Zdravím,
potřeboval bych poradit. Známá má problém s notebookem, už asi půl roku jí vypadával obraz, ale vždy stačilo jen "zakvrdlat" s displayem a bylo po problému. Ale teď už to nejde dát do žádné funkční polohy, jen když se zmáčkne horní roh obrazovky (na prvním obrázku tam, kde je vlevo nahoře takový výstupek) tak to funguje, pouze když se to drží zmáčknuté. Nevím jestli je to pochopitelné, pošlu ještě nějaké fotky:
Odkaz na fotky
Jde o to, že když to pustím, vytvoří se tam nějaké pruhy a čáry a pomalu začíná bělat a bělat, dokud není skoro úplně bílý. Zkoušel jsem ho zapojit k externímu monitoru přes HDMI, to funguje bez problému. Měl ho i jeden známej na opravu, ale řekl že to bude grafikou, takže se to spíš nevyplatí opravovat, když to je levný notebook (asi za 12 tisíc před 3 lety). Zkoušel i vyměnit LED panel a prý to nepomohlo, takže displayem to asi nebude. Ale já nevím, zdá se mi, že když by to bylo grafikou, tak by ten obraz nešel vůbec, jenže když ten horní levý roh zmáčknu, funguje to. Spíš mi to připadá jako kdyby tam byl nějak poškozený nebo skřípnutý flex kabel. Co myslíte? Nenapadá Vás jak to opravit? Díky všem za rady!
PS: Notebook Toshiba, Satellite C660-1X2
Problém s obrazem notebooku Toshiba Satellite C660
Re: Problém s obrazem notebooku Toshiba Satellite C660
Proste se ti mechanicky poskodil kabel z desky k lcd panelu. Letovane nejsou, je to potreba rozebrat vymenit za nove. Hlede radej pro konkretni model, tj. res to podle zadniho stitku.
https://www.google.cz/search?q=C660-1X2 ... +lcd+cable
https://www.google.cz/search?q=toshiba+ ... eplacement
Podle toho jak spichas jej muzes skusit sehnat u nas nebo levnejc na ebay, pripadne na aliexpresu, pocite ze posta zdarma = cca mesic na ceste.
Nakonec jsem si to precetl poradne a to co popisujes, ze staci zmacknout leve horni roh a ze je to ok, svedci o tom ze je asi neco s lcd panelem. Muzes prubnout sehnat jete panel nekde na aukru, bazosi, obednat z ciny. Kazdopadne bych vymenil i ten kabel. S panelem je otazka zda se to vyplati. Stroj bude po zaruce a netusis co te ceka dalsiho. Nakonec nekdo prubnul jine panel a delalo to taky, coz je divne, pokud tim ze to zmacknes nejak nepritlacis ten kabel.
Kazdopadne kabel z ciny nebude drahe, takze bych to rysknul. Sam netusim co poradit.
PS: Verim jen sam sobe a ani to kolikrat ne. Jeden expert v taliansku (prej odbornik) kamosce zachranoval notes, ten vul ji ani neudelal zalohu hdd, proste prisla uplne o vse. Timto nechci hanit tveho znameho.
Kazdopadne dle tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=jjXLR5yY7X4 je ukonceni kabelu na lcd v mistech kde popisujes. Takze kabel.
https://www.google.cz/search?q=C660-1X2 ... +lcd+cable
https://www.google.cz/search?q=toshiba+ ... eplacement
Podle toho jak spichas jej muzes skusit sehnat u nas nebo levnejc na ebay, pripadne na aliexpresu, pocite ze posta zdarma = cca mesic na ceste.
