Odstínění myši od statické elektřiny Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Odstínění myši od statické elektřiny

Příspěvekod Uziv00 » 04 dub 2013 10:24

absolutorium jakéhokoli školení

A na tomhle nic arogantního nevidím:
to ostatní - prosil bych ty, co nemají zkoušku z vyhlášky 50, a to minimálně §6, aby se nevyjadřovali k instalaci silnoproudé sítě.

A znovu opakuji, že mi jde o dobornou úroveń fóra.

Reklama
LaB
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod LaB » 04 dub 2013 10:40

..
Naposledy upravil(a) LaB dne 04 dub 2013 11:26, celkem upraveno 1 x.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 04 dub 2013 11:19

don750 píše:
jaojao píše:.... už mám cca 70% rozvodů vyměněno za mědˇ a 99,9% jistotu, že je vše jak má být a tak je to správně. :smile:
No já bych neřek, že je vše, jak má být. Je sice pěkné, že jsi nahradil hliník mědí, ale to, že jen z části je snad ještě horší, než kdyby si to nechal v mědi. .....

No, ale já jsem nikde výše nenapsal, že jsem popropojoval měď s hliníkem.
Jen, že jsem cca 70% rozvodů vyměnil, či-li zbývá mi 30% což ještě jeden samostatný el. okruh. :idea:
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2013 11:30

Jde to mimo mne, ale i tak mne ten odkaz co je vlastně hlupák donutil k zamyšlení a reakci.

Pro autora příspěvku mám jenom následující. O elektrice, elektřině a tomu podobného víš opravdu jenom málo, anebo tak nějak povšechně, tedy skoro nic.
Tady cituji kousek odkazu na tvůj příspěvek:

Hloupost či stupidita je opak chytrosti či moudrosti. Hlupák je člověk, jenž má nedostatek inteligence, pochopení, rozumu, vědomostí, důvtipu i poznání. Hloupost je projevem omezenosti. Podle Immanuela Kanta je hloupost nedostatkem soudnosti. Hloupost je také dávána do souvislosti s nevědomostí a nedbalostí.

Pokud tedy budeme brát Wiky vážně, nemusí být hlupák vždy extra pitomec, ale člověk neznalý, nevědomý.

Toto je také dobré k zamyšlení, ale faKt nevím co k tomu dodar

Pokud Tě k tomu vedlo to, že jsem poradil špatně, muselo by se tohle forum hlupáky jen hemžit - samozřejmě nepochybuji o tom, že Ty jsi vždy poradil správně...

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LaB » 04 dub 2013 11:34

Aby mé nefundované a neodborné reakce někoho neuváděly v omyl, smazal jsem je. Všem se omlouvám za to, že jsem hlupák.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 dub 2013 11:35

Tak a dost!!!
Ještě jeden OT a začnu konat! Do p...e, podívali jste se na kolik stránek se táhne tohle bezduché žvatlání, aniž by se cokoliv vyřešilo?!
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 04 dub 2013 12:06

Takže, já bych se do toho s prominutím taky vmísil :D

A popořadě:
- Zásuvky jsem sice nerozebíral, páč bych se k ní asi ani nedostal ale zkoušením jsem se dopátral k závěru. Původní prodlužka opravdu neměla zemění, proto mi také ani nešlo se o ní vybít. Vyměnil jsem za jinou a ta už zemění má. A vzhledem k tomu, že už se přes ní můžu vybít soudím, že musí být uzeměná i ta zásuvka.
- Mezi touto novou prodlužkou a topením jsem nic nenaměřil ani ze zásuvky opodál to nic nenaměřilo.
Stůl je dřevěný, podložka ROCCAT Sense
- Koberec mám normální chlupatý :D A co se materiálu týče což vás asi zajímá nejvíc, převděpodobně to bude také nějaký syntetický materiál ale to nemůžu stoprocentně nijak zjistit řekl bych.
- to co mívám na sobě se samozřejmě mění ale teď momentálně: Triko - 100% bavlna (Aspoň tuším, cedulka už není ale je to tak na 90% :D), kraťasy - 100% bavlna, Trenky - 95% bavlna a 5% nějaká sra*** a nosím ty pantofle a občas ponožky, které by ale také měli být jen z bavlny.
- Po bytě mě to tluče všude a stejně tak když jdu s NTB třeba o obýváku, tak od klávesnice, jak jsem už dřív zmiňoval, ránu dostanu.

