problémy s tiskem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

brassman
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

problémy s tiskem

Příspěvekod brassman » 02 říj 2015 21:54

Dobrý den,

mám takový problém a nevím jak na něj. Od kamaráda jsem koupil za pár korun plotter HP DesignJet 450C. Plotr je plně funkční, posouvá se, tiskne ukázkové stránky, které má uloženy v sobě, ale za boha z něj nemohu dostat jakýkoliv dokument, který na něj pošlu. Pokaždé, když se o něco pokusím, vyskočí ve win chyba, Tisk se nezdařil. Pomocí nastavovací stránky jsem zkoušel měnit Graphics language a I/O timeout. Ještě mohu změnit Serial interface (baud rate, parity). Takže otázka: LPT1 jaká přenosová rychlost a parita? Výchozí nastavení je 9600 b/s a parita None. Zároveň taky bohužel nevím, jestli je LPT funkční. Toto PC mám již nějakou dobu a nikdy jsem nepotřeboval LPT port, až teď. Ještě nutno připomenout, že pro tento pokus jsem do PC nainstaloval Win XP a stáhl "poslední" ovladače (rv 2004). Předem díky za pomoc.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: problémy s tiskem

Příspěvekod Uziv00 » 03 říj 2015 14:25

Prohlédni si nastavení LPT v BIOSu. Mělo by být tuším ECP+EPP. A vše co v NT systémech jede po LPT by mělo mít admin práva.

brassman
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: problémy s tiskem

Příspěvekod brassman » 03 říj 2015 18:05

V BIOSu jsem experimentoval i s jinými nastaveními a ECP+EPP nastaveno mám. V PC jsem přihlášen jako ADMIN. Stačí to takhle nebo mám ona práva nastavit na něčem speciálním? Chtěl bych plotter rozjet a už nevím co víc pro to udělat. Ještě mám doma PC s Win7 a pokud se mi nepovede rozjet to přes LPT, přemýšlím o USB převodníku, avšak nevím, zda to pomůže a zda je vůbec možné plotter ve Win7 ovládat.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”