Co teď?
Co se děje s HDD?
Takže všechno špatně.Po nainstalování Nortona a následném restartu mi to po neskočení woken vyhodí modrou a systém se restartuje.Nakonec jsem musel použít obnovení předešlého stavu PC,aby mi to vůbec jelo.Zajímalo by mě,jestli je to opravdu kvůli tomu disku nebo je chyba jinde? Ale po návratu do stavu před instalací Nortona to jede v pohodě.Jediná pomoc je asi koupit nový disk.Ale ještě bych chtěl poradit,zda koupit normální nebo SATA disk.Může mě někdo zasvětit,který a proč je lepší?
S Ghostem moc zkušeností nemám, nevím kam přesně do systému zasahuje a k čemu přistupuje, takže si netroufám říct jestli je pád způsobenej jeho činnosí. Zkoušel si i ten freeeware HDDCopy? A co low-level formát?
Co se týče novýho disku pokud máš a desce SATA řadič kupuj určitě SATA disk. Výhod to má dost:
-tenoučký datový káblíky - lepší manipulace, lepší proudění vzduchu ve skříni
-na jeden kabel připojíš jen jeden disk - odpadají starosti s jumperováním
-ušetříš pozisi na PATA řadiči
-SATA disky sou malinko rychlejší jak jejich PATA varianty
Nevýhody se taky najdou. Neumístíš ho do šuplíku. Sice sou SATA šuplíky, ale ještě je nikdo nemá
. Asi největší nevýhoda je, že při instalaci systému na SATA disk je potřeba instalátoru dodat ovladače pro SATA řadič na desce. Ty sou na CD k desce přiloženýmu, nebo už přímo na disketě...
Co se týče novýho disku pokud máš a desce SATA řadič kupuj určitě SATA disk. Výhod to má dost:
-tenoučký datový káblíky - lepší manipulace, lepší proudění vzduchu ve skříni
-na jeden kabel připojíš jen jeden disk - odpadají starosti s jumperováním
-ušetříš pozisi na PATA řadiči
-SATA disky sou malinko rychlejší jak jejich PATA varianty
Nevýhody se taky najdou. Neumístíš ho do šuplíku. Sice sou SATA šuplíky, ale ještě je nikdo nemá

Kterej soft si nenašel?
HDCopy
nebo
Data Lifeguard Diagnostic for Windows?
EDIT: Jo von je to jen HDCopy, ne HDDCopy... Proto si ho nemohl najít
HDCopy
nebo
Data Lifeguard Diagnostic for Windows?
EDIT: Jo von je to jen HDCopy, ne HDDCopy... Proto si ho nemohl najít

To Miras:
Takže jsem přes HDCopy udělal zálohu a chtěl jsem udělat to formátování přes Data Lifeguard Diagnostic for Windows ,ale nikde jsem žádnou možnost Write Zeros nenašel.Kde to tam je? A ještě jsem se chtěl zeptat.To se dělá přímo z Windows? Asi jsem to nějak opomněl napsat,ale jedná se o systémový disk.To asi nepůjde,že?Nevím totiž,jak bych dostal zpět tu zálohu.Jsem vůl,ale to nejpodstatnější jsem vůbec nenapsal.Jedině,že by se potom udělala reinstalace systému a potom tak přetáhnout tu zálohu.Asi!!!!!!
Takže jsem přes HDCopy udělal zálohu a chtěl jsem udělat to formátování přes Data Lifeguard Diagnostic for Windows ,ale nikde jsem žádnou možnost Write Zeros nenašel.Kde to tam je? A ještě jsem se chtěl zeptat.To se dělá přímo z Windows? Asi jsem to nějak opomněl napsat,ale jedná se o systémový disk.To asi nepůjde,že?Nevím totiž,jak bych dostal zpět tu zálohu.Jsem vůl,ale to nejpodstatnější jsem vůbec nenapsal.Jedině,že by se potom udělala reinstalace systému a potom tak přetáhnout tu zálohu.Asi!!!!!!
No že na tom disku máš systém situaci krapet komplikuje. Říkal si, že ty disky ze starýho PC si přendával dva. Ono bez dvou disků se totiž neobejdeme, bylo by potřeba na tom druhým udělat dostatek místa.
Řešení sou totiž v podstatě dvě:
1) Provést veškerý operace(záloha, formátování, obnovení zálohy) z dosu.
2) Na druhej disk nainstalovat systém a provést to z něj.
Řekni si co je pro tě schůdnější...
Řešení sou totiž v podstatě dvě:
1) Provést veškerý operace(záloha, formátování, obnovení zálohy) z dosu.
2) Na druhej disk nainstalovat systém a provést to z něj.
Řekni si co je pro tě schůdnější...
Dva systémy na compu mít můžeš, vytvoří se ti startovací nabídka, ze který si při každým startu vybereš kterej systém chceš nastartovat.
Když pustíš Lifeguard Diagnostics, je tam seznam disků. Poklepeš na disk, vyskočí ti seznam možnejch akcí. Rychlej test, úplnej test a třetí by měla bejt položka write zeros.
Až nainstaluješ druhej systém udělal bych pro jistotu novou zálohu toho starýho. Když nepoběží, mělo by to bejt jistějí...
Když pustíš Lifeguard Diagnostics, je tam seznam disků. Poklepeš na disk, vyskočí ti seznam možnejch akcí. Rychlej test, úplnej test a třetí by měla bejt položka write zeros.
Až nainstaluješ druhej systém udělal bych pro jistotu novou zálohu toho starýho. Když nepoběží, mělo by to bejt jistějí...
Zpět na “Problémy s hardwarem”