Zdravím,
mám takový problém, vždy když hraju nějakou náročnější hru (Witcher 3, AC Unity,...), tak zamrzne počítač (občas po 20min, občas po 4h hraní) a restartuje se, tak mě tedy napadly jako první teploty... teploty jsem zkontroloval a vše bylo v normálu (CPU max 50°C, GPU max 60°C)... zkontroloval jsem i jestli nemám nafouklé kondenzátory na MB, ale jsou uplně v pohodě, tak poslední co mě napadá je, že by mohl odcházet zdroj.
Děkuji předem za všechny rady.
Komponenty:
CPU: Intel i5-2500K
MB: Gigabyte Z86A
RAM: 8GB DDR3 Kingstone 1600MHz
Chladič CPU: Cooler Gelid Tranquillo rev.2
Grafická karta: MSI GTC 970 Gaming 4G (4GB VRAM)
SSD: 120GB Kingston HyperX Fury, SATA III
HDD: WD Blue EX - 1TB
Zdroj: Corsair HX620 620W
Zamrznutí PC při hraní
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zamrznutí PC při hraní
Můžou to způsobovat RAM, grafika, SSD nebo příliš vysoká frekvence CPU.
Vyzkoušel jsem tedy memtest a RAMky mám v pořádku... Normálně mi CPU běžel na 4.0Ghz a jak se to začalo stávat, tak jsem to hned nahodil zpět na 3.3Ghz a žádná změna... SSD je staré cca 1 rok a myslim si, že to tim nebude (zkusim hodit systém na HDD a SSD odpojim a uvidim, jestli to bude v pohodě), takže si myslim, že to bude tedy buď zdroj nebo GPU.
Můj odhad - pokud jsou teploty cajk a vše běží, ale jen při vyšší využití grafárny to restne, tak je kompatibilita procíku s grafikou nebo slabý zdroj.
Zdroj - EVOLVEO 550W, Skříň - Zalman Z3 Plus, ASUS H81M-K, Intel Core i5-4590, 12GB RAM DDR3, Geforce 1050 TI 4GB, 120ssd, 2tb hdd
Tu kompatibilitu procesoru s grafikou doufam nemyslis vazne, to je podobne jako kdyby za to mohl duch.
To same slaby zdroj - ten pocitac nema spotrebu ani 300W, jak by mohl byt 620W zdroj slaby?
Ten pocitac prece nekolik let fungoval bez problemu.
Bohuzel kdyz neni nalezena rozumna pricina, jedina moznost je takzvana vymenkarska metoda, kdy dojde k postupne vymene nejpravdepodobnejsich komponent.
Jake je airflow ve skrini - jsou osazene masavaci ventilatory na predni stene i vyfukovaci na zadni stene?
Teplota CPU je OK, teplota GPU je OK - jaka je teplota chipsetu a regulatoru na zakladni desce? Pokud pres ne nejde proud vzduchu, muze byt problem.
To same slaby zdroj - ten pocitac nema spotrebu ani 300W, jak by mohl byt 620W zdroj slaby?
Ten pocitac prece nekolik let fungoval bez problemu.
Bohuzel kdyz neni nalezena rozumna pricina, jedina moznost je takzvana vymenkarska metoda, kdy dojde k postupne vymene nejpravdepodobnejsich komponent.
Jake je airflow ve skrini - jsou osazene masavaci ventilatory na predni stene i vyfukovaci na zadni stene?
Teplota CPU je OK, teplota GPU je OK - jaka je teplota chipsetu a regulatoru na zakladni desce? Pokud pres ne nejde proud vzduchu, muze byt problem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2229
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 16:02
-
- 1
- 2419
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4328
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
- 17
- 11223
-
od liborek