Dobrý večer, potřeboval bych poradit.
Svou stavajicí sestavu jsem chtěl vylepšit o nové ram, case, grafiku a cpu chladič. Vše jsem bez problému přendal a po zapnutí pc se mi oběvila jen úvodní stránka biosu, pc začane pípat a zamrzne, kod odpovída chybě ram, zjistil jsem že ram funguje jen, pokud je v prvním slotu, poté se neozve pípání, po biosove strance se zobrazí cerná obrazovka a pc zamrzne, jedina moznost jak se dostat do win je nechat ve slotu jen jednu ram a odebrat grafiku a obraz připojit na integrovanou kartu. Zkoušel jsem vrátit původní ram, ale situace je stále stejna.
Základni deska je intel dh77eb, cpu je Intel i7 3770 3.4ghz a GK je nvidia gtx 970 gigabite 4gb. Nové ram jsou 3 x 4gb kingston hyper x 1600, windows 7 64bit. Zkoušel jsem prohazovat ram, přepojovat napájecí kaskadu na GK na jinou větev, kontroloval jsem zapojení, vše ok, jedine co jsem neudělal je clear cmos, napadá Vás někoho, kde by mohla být chyba?
Po upgradu nejde pc zapnout
Re: Po upgradu nejde pc zapnout
prakticky si i sam odpovídáš reset biosu při výměně cpu je pro i laika první volba
Cpu jsem neměnil, jen chladič, z boxového na tento http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-p ... 77/produkt
Tak reset příliš nepomohl, nějaký jiný nápad?
Mám v podstatě stejný problém. Deska Intel dh77eb, po instalaci grafické karty do PCIe neprojede přes úvodní obrazovku. Pouze třikrát pípne (cca po minutě) poté naběhne černá obrazovka a dál se nic neděje. Nelze vstoupit do BIOSu ani do boot menu. Po odpojení napájení grafické karty a přepojení monitoru do integrované grafiky je zase vše OK.
Procesor: Intel Core i3 3220
Grafika: GV-N650WF2-1GI rev.1.0
RAM: 2x4GB
Zde https://communities.intel.com/thread/47971 řeší to samé, ale bez výsledku.
Procesor: Intel Core i3 3220
Grafika: GV-N650WF2-1GI rev.1.0
RAM: 2x4GB
Zde https://communities.intel.com/thread/47971 řeší to samé, ale bez výsledku.
Vítej na PC-help!
Tak si přečti Pravidla fóra a na ten "v podstatě stejný problém" si založ své vlastní téma!
Tak si přečti Pravidla fóra a na ten "v podstatě stejný problém" si založ své vlastní téma!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Díky. Pravidla jsem si přečetl. Osobně mi přijde, že jsem je neporušil, ale to by si mi asi tohle nepsal.
To Terra: Po 4 hodinách si myslím, že je problém vyřešen. To že se nedostaneš přes úvodní obrazovku způsobuje základní deska ve spojení s grafickou kartou v PCIe. Jestli chceš, napíšu ti jak jsem to vyřešil, pokud to nebude adminům vadit... Případně to můžeme probrat po mailu, abychom neporušovali pravidla.
To Terra: Po 4 hodinách si myslím, že je problém vyřešen. To že se nedostaneš přes úvodní obrazovku způsobuje základní deska ve spojení s grafickou kartou v PCIe. Jestli chceš, napíšu ti jak jsem to vyřešil, pokud to nebude adminům vadit... Případně to můžeme probrat po mailu, abychom neporušovali pravidla.
Pokud řešíš původní dotaz, je to v pořádku. Ale jinak: Pravidla fóra, odst. 2a
nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jasně, mě to přijde jako stejný problém. Terra píše, že mu to dělá po výměně komponent skříň, GK, RAM a chladič. Mě dělá to samé ale pouze po výměně GK. Terra píše, že kód odpovídá chybě RAM, ale zároveň to nefunguje ani se starými RAM pokud je GK ve slotu. Pokud GK vyndá, tak PC naběhne. Proto si myslím, že máme stejný problém, který ale nezpůsobují RAMky, ale to, že deska nekomunikuje s GK.
