Vysokofrekvenční pískáni v pravém reproduktoru.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

rolas
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Vysokofrekvenční pískáni v pravém reproduktoru.

Příspěvekod rolas » 26 kvě 2010 00:52

A co souběh napájecích a signálových kabelů? To by taky mohlo dělat problémy. I když z tvých slov bych viděl, že zesliovač tvých beden zesiluje jakýsi brum asi z nějakého spínaného zdroje. Mám dnes již historický Creative Soundworks 4+1 a musel jsem zapojit zdroj od repráků do zásuvky s filtrem, aby mě bez signálu nešuměly. Je to jen doměnka, ale možná tě to někam posune.

No repro mám připojené ,taktéž i PC na zásuvce s přepěťovou ochranou od značky APC, a nevím jeslti jsem vás dobře pochopil ale každý ten reproduktor má v sobě zesilovač nemám to připojené na nějakém zesaku.
A co souběh napájecích a signálových kabelů?
jak to myslíte

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod cicero » 26 kvě 2010 01:18

už jsi se podíval do to ho Biosu jestli máš vypnutou integrovanou zvukovku jak ti radil PIC ?

Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 26 kvě 2010 07:37

A co souběh napájecích a signálových kabelů?jak to myslíte

Mám na mysli, zda nejdou kabely k reproduktorům vedle nějakých napájecích kabelů. Občas se stává, že různé impulzy co běhají po síťovém napájení se přenesou a zesílí.

Zkusil bych na té externí zvukovce vypnout mikrofon a line-in. Při zapnutém line-in, ač tam nemám nic zapojený, tak moje repráky pískají, ale je pravda, že dva ze čtyř. Tím, jak ten výstup není zatížený, tak se tam "vyrábí" cosi, co se dostává až do repráků. Když jsem zkoumal dále, tak se ukázalo, že pískání někdy vyrábí i spínaný zdroj, jenž ty repráky napájí. Bylo to, když na 230V bylo podpětí či přepětí. Předpokládám, že to spínaný zdroj "rozladilo" až se pískání dostalo do slyšitelného spektra. Zkusil jsem to napojit na starší laboratorní zdroj (má klasický trafo) a pískání bylo pryč.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”