Dobrý den,
vlastním notebook Asus k53e a cca před rokem a půl jsem si koupil novou větší baterii (7800 mAh - Ebay),
místo původní 5200 mAh. Zhruba před půl rokem začal zvláštně problikávat monitor a to pouze, pokud byl notebook napájen
z baterie (problikával na tmavém pozadí). Když jsem ho zapojil do adaptéru problém zmizel. Tento problém před pár týdny
zmizel, ale když jsem chtěl nahradit zpět původní baterii, tak jí počítač ani neregistruje a ta nová už je komplet prázdná.
Pokud zapojím starou baterii, začne se sekat touchpad (kurzor přeskakuje).
Moje otázka je tedy takováto. Je možné, že zapojení baterie s větší kapacitou způsobilo nějaké zkraty v počítači,
popřípadě kde. Setkal se s tím někdo?
Děkuji za rady.
Napájení notebook
Re: Napájení notebook
podle mě kapacaita by asi tak nevadila, ale pokud měla nová baterie jiné napětí než původní tak to mohlo něco způsobit v NTB.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Obě mají psáno 10,8V ale jestli tomu věřit v praxi nevím.
Pokud je to vážně stará baterie, může mít po nějaké době pokles napětí, to samé může dělat za mnohem kratší dobu i ta nová, pokud není značková. Stáhni HW monitor a podívej se, jaké napětí ty baterie do notebooku dávají samotné a jaké napětí dávají s připojeným adaptérem. Já mám baterii v notebooku roky a napětí se liší o 0.1V
Děkuju za vaše názory a rady. 

Jde o to, že kdy tam šoupnu původní originál baterku (která bude mít tutově ještě nějakou kapacitu), tak mi jí to ani nezobrazí.
Co ten HW monitor, bez potřebných údajů se těžko radí. Pokud notebook baterii nerozpozná, tak je mrtvá (napětí kleslo pod minimální hladinu)

Omlouvám se za neaktivitu, byl jsem mimo notebook.
Přikládám foto z HWMonitoru: http://www.imgup.cz/image/vnk
Bez napájení foto nedám, protože bez něj se notebook automaticky vypne, jako by tam žádná baterie nebyla.
Z HWM vidím, že baterie není prázdná, takže problém musí být jinde.
Originální baterii u sebe teď nemám, ale dodávám, že když jí vložím, tak se začne sekat kurzor a ovládání.
Přikládám foto z HWMonitoru: http://www.imgup.cz/image/vnk
Bez napájení foto nedám, protože bez něj se notebook automaticky vypne, jako by tam žádná baterie nebyla.
Z HWM vidím, že baterie není prázdná, takže problém musí být jinde.
Originální baterii u sebe teď nemám, ale dodávám, že když jí vložím, tak se začne sekat kurzor a ovládání.
Obrázky vkládej do přílohy přímo sem.
Ta baterie je v háji. Podle údajů z HW Monitoru je to jasné. Wear level = Úroveň opotřebení 88% (já mám po více jak dvou letech 3%). Úroveň nabití se ti pro jistotu ani nezobrazuje.
Ta baterie je v háji. Podle údajů z HW Monitoru je to jasné. Wear level = Úroveň opotřebení 88% (já mám po více jak dvou letech 3%). Úroveň nabití se ti pro jistotu ani nezobrazuje.

Pravda, toho jsem si nevšiml. Bohužel nemůžu otestovat originál baterii, ale dle mě by měla minimálně 50% kapacity ještě mít.
Když baterku vytáhnu tak se notebook ihned vypne. Myslím, že nová baterka nepomůže, v háji bude nějaká elektronika, podle
toho co jsem psal už dřív (blikání, nedetekce origo baterky atd.).
Když baterku vytáhnu tak se notebook ihned vypne. Myslím, že nová baterka nepomůže, v háji bude nějaká elektronika, podle
toho co jsem psal už dřív (blikání, nedetekce origo baterky atd.).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3239
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
-
- 10
- 4413
-
od Dolpi
13 srp 2024 18:07
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3964
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
-
- 2
- 1966
-
od meda2016