Chci propojit kompa s tv na kartě(ati radeon 9600) mám takový výstup ve tvaru kolečka:) tak sem si koupil kabel s tímto konektorem a na druhém konci scart.Vše sem udělal podle návodu.Jenže v tom nastavení kde se má aktivovat tv je pořád přeškrklý kabel.Jakoby to nebylo propojené:(
Když dám hledání závad a zaškrnu vynucené zjišťování tv tak v bedně na AV začnou běhat pruhy.(jo ještě mám kabel ze zvukovky do to ho samého scartu a zvuk z pc slyším v tv)
kde může být chyba?
http://www.plna.kundicka.cz/img/cyber/pc-tv/1.jpg
Problém s konfigurací při propojení TV s PC :(
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsou v tom kolečku 4 kulaté a 1 hranatá dírka, jedná se o S-video výstup a problém bude pravděpodobně v tom, že televize nemá S-video vstupní obvod, takže příslušné piny ve SCARTu nemají zapojený svůj protějšek ve SCARTu na zadní straně TV, nebo TV S-video vstup má a ty jsi na TV tenhle vstup nenavolil. V prvním případě budeš muset použít kompozitní výstup z karty a kompozitní vstup do TV, ve druhém případě bude stačit navolit S-video vstup na TV.
..
mmartin:jo je tam 4 kulaté a 1 hranatá dírka,takže je to jak říkáš S-video.
já právě jiný vstup do tv nemám (jenom scart a takovéto kolečko pro anténu:)
a jak bych měl navolit na tv ten s-video vstup?
Možná přes video někde v menu videa?
právě mně mate že když dám vynutit tv tak na tv obrazovce létají takové čáry,jakoyb to skoro šlo,akorát nějak seřídit.Ale zloušel sem tam všechny možnosti a furt to samé:(
já právě jiný vstup do tv nemám (jenom scart a takovéto kolečko pro anténu:)
a jak bych měl navolit na tv ten s-video vstup?
Možná přes video někde v menu videa?
právě mně mate že když dám vynutit tv tak na tv obrazovce létají takové čáry,jakoyb to skoro šlo,akorát nějak seřídit.Ale zloušel sem tam všechny možnosti a furt to samé:(
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To zda TV má nebo nemá S-video vstup (zapojený na SCARTu) se nejsnáz dozvíš z návodu, případně sem napiš značku a přesný typ TV, podívám se do Googla.
Vzhledem k tomu, že grafická karta nedetekuje S-video propojení (přeškrtnutý kabel), je pravděpodobné, že TV S-video vstup nemá (graf. karta pozná, zda její S-video výstup je nebo není zatížený vstupem TV a podle toho generuje nebo negeneruje S-video signál). Pokud dáš vynucené zjišťování TV, karta S-video signál generuje i když její S-video výstup TV vstupem zatížený není (buďto proto, že je vadný kabel, nebo proto, že TV S-video vstup nemá). A protože ve SCARTu je i "klasický" (kompozitní) videovstup, jsou pruhy, které v tomto režimu běhají na TV, vyvolaný kapacitním přeslechem S-video signálu do kompozitního videovstupu TV. Protože jde jen o přeslech, není signál dostatečně silný na to, aby obraz byl zasynchronizovaný - proto ty pruhy.
Pokud se ukáže, že TV S-video vstup nemá - považuju to za hodně pravděpodobné - máš možnost buď jít do televize kompozitním signálem (pokud ho graf. karta generuje, nejčastěji bývá na konektoru CINCH), a pokud ho karta negeneruje, použít převodník S-videa na kompozitní video a to pak SCARTem pouštět (spolu se zvukem ze zvukové karty) do vstupu televize pro kompozitní video (a audio).
Vzhledem k tomu, že grafická karta nedetekuje S-video propojení (přeškrtnutý kabel), je pravděpodobné, že TV S-video vstup nemá (graf. karta pozná, zda její S-video výstup je nebo není zatížený vstupem TV a podle toho generuje nebo negeneruje S-video signál). Pokud dáš vynucené zjišťování TV, karta S-video signál generuje i když její S-video výstup TV vstupem zatížený není (buďto proto, že je vadný kabel, nebo proto, že TV S-video vstup nemá). A protože ve SCARTu je i "klasický" (kompozitní) videovstup, jsou pruhy, které v tomto režimu běhají na TV, vyvolaný kapacitním přeslechem S-video signálu do kompozitního videovstupu TV. Protože jde jen o přeslech, není signál dostatečně silný na to, aby obraz byl zasynchronizovaný - proto ty pruhy.
