Zdravím,
mám problém. Mám doma jeden pc, na který jsem měl nainstalovat OS, jenže BIOS ani instalační program nevidí disk. Disk je od Western Digital a je připojovaný přes SATA rozhraní. Když to v tom pc, který mám doma nešlo, tak jsem vzal HDD a strčil do jiného pc, vše ok, systém nainstalovaný. Tak jsem vrátil disk do pc, který mám doma a nic, nechtělo to z něho nabootovat. Tak jsem vzal starý HDD co jsem doma vyhrabal a zapojil ho (tentokrát to nebyla SATA, ale IDE) BIOS viděl disk, ale při spouštění OS se vždy restartuje. Myslím si, že problém bude v MB(základní desce), ale když zapojím ještě jiný SATA disk (do onoho "poškozeného" pc), tak ho BIOS načte.. Nevíte někdo, kde je zakopaný pes?
Předem děkuji za odpovědi
Asi deska, nevím :/ Vyřešeno
Re: Asi deska, nevím :/
Nevím jakou máš desku, takže neznám její vlastnosti, třeba ten jeden SATA HDD umí (SATA I, popř. II, kapacita disku) a druhý ne (SATA III?, velká kapacita?), možná by stačil novější BIOS - těžko říct. Nicméně na vadu desky bych to neviděl.
Zkus mrknout sem viewtopic.php?f=46&t=130355 , řešil jsem něco podobného.
Zkus mrknout sem viewtopic.php?f=46&t=130355 , řešil jsem něco podobného.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Asi deska, nevím :/
Málo informací. Máš v BIOSu správně nastavení?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Asi deska, nevím :/ Vyřešeno
Vyřešeno, jednalo se o to,. že XP neviděla ten disk, tak jsem v biosu hledal, něco pozkoušel a už to šlape. Děkuji za pomoc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1349
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 13:22