Nakonec jsem si to precetl poradne a to co popisujes, ze staci zmacknout leve horni roh a ze je to ok, svedci o tom ze je asi neco s lcd panelem. Muzes prubnout sehnat jete panel nekde na aukru, bazosi, obednat z ciny. Kazdopadne bych vymenil i ten kabel. S panelem je otazka zda se to vyplati. Stroj bude po zaruce a netusis co te ceka dalsiho. Nakonec nekdo prubnul jine panel a delalo to taky, coz je divne, pokud tim ze to zmacknes nejak nepritlacis ten kabel.
Kazdopadne kabel z ciny nebude drahe, takze bych to rysknul. Sam netusim co poradit.
PS: Verim jen sam sobe a ani to kolikrat ne. Jeden expert v taliansku (prej odbornik) kamosce zachranoval notes, ten vul ji ani neudelal zalohu hdd, proste prisla uplne o vse. Timto nechci hanit tveho znameho.
Kazdopadne dle tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=jjXLR5yY7X4 je ukonceni kabelu na lcd v mistech kde popisujes. Takze kabel.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Díky moc za odbornější odpověď a za odkazy.
Tak jsem si to myslel stejně. Objednám ten kabel asi na eBay, zas tak to nespěchá.
Taky jsem se bál, že to bude tím displayem a říkal jsem si, jestli se to vůbec ještě vyplatí.. Každopádně ten známý opravdu zkoušel jiný funkční display k tomu notebooku připojit a prý to dělalo to samé. V tomto bodě bych já osobně tedy myslel, že je to tím kabelem, ovšem on mi tvrdil, že je to grafikou nebo něco jiného. Ale může to být grafikou, když to na externím monitoru jde bez problému?
Tak jsem si to myslel stejně. Objednám ten kabel asi na eBay, zas tak to nespěchá.
Taky jsem se bál, že to bude tím displayem a říkal jsem si, jestli se to vůbec ještě vyplatí.. Každopádně ten známý opravdu zkoušel jiný funkční display k tomu notebooku připojit a prý to dělalo to samé. V tomto bodě bych já osobně tedy myslel, že je to tím kabelem, ovšem on mi tvrdil, že je to grafikou nebo něco jiného. Ale může to být grafikou, když to na externím monitoru jde bez problému?
Muj selsky rozum rika ze ne. Na monitiru to jede, kadopadne to muzes rozebrat a dat na to ukonceni neco nalepit, tim dosahnes kontaktu.
Naposledy upravil(a) cejny dne 10 říj 2015 13:33, celkem upraveno 1 x.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Taky jsem si říkal, že to tak asi nebude. Zkusím koupit ten kabel a uvidíme, tak díky moc za radu!
Jeste ze ti na zive nenadali do v.... .
No tam se asi nemá cenu ptát..
Ještě jedna věc. Koukal jsem, jak vypadá ten kabel a všiml jsem si, že připojuje i web kameru. Ovšem když zkusím připojit obraz do externího monitoru a zkusím web kameru, tak v pohodě funguje. Přijde mi to podivné, že by web kamera přes stejný kabel šla a obraz ne..
Ještě jedna věc. Koukal jsem, jak vypadá ten kabel a všiml jsem si, že připojuje i web kameru. Ovšem když zkusím připojit obraz do externího monitoru a zkusím web kameru, tak v pohodě funguje. Přijde mi to podivné, že by web kamera přes stejný kabel šla a obraz ne..
Ta vebka ma samozrejme jine draty a asi na strane "lcd" svuj konektor. http://www.ebay.com.au/itm/Toshiba-Sate ... 0602645369
Na tom videu kde zminuji umisteni konektoru na strane lcd se to tvari na ten nejuzsi.
Se podivej na nejake video, tj. zeptej se google video:
toshiba c660 repaid
toshiba c660 lcd repair
toshiba c660 lcd panel replacement
Na tom videu kde zminuji umisteni konektoru na strane lcd se to tvari na ten nejuzsi.
Se podivej na nejake video, tj. zeptej se google video:
toshiba c660 repaid
toshiba c660 lcd repair
toshiba c660 lcd panel replacement
Jojo, teď jsem na ty videa koukal. Tak to by snad pro mě neměl být takový problém ten kabel vyměnit.
