Ahoj,
přítelkyni se ulomil USB příjmač od bezdrátové myši a nešel vyndat rukou, tak jí napadlo, že ho vytáhne klíčem (ntb byl zaplý). A když se v tom vrtala klíčem, tak se ntb najednou vypnul a už nejde zapnout. Měli byste nějaké rady, jak ntb opět zprovoznit? Díky za odpovědi :)
NTB nejde zapnout
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: NTB nejde zapnout
Pravděpodobně si tam něco odpálila. Zjistit co, bude asi docela oříšek.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Třeba taky ne. Nejspíš odpálila napájení USB 5V a s tím celou větev. Doma to nespravíte - tedy směr servis.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Rozebrat, vyndat zakladni desku a zkontrolovat vsechny pojistky. Pokud budou pojistky OK, tak prvni odsmazena vec bude nejspis regulator napeti nebo neco okolo. Lze to odhadnout i ze servisniho manualu.
Autorizovany servis neudela nic jineho, nez ze vymeni zakladni desku - coz je cca 6000 Kc u novejsich notebooku.
Autorizovany servis neudela nic jineho, nez ze vymeni zakladni desku - coz je cca 6000 Kc u novejsich notebooku.
Hlavně musíš vědět, jaké pojistky máš hledat, jak vypadají, protože doba používání skleněných trubičkových pojistek je už dávno pryč. A když ji najdeš, musíš vědět /nebo se zeptat) kde koupíš náhradní, tedy pokud to nechceš spojit "natvrdo". A taky by bylo dobré sehnat servisní manuál, abys zjistil, jak se do toho ntb vůbec dostat bez následných škod. Možná by stačilo i projet YouTube, kde se tyhle návody v hojné míře vyskytují. A když už se Ti to vše povede a dáš to znovu dohromady, začni se modlit, aby to byla jediná závada a aby ten ntb naběhl 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Pojistky se hledaji pomerne snadno, jsou na desce oznacene - F1, F2, F3 atd.
Ok, děkuji za rady, jdu se podívat na ty pojistky
petr22 píše:Pojistky se hledaji pomerne snadno, jsou na desce oznacene - F1, F2, F3 atd.
Každý nemá znalosti jako Ty nebo já.
Proto rikam, jak je pozna. Idealni je jeste vizualne prekontrolovat vsechny integrovane obvody, jestli nejsou viditelne poskozene - napr ohorely jeden roh a podobne. Zvlast po ceste od USB portu.
Tak jsem přišel na první problém, některý šrouby jsou strašně utáhlý a tím mým malým šroubovákem je nedokážu povolit, tak si zejtra seženu pořádnej šroubovák a rozeberu to. 

Včera jsem neměl čas, tak jsem to rozebral dneska a nic jsem na desce nenašel (viz screeny)
Naposledy upravil(a) Toxicity dne 04 pro 2013 17:08, celkem upraveno 3 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4184
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”