "spustit..." a napíšeš "regedit" a nebo spustíš "C:/Windows/regedit.exe"). Potom otevři postupně větve: "HKEK_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/Current version/Run" poté v pravém okně klikni pravým tlačítkem myši a dej "Nový/Řetězová hodnota", pojmenuj ji, otevři ji a zadej cestu k tvému programu. Pak ok a můžeš regedit zavřít. Po příštím spuštění pc, sám program naběhne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5473
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
13 úno 2025 22:02