Zachrana dat :-(
Re: Zachrana dat :-(
Mě to skenovalo asi 5-6 hodin, a když jsem něco na PC dělal, tak to nenašlo vše, jen něco, záleží na poškození a štěstí ... musí se to zkoušet až to najde vše.
Už skenuju... no doufam že mi štěsti přat bude
Jinak X: maš u mě pivo nebo tak něco 

Pepis: Fuj, ve 13-ti jsem ho přestal pít 

Jakto? 

Zošklivil jsem si ho. Nejsem totiž na hořké, ale sladké.
:-) tak třeba RedBulla 
A nepřemažu sektory když to uložim najiny oddil toho HD?

X píše:a data přesun na jiný harddisk!!!
A nepřemažu sektory když to uložim najiny oddil toho HD?
Naposledy upravil(a) Pepis dne 19 srp 2009 19:22, celkem upraveno 1 x.
Paulí píše:Žádný OS tě nepustí k HDD, který nemá boot sektor.
Tak jsem připojil disk s Windows, dal jsem do mechaniky LiveCD Ubuntu a přimounoval disk.
Pak jsem vyhodil z Windows do koše soubor boot.ini (pak ho dám zpátky), odpojil a znovu připojil disk.
Všimněte si, že soubor boot.ini tam opravdu není. Se soubory si teď mohu dělat co chci, mazat je, přesunout na USB, vypálit ...
To jen k výše uvedenému tvrzení.
Pokud má někdo LiveCD nějakého Linuxu, má všechno, co je potřeba, aby se dostal k souborům, i když je OS poškozený.
Proč kvůli tomu stahovat další soft, hodiny skenovat s nejistým výsledkem, když je to s livkem práce na několik minut, to mně uniká.
Proti gustu ale žádný dišputát.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Soubor "boot.ini" není boot sektor. Boot sektor je první sektor HDD nebo oddílu. Je to sektor, takže není vydět jako obyčejný soubor a v průzkumníku windows ani Linux není nijak vidět. (Jen ve speciálních programech) Je tedy vidět, jak moc se v PC vyznáš. 

Pravda, ve Windows se už moc nevyznám, tři roky už jedu na Linuxu. Ale dostanu se přes Linux do Windows i s poškozeným boot sektorem.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tady už nejde o windows či linux, ale o boot sektor.
Když zapneš PC naběhne bios - zkontroluje procesor, paměti, grafiku a další a získané údaje zanechá v RAMce. Jakmile vše otestuje začne hledat zařízení k bootování. Postupně kontroluje všechny, dokud se nezastaví u toho, který MÁ boot sektor. Ten sektor načte do paměti (na adresu 0:7000, kdybys to chtěl přesněji) a předá řízení. Pak už PC vykonává příkazy, které jsou zapsány právě v tom boot sektoru. Takže boot je prvotina OS nebo prostě obsahuje tabulku Master Boot Record nebo jiné. V prvních asi 66bitech jsou zapsány právě ty informace o disku (kapacita, počet sektorů, ...) a většina OS se podle nich řídí. Avšak pokud si někdo vytvoří vlastní boot sektor (vlastní OS), může z disku bez těchto informací v klidu číst.
Když zapneš PC naběhne bios - zkontroluje procesor, paměti, grafiku a další a získané údaje zanechá v RAMce. Jakmile vše otestuje začne hledat zařízení k bootování. Postupně kontroluje všechny, dokud se nezastaví u toho, který MÁ boot sektor. Ten sektor načte do paměti (na adresu 0:7000, kdybys to chtěl přesněji) a předá řízení. Pak už PC vykonává příkazy, které jsou zapsány právě v tom boot sektoru. Takže boot je prvotina OS nebo prostě obsahuje tabulku Master Boot Record nebo jiné. V prvních asi 66bitech jsou zapsány právě ty informace o disku (kapacita, počet sektorů, ...) a většina OS se podle nich řídí. Avšak pokud si někdo vytvoří vlastní boot sektor (vlastní OS), může z disku bez těchto informací v klidu číst.
No to je pěkné, ale stále nevím, proč bych se neměl z Linuxu dostat na disk, který nemá boot sector. Ten s tím vůbec nesouvisí.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pro každý OS by bylo problematické, kdyby museli všdycky zjišťovat, jakou má HDD kapacitu, rychlost, počet sektrů, ... proto si tyto údaje (při formátování) na disk uloží (právě do boot sektoru, aby obyčejný užitel se k tomu nemohl dostat) a pak na ty údaje spoléhá.
To si můžeš skusit najít třeba FLASH disk, který moc nepoužíváš a třeba v programu http://www.winhex.com/winhex/ nebo jiném přepiš první sektor a uvidíš, že z něj nemůžeš číst a ani na něj zapisovat. Prostě ho OS odmítne. Je to možná těžké pochopit, ale musíš se s tím smířit a ukončit tuto diskusi.
To si můžeš skusit najít třeba FLASH disk, který moc nepoužíváš a třeba v programu http://www.winhex.com/winhex/ nebo jiném přepiš první sektor a uvidíš, že z něj nemůžeš číst a ani na něj zapisovat. Prostě ho OS odmítne. Je to možná těžké pochopit, ale musíš se s tím smířit a ukončit tuto diskusi.
Zpět na “Problémy s hardwarem”