Pokud se ukáže, že TV S-video vstup nemá - považuju to za hodně pravděpodobné - máš možnost buď jít do televize kompozitním signálem (pokud ho graf. karta generuje, nejčastěji bývá na konektoru CINCH), a pokud ho karta negeneruje, použít převodník S-videa na kompozitní video a to pak SCARTem pouštět (spolu se zvukem ze zvukové karty) do vstupu televize pro kompozitní video (a audio).
ok,dneska,jak dojdu domů tak hned zjistím co je to za typ tv,mám ,ale pocit že nějaká tesla nebo orava.
Asi je to tv si myslím,zkoušel sem všechny možné PAL-x co šli dát v nastavení karty,pak mi někdo radil ať si ztáhnu nové ovladače,taky nic,potom to zkusit s rozlišením 800x600 nic. Akorát je divné že když se podívám pořádně sblíska na tv tak tam vidím prosvítat slabě plochu pc,takže nějaký signál tam jde.
to jestli má karta generuje kompozitní signál nevím je to ATI RADEON 9600LE 256mb
jinak s tím cinch mi to už někdo říkal,to je jako nějaká redukce ?
Asi je to tv si myslím,zkoušel sem všechny možné PAL-x co šli dát v nastavení karty,pak mi někdo radil ať si ztáhnu nové ovladače,taky nic,potom to zkusit s rozlišením 800x600 nic. Akorát je divné že když se podívám pořádně sblíska na tv tak tam vidím prosvítat slabě plochu pc,takže nějaký signál tam jde.
to jestli má karta generuje kompozitní signál nevím je to ATI RADEON 9600LE 256mb
jinak s tím cinch mi to už někdo říkal,to je jako nějaká redukce ?
V sobotu jsem propojoval PC s televizí.Mám grafárnu ATI Radeon 9200 s TVoutem a DV-I konektorem.Po zapojení vynucení se mi taky nic neobjevovalo, tak jsem si pohrál s nastavením TV + PC.Jsou to ty čtyři obrazovky (dvě vedle sebe a nad sebou).Tam jsem zvolil dva výstupy a pořád nic.Pak jsem si všiml na scartu nějakého přepínače.Hodil jsem ho do druhé polohy, na televizi jsem navolil AV-S a ejhle.Kluci pak hráli celý den NFSU na TV.Super obraz.Ale mám jiný problém.Když jsem si pustil DVD film z mechaniky, tak se mi objevil ovladač přehrávače,ale okno s filmem bylo černé a přitom na monitoru film šel normálně.Nevíte někdo,čím by to mohlo být?
Hu

hufino..
no já na scartu žádný přepínač nemám:(
jinak to nastavení se 4-ma obrazovkama,mysklíš kde? todle.. http://www.plna.kundicka.cz/img/cyber/pc-tv/1.jpg ?
a nastavení tv? taky nevím co konkrétně myslíš,já dám akorát na tv AV,víc nevím co bych moh ještě změnit
ale vypadá to nadějně,máš vlastně stejnou kartu jak já
jinak to nastavení se 4-ma obrazovkama,mysklíš kde? todle.. http://www.plna.kundicka.cz/img/cyber/pc-tv/1.jpg ?
a nastavení tv? taky nevím co konkrétně myslíš,já dám akorát na tv AV,víc nevím co bych moh ještě změnit
ale vypadá to nadějně,máš vlastně stejnou kartu jak já
Přesně podle obrázku.Akorát, že mám u TV : Typ Neznámý a ještě něco.Já se ti doma mrknu a napíšu ti přesně jak to mám nastavený.
Jo a ještě zkus, jestli ti jde na televizi zapnout místo AV, AV-S (dvakrát zmáčkni na ovladačce AV
Hu
Jo a ještě zkus, jestli ti jde na televizi zapnout místo AV, AV-S (dvakrát zmáčkni na ovladačce AV

Naposledy upravil(a) Hufino dne 07 bře 2005 10:38, celkem upraveno 1 x.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Karta má S-video výstup, jak je to s televizí nevím, protože ani Google ani Seznam nic nenašel. Takže budeme raději předpokládat, že televize S-video vstup nemá (což je hoooodně pravděpodobný). V tom případě budeš potřebovat redukci S-video na kompozitní video. Nevím, jestli se něco takovýho dá koupit, ale můžeš si ho zbastlit.
Příjemnou zábavu. J
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1903
-
od Melvidor
Zobrazit poslední příspěvek