Mám takový problém a celkem nevím co za tím je. Přeinstaloval jsem windows z XP na win 7. Vše šlo hladce, už tam byli nainstalované office, antivir atd. Vypnu PC, rozeberu ho, jediné co vyndám je patice pro procesor a procák, vyfoukám všechen prach, dám to zpět, zapnu PC a při obrazovce kde je napsáno: Spouštění systému windows se vždy PC vypne. Nějaká rada čím by to mohlo být ??? Děkuji
//přejmenováno a přesunuto
//mmmartin
Po rozebrání a opětovném sestavení pc nenaběhne systém.* Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po rozebrání a opětovném sestavení pc nenaběhne systém.*
V počítači je několik desítek rozpojovacích kontaktů v konektorech. Může to dělat téměř každý z nich.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
říkám , že vše šlo jak mělo, windows načetl. Jenom jsem odpojil procák s chladičem, vysál jsem prach, dal zpátky a PC se prostě vypíná a já nechápu proč.
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Asi ti to řeknu takhle máš tam pastu ? je ten chladič přišroubovaný ? deska má pojistku pří velké teplotě se pc vypne
je tam jakýsi zbytek pasty, chladič je přidělaný je na takové ty 4 šroubky které se tam cvakají a nesnáším to. Napadlo mě samozřejmě, že se to přehřeje a vypne se to, ale že to BIOS ani nehlásí nějakým zvukovým signálem např..
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Disk je v pořádku? Je dobře zapojen? vše si zapojil tak jak má být?
Říkám ti, že jsem jenom odpojil chladič a procák a dal zpět, nic víc.
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
skus nastavit disk v bisou na ide nebo ahci stalo:D potom by to mělo jed v pohodě
ok zkusím to zítra , když tak napíšu tedy, zatím všem děkuji za rady. .
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
1. Ty jsi vysával prach z PC vysavačem ?!? Tohle už nikdy nedělej! Nejenom že můžeš vysát kdejakou součástku (jumper, ...) ale vysávaný prach vytváří statickou elektřinu která může poškodit/zničit základní desku nebo jiné komponenty, pro odstranění prachu doporučuji kompresor.
2. Známý měl stejnou chybu, nastavil jsem mu v BIOSU řadič disku na RAID a už mu to běželo. Podívej se na co ho máš nastavený a odzkoušej to různé nastavení.
2. Známý měl stejnou chybu, nastavil jsem mu v BIOSU řadič disku na RAID a už mu to běželo. Podívej se na co ho máš nastavený a odzkoušej to různé nastavení.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1535
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49