Zdravím, poslední dobou mě trápí problém okolo mého PC a to jest objevování a problikávání barevných čar přes obrazovku, škubání se celého obrazu, dokonce i vypadnutí celého obrazu nebo vypnutí počítače.
Osobně bych to svedl nejspíše na grafickou kartu, nejsem si tím však 100% jistý. Vlastním Radeonku HD7770.
Zkoušel jsem stress test, v každém testu začal obraz blbnout stejně - 60-63°C. V idlu mám okolo 30°C, a všechno je v naprostém pořádku.
Viry by v počítači být neměly, zkoušel jsem čištění celé case a všech komponentů, testoval jsem zapojení kabelu do monitoru, podtaktoval jsem grafiku, vracel jsem systém do původního stavu (9.5. - tehdy mi to ještě nedělalo), ale všechno bezúspěšné.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Barevné pruhy přes obrazovku, padání celého PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Barevné pruhy přes obrazovku, padání celého PC
pokud ti to dělá při této teplotě a hned po restartu je to vpohodě tak je to nejspíš grafickým čipem který se přehřeje a vykáže chybu která se po resetu obnoví...
Jak dlouho grafiku používáš?
kolik jsi na ní měl prachu než si ji vyčistil???
občas se stává že prach "přiroste" k hardwaru a fungujou spolu v symbioze a jakmile ho odstraníš tak přestane šlapat komp (to už se mi stalo)
Jak dlouho grafiku používáš?
kolik jsi na ní měl prachu než si ji vyčistil???
občas se stává že prach "přiroste" k hardwaru a fungujou spolu v symbioze a jakmile ho odstraníš tak přestane šlapat komp (to už se mi stalo)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Při +-60°C je už blbnutí nesnesitelné, a nedá se s tím pracovat. Nedělá to hned po restartu, dokáže to běžet celý den v pořádku (pokud nic nedělám a je nízká teplota), ale jakmile spustím graficky náročnou aplikaci, která tu teplotu vytáhne, tak to všechno začne.
Grafickou kartu používám asi 4 roky, tudíž bych se ani nedivil, kdyby už takhle umírala.
Prachu na ní bylo lehce, na zadní straně byla trocha, to jsem setřel, na větráku a chladiči byla také jen trocha. Čistil jsem jí i předtím každých pár měsíců, nikdy nebyla ve stavu, že by se přehřívala.
Grafickou kartu používám asi 4 roky, tudíž bych se ani nedivil, kdyby už takhle umírala.
Prachu na ní bylo lehce, na zadní straně byla trocha, to jsem setřel, na větráku a chladiči byla také jen trocha. Čistil jsem jí i předtím každých pár měsíců, nikdy nebyla ve stavu, že by se přehřívala.
- KingGustavo
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Měl jsem ten samí problém s HD 7850 pomohlo mi podtaktování zhruba o třetinu
CPU:AMD Vishera FX-8350@4,7Ghz
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Podtaktování pomáhá, ale jak se to vezme. Při 60°C+ to dělá furt to samé, ale s tak nízkým taktem a po vyčištění dobře fungujícím chlazením jsem se nad 60°C nedostal dříve než po 10 minutách 100% využití gpu ve stress testu. Taky jsem v MSI Afterburneru upravil křivku výkonu větráku, takže při 55°C větrák funguje na maximum a nějak to uchladí.
Mám to tak jako prozatimní řešení, dokud by se karta neopravila celkově.
Mám to tak jako prozatimní řešení, dokud by se karta neopravila celkově.
na 99% se jedná o grafický čip. doporučuji koupit novou nebo se taky může stát že by jsi mohl vyhořet i se základkou sice je to malá pravděpodobnost ale stát se to může...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Upgrade grafické karty nebo celého PC?
od dexikovicek » 21 srp 2024 22:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 2284
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
22 srp 2024 09:59
-
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5739
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-
-
- 4
- 5451
-
od mmmartin