HDD - chyba dat, kapacita jen 137 GB (vyřešeno)
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Uf, tak už nevím, jak tě potěšit. Disk je tedy v pořádku, ale deska jej prostě odmítá. Asi ti nezbude, než rozbít prasátko a jít do nové desky atd,atd. Kdyby nebylo toho výbuchu, mohl bys zkusit třeba bráchův systémový disk, jestli by nejel na tvojí desce, na ATA100vkovém káblu a ten tvůj potom zkusit připojit, ale takhle bych se toho bál. Možná je i ta deska nějak poškozená - viděl bych to možná u toho řadiče IDE portů, který nechce kábly ATA100 -třeba vlasová trhlinka, nějaký blbý spoj, nebo zkratování, už mě toho moc nenapadá.
- Cybercom
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak asi mi nezbyde než koupit řadič. Tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35583 je za dobrou cenu, ale nevim jestli podporuje tak velký disky.
Jiří Škorec
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tenhle přesně mám a jsem s ním spokojenej. Ukazuje mi 2 x 200GB disky a po jednom 120GB a 63GB bez problémů. Jediné co mě na něm s**e, je RAID. Musel jsem jej v BIOSu tohoto řadiče vypnout a při náběhu BIOSu winů je detekován a nabídka na jeho volbu protahuje start winů asi o 20-30sec. Řadič ST_Lab existuje ve dvou variantách - právě s RAIDem a bez něj. Tak chtěj raději ten bez raidu. Ale pořád si myslím, že bys se při koupi mohl domluvit na eventuálním vrácení, kdyby ta deska přece jenom stávkovala. Dost hraje roli i nekompatibilita desek značky ASUS - dost nad obvyklý standart. Už se mi válí doma jeden řadič Kouwell 571A právě kvůli té nekompatibilitě s Asuskou.
A ještě chci dodat. Na starém Kouwellu jsem měl zapojené i CDRomku a DVDRomky, ale na STLabu nejedou (i to může být trucovitostí Asusky). Tam jenom pevné disky. Ale systémový disk musíš mít na desce, ne na STLabu.
A ještě chci dodat. Na starém Kouwellu jsem měl zapojené i CDRomku a DVDRomky, ale na STLabu nejedou (i to může být trucovitostí Asusky). Tam jenom pevné disky. Ale systémový disk musíš mít na desce, ne na STLabu.
- Cybercom
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Předtim jsme si nerozuměli, zdroj neshořel po připojení IDE kabelu. Vyhořel po napojení 220 V kabelu. Ale to je jedno. Na http://www.agem.cz maj ten bez RAIDu za 392 Kč. Jak jsi myslel že se to ukáže jako 120 + 63, předpokládám, že máš 2 partitiony.
Jiří Škorec
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7615
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek