Problemy s Ram-kama
Problemy s Ram-kama
Zdarec, mam takovej problem mam zakladku Gigabyte N650SLI-DS4 a k tomu 4x DDR2 1024MB 800 TRANSCEND CL5 JetRam no a muj problem je takovej ze kdyz dam do desky vsechny 4 moduly tak se mi pocitac nerozjede, jen naskoci ta uvodni obrazovka Gigabytu a zatuhne to(nekdy ani nenabehne obraz), to stejny to dela i kdyz tam dam jenom 2 moduly ale ne do dual-chanelu, kdyz tam dam 3 moduly tak to vecinou jede ale pocitat se chova velice divne a memtest tam vypise hafo chyb, jediny kdy ten pocitac jede bez problemu a mem test taky nenajde zadnou chybu je kdyz je tam bud jenom jeden modul a nebo tam jsou dva ale museji byt v dual-chanelu (a je jedno ve kterym = 1+3 nebo 2+4 slot). Myslel jsem si ze jsou vadny ramky a poslal jsem je na reklamaci ale prisli mi zpatky s tim ze jsou v poho a fungujou naprosto bez problemu. Uz me nic nenapada cim by to mohlo byt krome spatny desky. Zdroj mam 450W ale tim by to asi byt nemelo protoze dve mi v dual-chanelu jedou, problemy to dela jenom kdyz v dual chanelu nejsou. Jinak mam tam nahranej nejnovejsi Bios. Dik za jakykoliv rady.
diky moc za radu, ale bohuzel to nepomaha to uz jsem zkousel, zacinam mit pocit ze je jeden slot spatnej, konkretne druhej protoze ten jedinej nejede v rezimu s jednim modulem, ale mate me to ze kdyz ho pouziju v dual-chanelu takze pridam druhej modul do odpovidajiciho slotu (4) tak mi jede pocitac bez problemu
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zao píše:a nechceš skusit třeba jiný paměti od kamoše??
a eště k čemu potřebuješ 4GB ram??(jen tak pro zajímavost)
mno budeš se divit ale nejnovější hry na tom pojedou slušně(2GB už je málo

náročné grafické aplikace a výpočty prostoru
různé převody ať číselné nebo obrazové
prostě smysl to má(pravda jen pro málokoho ale třeba to je pro dobrý pocit

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
No asi me nezbude nic jineho nez tam vyzkouset jine ramky od kamose, ale stejne me to mate kdyby ta deska nepodporovala ty moje tak by me nejely spravne ani v jednom slotu. Jinak ty 4GB se mohou nekomu zdat zbytecne moc ale ja mimo jine potrebuju vypocitavat slozitejsi simulacni vypocty a to si kousek pameti ukousne :-) mozna to je taky i trochu jak jiz bylo receno "pro dobrej pocit" ale alespon nejakou tu dobu nebudu muset ramky posilovat
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jsou ty jednotlivé Ramky shodné a to co do velikosti parametrů i fyzicky, podle umístění paměťových chipů? Jestliže ano, může být některá vadna zkus je otestovat 2 a 2 a vždy alespoň 2x celý test.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Testoval jsi shodné dvojice programem Memtest, nebo GoldMemory, Dokud si neověříš, že jsou paměti OK, nevíš zda není chyba na základní desce. Někdy se použité paměti určitého výrobce nesnášejí se základní deskou, takže pokud budou paměti OK, je vhodné vyzkoušet jinou Firmu (třeba půjčené). Také se mrkni na stránky výrobce základní desky, s jakými pamětmi byla základní deska testována a které doporučuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Testuju to memtestem a nechavam to projet 2x a kdyz pouziju jenom jeden modul (jedna z tech ktery jsem si myslel ze jsou vadne) tak kdyz ho dam do prvniho slotu tak memtest je bez chyby, kdyz ho dam do druheho slotu tak mi pocitac zatuhne hned po startu ani se nedostanu do Biosu, ve 3 slotu je memtest taky bez chyby a 4 slot jak kdy, jinak driv mi pracoval bez chyby dualchanel (2+4 slot) ale ted mi to taky hodi chyby v memtestu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1772
-
od andrej71
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 22:07
-
- 6
- 2912
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 8
- 6255
-
od Qinter
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1760
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4846
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”