Takže, já bych se do toho s prominutím taky vmísil

A popořadě:
- Zásuvky jsem sice nerozebíral, páč bych se k ní asi ani nedostal ale zkoušením jsem se dopátral k závěru. Původní prodlužka opravdu neměla zemění, proto mi také ani nešlo se o ní vybít. Vyměnil jsem za jinou a ta už zemění má. A vzhledem k tomu, že už se přes ní můžu vybít soudím, že musí být uzeměná i ta zásuvka.
- Mezi touto novou prodlužkou a topením jsem nic nenaměřil ani ze zásuvky opodál to nic nenaměřilo.
Stůl je dřevěný, podložka
ROCCAT Sense- Koberec mám normální chlupatý

A co se materiálu týče což vás asi zajímá nejvíc, převděpodobně to bude také nějaký syntetický materiál ale to nemůžu stoprocentně nijak zjistit řekl bych.
- to co mívám na sobě se samozřejmě mění ale teď momentálně: Triko - 100% bavlna (Aspoň tuším, cedulka už není ale je to tak na 90%

), kraťasy - 100% bavlna, Trenky - 95% bavlna a 5% nějaká sra*** a nosím ty pantofle a občas ponožky, které by ale také měli být jen z bavlny.
- Po bytě mě to tluče všude a stejně tak když jdu s NTB třeba o obýváku, tak od klávesnice, jak jsem už dřív zmiňoval, ránu dostanu.
To by mělo být asi vše. Jen podotýkám, že NTB už by tedy měl být uzemněný ale přesto když jsem se nevybil a sáhnul na myš, tak přestala reagovat. A jen tak pro zajímavost a vím že to s tím souvisí, vlhkost vzduchu po celém bytě je aktuálně pod 40% přičemž jsem někde četl, že by měla být nad 50%, nejlépe 60%. Každopádně, zjistil jsem, že hlavní příčinou asi bude ta židle pravděpodobně v kombinaci se synetickým kobercem a nízkou vlhkostí páč stačí, když se po ní projedu sem a tam po pokoji a zaručeně pak vždy dostanu od něčeho ránu. Jinak židle je plastová a sedák a opěradlo je potažené nějakou látkou ale co je to zač nevím. A pod zadkem mám ještě sedák, což bude asi nějaký čistě syntetický materiál taky...