To by mělo být asi vše. Jen podotýkám, že NTB už by tedy měl být uzemněný ale přesto když jsem se nevybil a sáhnul na myš, tak přestala reagovat. A jen tak pro zajímavost a vím že to s tím souvisí, vlhkost vzduchu po celém bytě je aktuálně pod 40% přičemž jsem někde četl, že by měla být nad 50%, nejlépe 60%. Každopádně, zjistil jsem, že hlavní příčinou asi bude ta židle pravděpodobně v kombinaci se synetickým kobercem a nízkou vlhkostí páč stačí, když se po ní projedu sem a tam po pokoji a zaručeně pak vždy dostanu od něčeho ránu. Jinak židle je plastová a sedák a opěradlo je potažené nějakou látkou ale co je to zač nevím. A pod zadkem mám ještě sedák, což bude asi nějaký čistě syntetický materiál taky...

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2013 12:14

Takže normální statika a ta myš je asi trochu náchylnější. Ještě můžeš zkusit dát si pod židli kus alobalu a tím vyloučíš vliv koberce, ale zase si psal že to dělá i v kuchyni?
Fakt bych zkusil jinou myš. Tohle zde asi nevyřešíme. Pokud by si bydlel někde v okolí /nemáš v profilu/ pak bych ti doporučil Technickou univerzitu v Liberci, tam by kluci jistě problém odhalili.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 04 dub 2013 12:24

No jsem z Karlovarského kraje. A to je otázka. Ano, v kuchyni dostanu ránu od kliky, kohoutku ale otázkou je, jestli se nabiju v kuchyni nebo jsem už nabitý třeba z mého pokoje což je podle mě daleko pravděpodobnější. A v kuchyni je navíc lino. Ano, mám doma 6 myší. Ta moje "hlavní" je aktuálně na reklamaci, dvě jsou kuličkové na PS2 což ani v NTB nemám. Jedna, která je teď aktuálně vedle na stoláku je na mém NTB šíleně pomalá. Abych přejel plochu, musím ujet tak 30 cenťáků na podložce co je fakt o ničem a bezdrátová, kterou jsem taky chtěl mezi tím používát mi před pár dny odešla. A zbyla už jen tato mrcha... :D A je to dobrá myš. Přesná, dobře se drží ale prostě ta statika no...

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2013 12:31

Tak se budu opakovat.

Asi jsi k těm výbojům náchylnější, citlivější než ostatní. Před lety jsem dělal v dílně, kde byly po stolech desítky kabelů a otevřeného přístupu k nebezpečnému napětí a nikomu to nevadilo. Jenom jeden kamarád pořád a od všeho dostával rány.

Pozvi si nějakého kámoše, zda to také pocítí Možná, že ne.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 04 dub 2013 12:52

jaojao píše:Vždyť ti to v tom předchozím tématu napsali, zuj ty pantofle a je po výbojích...

Funstorm007 píše:Takže, já bych se do toho s prominutím taky vmísil :D.........a nosím ty pantofle a občas ponožky, které by ale také měli být jen z bavlny....

Přesně, nevšiml jsem si nikde, že bys to zkoušel bez těch tvých pantoflí.............až je zuješ tak se el. vybij a zkoušej dál bez nich.
(Dva dny 8 stran a furt o ničem.)
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 dub 2013 13:28

Takže verdikt je jasný. Syntetický koberec, suchý vzduch. Tečka. V této kombinaci máš asi opravdu jedinou možnost a tou je náramek. Uznávám, že náramek s kabelem k topení připomíná praktiky KGB, takže ještě jedna možnost, položit na stůl nějakou elektrostaticky vodivou desku (pochopitelně uzeměnou). Více o problematice a dost možná i řešení zde: http://www.tzb-info.cz/4446-antistatick ... ve-podlahy.

Tady něco prodávají: http://www.i-podlahy.cz/elektrostatik-x/

Je to sice pálka za metr, ale asi bych do toho šel, než se nechat mlátit. Bohužel zbytek bytu tě bude třískat stále. Takže zkusit zvýšit vlhkost. Mokrý hadr na topení, kytky, fontánka, terária s vlhkomilnými tvory, ... a bůh ví, jak se ještě zvyšuje vlhkost v bytě ;-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr pracovní myši
    od p3v4x » 21 lis 2024 11:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1514
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 lis 2024 11:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”