v jiném vlákně tohoto fóra jsme spolu vybrali novou grafickou kartu pro moje PC (Zotac GTX 1050 Ti). Dnes jsem si zapojil, zapojil jsem také redukci z VGA na HDMI a bohužel obraz je rozostřený a nevím si s tím rady. Ihned po instalaci grafické karty jsem nainstaloval aktuální ovladače GK, ale problém se tím nevyřešil. Monitor ( https://www.czc.cz/asus-vw222s-lcd-moni ... 66/produkt ) má rozlišení 1680x1050 px, ale v informacích monitoru je 1920x1080 px (max. rozlišení, které podporuje redukce VGA na HDMI). Když ale kontroluji nastavení rozlišení ve Windows i v nastavení GK, tak je nastaveno rozlišení 1680x1050 px. Je zajímavé, že když udělám snímek obrazovky a vložím ho do aplikace Malování, tak obraz není roztažený. Já ale například nevidím vůbec tlačítko Windows nebo naopak hodiny na druhé straně obrazovky. Přikládám pár obrázků.
Předem díky za rady, já už jsem zoufalý

Dodatečně přidáno po 1 hodině 55 minutách 57 vteřinách:
Tak mám další poznatek a to ten, že když připojím Full HD televizi přímo přes HDMI (nepoužívám tedy tu redukci), obraz se chová stejně jako s tou redukcí - je roztažený a rozostřený. Dělají to tedy určitě ovladače grafické karty nebo přímo grafická karta. Zkoušel jsem jak ovladače ze stránek Zotacu, tak i Nvidie (oba jsou ale stejné verze).
Nevíte někdo čím to může být?