Nenaběhnutí PC po restartu
Re: Nenaběhnutí PC po restartu
Jistě, co doporučuješ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Popiš jednotlivé komponenta PC a to včetně zdroje (značka a W). Nevím ještě jaké máš PC, ale již teď podezírám zdroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdrojem to není, měl jsem tam nějaký noname 400w a teď mám nějaký seasonic 380w a beze změny.
Jinak P4 3,4GHz, MB: MSI 945P, grafika: ASUS X700 extreme, RAMky nevim, ale nedávno jsem je testoval kolik hodin a bez chyby.
Jinak P4 3,4GHz, MB: MSI 945P, grafika: ASUS X700 extreme, RAMky nevim, ale nedávno jsem je testoval kolik hodin a bez chyby.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj kondenzátory na MB...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vycházím z osobní zkušenosti. Sice to byl zdroj jiné značky, ale ne žádný no name, ale dělal podobnou neplechu. Zdroj není úplně vadný, jen některá větev zdroje je nestabilní. Zkus jiný třeba výkonnější zdroj. Nemusíš jej hned kupovat, třeba půjčit od kamaráda jen na otestování. Procesor P4 je žrout a některá komponenty PC, jako GK a další jsou choulostivé na pokles napětí. Pravdu máš, že to může být i základní deska a tu nejde normálně dostupnými prostředky otestovat. Stačí vadný jeden z napájecích tranzistorů na základní desce, který upravuje napětí pro některou část základní desky a problém je na světě.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Díky za rady,
vyměnu zdroje můžu otestovat, ale nezdá se mi, že by 2 zdroje posobě dělali úplně to samé, navíc nezávisle na tom, jestli mám zapojen o disk (+větráčky) víc či míň.
kondenzátory se zdají, jak mohu ze svého laického pohledu posoudit (předpokládám, že by měli být nafouklé či tak něco, ale vypadají zcela ok), být v pohodě, navíc se mi to zdá nepravděpodobné z toho důvodu, že se problém nezhoršuje, což bych v tomhle případě očekával.
tranzistor či něco podobného na záladní desce mě nenapadlo, měl jsem zato, že taková věc buď funguje nebo ne.
Asi jsem tady dostatečně nezmínil, že problém je dost dlouhodobého rázu cca rok.
Nejlepší řešení by samozřejmě asi bylo zkusit jinou základní desku, ale to je zcela mimo mé možnosti.
vyměnu zdroje můžu otestovat, ale nezdá se mi, že by 2 zdroje posobě dělali úplně to samé, navíc nezávisle na tom, jestli mám zapojen o disk (+větráčky) víc či míň.
kondenzátory se zdají, jak mohu ze svého laického pohledu posoudit (předpokládám, že by měli být nafouklé či tak něco, ale vypadají zcela ok), být v pohodě, navíc se mi to zdá nepravděpodobné z toho důvodu, že se problém nezhoršuje, což bych v tomhle případě očekával.
tranzistor či něco podobného na záladní desce mě nenapadlo, měl jsem zato, že taková věc buď funguje nebo ne.
Asi jsem tady dostatečně nezmínil, že problém je dost dlouhodobého rázu cca rok.
Nejlepší řešení by samozřejmě asi bylo zkusit jinou základní desku, ale to je zcela mimo mé možnosti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 7633
-
od StOrKcZ
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 18:52