Skoro zformátovaný disk
Skoro zformátovaný disk
Dobrý den, včera jsem omylem začala formátovat disk, který jsem nechtěla, ale hned jsem si to uvědomila a okamžitě klikla na storno. Nyní se do disku nemohu dostat a vyžaduje zformátování. Jak postupovat dál? Je nějaká možnost na záchranu bez poškození?
-
- Pohlaví:
Re: Skoro zformátovaný disk
Budeš muset použít nějaký program na obnovu souborů. Co je na tom disku za soubory?
Byly na něm hlavně fotky a videa. Jenom nevím, jak to funguje. Smazalo se to všechno, i když jsem formátování nedokončila?
-
- Pohlaví:
To se uvidí, až použiješ ten program. Můžeš zkusit třeba restoration http://www.slunecnice.cz/sw/restoration/ Nejlepší výsledky ale mají placené programy. Dobře pracují např. R-Studio, nebo GetDataBack. Každopádně budeš potřebovat volné místo na jiném disku, kam zachráněná data přesuneš. (Data nelze obnovit na témže disku).
-
- Pohlaví:
Špatný není PhotoRec http://www.svethardware.cz/photorec-a-r ... tu/29502-2
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli na tom není OS a disk je samostatný tak by neškodilo vyzkoušet ho připojit v jiném pc jestli na něm bude něco vidět nebo použít live linux a zkouknout co na něm je.
A můžu na disk použít vícero obnovovacích programů? Např. když jeden program nezachrání vše, můžu použít i jiný, který třeba obnoví zbytek? Disk je pevný a není na něm operační systém. Nicméně jelikož jsem formátováni nedokončila, tak jej disk vyžaduje. Není možnost, že je to pouze nějak zablokované nebo tak?
-
- Pohlaví:
Můžeš použít programů kolik chceš. Zablokované to není, jen nebyly dokončeny zápisy do MBR, takže windows nemá o disku správné informace, proto jej chce formátovat.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A kvalitní z těch free a je v češtině-http://www.piriform.com/recuva z placených třeba R-studio nebo O&O disk recovery.Jestli budeš některý z těchto programů používat tak se dělá záloha na jiný disk a to o stejné velikosti nebo vyšší.Proto jsem navrhoval nejdřív ho vyzkoušet v jiném pc jestli něco uvidí.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Koukam TestDisk (aka brachu PhotoRec-e) jeste nikdo nezminil.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Nepoškodí použití programů pbsah disku? Koneckonců toho chci zachránit co nejvíc. A neškodí tomu normální užívání pc nebo něco jiného?
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nic jinýho, než zkusit ten program ti stejně nezbejvá, tak to běž zkusit. Nebo zaplatit desetitisíce nějaké firmě a data ti obnoví.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2351
-
od mk2442