Já osobně jsem to vyřešil upgradem BIOSu. Původně jsem měl verzi 0053. Flashnul jsem na nejnovější verzi 0103, ale ta bohužel nepodporuje bootování z SSD (což mi přijde v dnešní době jako obrovský nedostatek), verze 0099 je to samé, ale obě verze už s grafickou kartou komunikují. BIOS normálně proběhne, ale bohužel při bootování disku modrá smrt. Jediná verze BIOSu 0075 umí GK i SSD, takže doporučuju FLASH BIOSu na verzi 0075. Ale pozor, flashoval bych pouze přes USB disk, ostatní metody jsou dost nespolehlivé a hodně lidí píše, že FLASH přes windows neproběhl korektně. Čili nahrát BIOS s koncovkou .BIO na FLASHdisk formátovaný ve FAT32, strčit do USB, vypnout PC a odpojit od sítě, odstranit JUMPER pro BIOS, zapnout PC a nechat proběhnout do konce, vypnout PC a odpojit od sítě, vrátit JUMPER, zapnout PC a mělo by to fungovat.
Jinak tenhle problém je u desky Intel DH77EB poměrně častý.
Zde se dají stáhnout všechny verze BIOSu https://downloadcenter.intel.com/Search ... rodId=3437
Já osobně jsem to vyřešil upgradem BIOSu. Původně jsem měl verzi 0053. Flashnul jsem na nejnovější verzi 0103, ale ta bohužel nepodporuje bootování z SSD (což mi přijde v dnešní době jako obrovský nedostatek), verze 0099 je to samé, ale obě verze už s grafickou kartou komunikují. BIOS normálně proběhne, ale bohužel při bootování disku modrá smrt. Jediná verze BIOSu 0075 umí GK i SSD, takže doporučuju FLASH BIOSu na verzi 0075. Ale pozor, flashoval bych pouze přes USB disk, ostatní metody jsou dost nespolehlivé a hodně lidí píše, že FLASH přes windows neproběhl korektně. Čili nahrát BIOS s koncovkou .BIO na FLASHdisk formátovaný ve FAT32, strčit do USB, vypnout PC a odpojit od sítě, odstranit JUMPER pro BIOS, zapnout PC a nechat proběhnout do konce, vypnout PC a odpojit od sítě, vrátit JUMPER, zapnout PC a mělo by to fungovat.
Jinak tenhle problém je u desky Intel DH77EB poměrně častý.
Zde se dají stáhnout všechny verze BIOSu https://downloadcenter.intel.com/Search ... rodId=3437
Je to jiny problem, proto ze je tvuj a ne prvniho tazatele. I kdyz muze byt na pohled stejny nebo podobny.
To, aby nejaka verze BIOSu zrusila podporu bootu z SSD je nesmysl - modrou smrt zpusobuje zmena nastaveni BIOSu, ne samotna revize. Staci aby to zprohazelo poradi boot zarizeni mezi legacy a EFI nebo prehodilo rezim SATA radice a je z toho modra smrt.
To, aby nejaka verze BIOSu zrusila podporu bootu z SSD je nesmysl - modrou smrt zpusobuje zmena nastaveni BIOSu, ne samotna revize. Staci aby to zprohazelo poradi boot zarizeni mezi legacy a EFI nebo prehodilo rezim SATA radice a je z toho modra smrt.
Tak to jsem ještě neslyšel, že to je jiný problém, protože je můj a ne zakladatele. Já neříkám, že to u Terry určitě vyřeší jiný BIOS, jen píšu, že se můj problém se projevoval úplně stejně (a tím myslím na 100% stejně) a vyřešil ho update BIOSu. Jediný rozdíl je v tom, že já jsem neměnil skříň a chladič, které na to vliv nemají. RAMky jsem zkoušel taky jiné, ale stejně jako u Terry na to vliv neměly.
To že některý BIOS nepodporuje SSD není nesmysl. U každého BIOSu jsem si samozřejmě bootování i všechno ostatní nastavil, stejně to nepomohlo. S SSD mají u této desky problémy i ostatní, jako např. zde https://communities.intel.com/message/169097 uživatel píše ,,I upgraded the BIOS version to 0089, because the first version 0053 gave me problems with SATA3 and the Intel SSD 520.,,
To že některý BIOS nepodporuje SSD není nesmysl. U každého BIOSu jsem si samozřejmě bootování i všechno ostatní nastavil, stejně to nepomohlo. S SSD mají u této desky problémy i ostatní, jako např. zde https://communities.intel.com/message/169097 uživatel píše ,,I upgraded the BIOS version to 0089, because the first version 0053 gave me problems with SATA3 and the Intel SSD 520.,,
Tak to jsem ještě neslyšel, že to je jiný problém, protože je můj a ne zakladatele.
Tak teď to "slyšíš" a příště to v souladu s Pravidly fóra laskavě respektuj!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3958
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”