Nikde na eBay není ten kabel na ten přesný typ C660-1X2, tak snad když koupím C660 tak bude i tak pasovat.
//EDIT:
Zjistil jsem, že na eBay jsou pro ten typ C660 dva typy toho kabelu. Liší se jen Part Number (DC02001BG10 a DC020011Z10). Právě nevím, jestli je jedno který z nich koupím, nebo musím notebook rozdělat a podívat se na ten kabel, zda-li je na něm to Part Number napsané.
Nikde na eBay není ten kabel na ten přesný typ C660-1X2, tak snad když koupím C660 tak bude i tak pasovat.
//EDIT:
Zjistil jsem, že na eBay jsou pro ten typ C660 dva typy toho kabelu. Liší se jen Part Number (DC02001BG10 a DC020011Z10). Právě nevím, jestli je jedno který z nich koupím, nebo musím notebook rozdělat a podívat se na ten kabel, zda-li je na něm to Part Number napsané.
http://www.s-manuals.com/notebook/toshi ... llite_c660
pripadne se google zeptej:
toshiba c660 mainenance manual
toshiba c660 service manual
Teoreticky tam budou uvedene kody jednotlivejch komponent. Lenovo to poskytuje normalne aspon na thinkpady, na muj stare x200s to maj.
Na webu toshiba.com jsem v podpore c660 ani nenasel, maj tam az 665.
Pripadne se zeptej prodejce, klidne vice, radi ti poradi, jde o jejich zisk.
pripadne se google zeptej:
toshiba c660 mainenance manual
toshiba c660 service manual
Teoreticky tam budou uvedene kody jednotlivejch komponent. Lenovo to poskytuje normalne aspon na thinkpady, na muj stare x200s to maj.
Na webu toshiba.com jsem v podpore c660 ani nenasel, maj tam az 665.
Pripadne se zeptej prodejce, klidne vice, radi ti poradi, jde o jejich zisk.
Podívám se na to. Díky moc.
Zdravím,
píšu po delší době. Koupil jsem tedy na eBay LCD kabel, vyměnil jsem ho a problém je pořád stejný. Nevím, co s tím. Ten známý, který měl notebook na opravu, prý zkoušel vyměnit celý LCD panel a problém byl však stejný. Jeho verdikt je, že je pravděpodobně něco s grafikou. Ovšem můj rozum mi říká, že to nemůže být grafikou, když to na externím monitoru funguje bez problému. Nebo se mýlím?
Každopádně ještě jedna věc mi nehraje. Kdyby to bylo grafikou, tak jak mi potom vysvětlíte, že to jde, když zmáčknu horní roh obrazovky? Pokud ho držím, zmizí čáry na obrazovce, obnoví se barva a při pohybu myši se normálně hýbe i kurzor na obrazovce atd. Čím to tedy je?
Všem předem děkuji za radu.
píšu po delší době. Koupil jsem tedy na eBay LCD kabel, vyměnil jsem ho a problém je pořád stejný. Nevím, co s tím. Ten známý, který měl notebook na opravu, prý zkoušel vyměnit celý LCD panel a problém byl však stejný. Jeho verdikt je, že je pravděpodobně něco s grafikou. Ovšem můj rozum mi říká, že to nemůže být grafikou, když to na externím monitoru funguje bez problému. Nebo se mýlím?
Každopádně ještě jedna věc mi nehraje. Kdyby to bylo grafikou, tak jak mi potom vysvětlíte, že to jde, když zmáčknu horní roh obrazovky? Pokud ho držím, zmizí čáry na obrazovce, obnoví se barva a při pohybu myši se normálně hýbe i kurzor na obrazovce atd. Čím to tedy je?
Všem předem děkuji za radu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3370
-
od rakato11
Zobrazit poslední příspěvek