USB - po vypnutí NB jsou pod napětím
USB - po vypnutí NB jsou pod napětím
Narazil jsem na problém: přehřívá se mi ext. HD a tak jsem na něj prsknul ventilátor, který je píchlý do USB - funguje, ale má to jeden háček: když NB usne nebo jej vypnu, tak se točí dál. Nevím, zda je to OK anebo KO a ani netuším, zda se dá chování portů USB někde nastavit - poradíte? 

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: USB - po vypnutí NB jsou pod napětím
Dá se to nastavit v biosu. Něco jako záložka "power" tam bude.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Moc bych tomu nevěřil. Biosy notebooků jsou nehorázně ořezaný, a to tak že kromě bootování se tam nedá nastavit téměř nic.
Just Fucking Google It!
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To neznamená, že to nemůže zkusit. Mě to na mym notebooku jde.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
To jo, ale aby tu pak neříkal že tam nic takovýho není. Může to tam být, ale není to stoprocentní.
Just Fucking Google It!
Tak jsem si sehnal manuál a zkusil jsem znásilnit BIOS - úspěch poloviční:
Situace 1.) při usnutí NB jede ventilátor vesele dál
Situace 2.) při vypnutí NB se vypne rovněž ventilátor (navíc mi to zkomplikoval HUB, který je napájený (ventilátor byl napřed v HUBu a ten je rovněž pod napětím) - když jsem ventilátor zapojil přímo do NB, tak se to chovalo, jak jsem psal výše.
Takže jsem nyní na půl cesty a přemyšlím, jak to ošulit - zda na USB notebooku pověsit "jakýsi odpojovač", který v režimu sleep či off odpadne a odpojí mi zdroj HUBu, anebo je zde ještě nějaká finta, kterou bychom domluvili tomu HUBu? Problém je, že NB má jen 3 USB vstupy (1x dálková myš, 1x HUB a poslední pro krátkodobé zasouvání "flešky" a podobných zařízení.
Situace 1.) při usnutí NB jede ventilátor vesele dál
Situace 2.) při vypnutí NB se vypne rovněž ventilátor (navíc mi to zkomplikoval HUB, který je napájený (ventilátor byl napřed v HUBu a ten je rovněž pod napětím) - když jsem ventilátor zapojil přímo do NB, tak se to chovalo, jak jsem psal výše.
Takže jsem nyní na půl cesty a přemyšlím, jak to ošulit - zda na USB notebooku pověsit "jakýsi odpojovač", který v režimu sleep či off odpadne a odpojí mi zdroj HUBu, anebo je zde ještě nějaká finta, kterou bychom domluvili tomu HUBu? Problém je, že NB má jen 3 USB vstupy (1x dálková myš, 1x HUB a poslední pro krátkodobé zasouvání "flešky" a podobných zařízení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6184
-
od Dejv28
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 21:35