mám notebook ASUS K73SV-TY253
Kód: Vybrat vše
http://notebooky.heureka.cz/asus-k73sv-ty253/specifikace/
U notebooku mi před cca 1 měsícem v průběhu načítání systému (Win7) problikla modrá obrazovka a následoval restart a tak pořád dokola. Oprava systému a ani reinstall nešel. Když jsem nabootoval z DVD Linux live edici, tak všechno normálně fungovalo, notebook pracoval, mohl jsem i kopírovat mezi oddíly na HDD v notebooku (mám disk rozdělen na 2 oddíly). Asi po týdnu jsem přenastavil v BIOSu volbu "SATA mod selection" z AHCI na IDE (teď už to přenastavit nejde) a pak se mi na podruhé povedlo přeinstallovat systém a notebook zase doteď bez problémů fungoval.
Včera se mi objevil stejný problém, notebook se opět v průběhu načítání systému po probliknutí modré obrazovky restartuje. Live edice Linuxu z DVD opět běží bez problémů. Nevím tedy, čím by to mohlo být. Zakázal jsem restart a tady je ofocená ta modrá obrazovka:
[album]1144[/album]
Mohl by to být problém HDD? vzhledem k tomu, že notebook z DVD Linuxu běží bez problému. Je pravdou, že jsem HDD asi víc zatěžoval - HDD rozdělen na dva oddíly (systém a data), z nasdíleného oddílu přes multimediální centrum přehrávaný HD filmy a zároveň hraní na NB..
Čím by to tedy mohlo být? Objednat HDD nebo NB poslat do servisu? Samozřejmě je už po záruce...
Děkuji za rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Črc 2014 21:38) ---
Takže jsem vyndal HDD a provedl na něm testy ve stolním PC - systémový oddíl je v háji.
Díky
Vyřešeno - lock