2 problémy s PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Erricco
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

2 problémy s PC

Příspěvekod Erricco » 15 říj 2007 13:02

Ahoj,potreboval by som pomôcť s dvoma probl. na mojom PC.
Je to staršia mašinka Compaq Presario 1,1 Ghz AMD procesor,256 Mb RAM a 32 Mb Ge Force 2 GTS Pro grafika.

1 problem mám s Grafikou,konkrétne pri hre Age of Mythology ,po štarte hry mi uplne zblbnú textúry a nejde stym nič urobiť.Túto hru som na tomto PC pritom "mastil" cca. pred 2 rokmi bez problemov.Nikde inde,ani pri inej hre tento problem nemám.Skúšal som preinštalovať ovladače aj Direct X ,ale nič nepomáha. :-(

2 problém mám s Bios-om,chcel by som ho updatovať,ale kedže Everest mi vyhodí nazov dosky Compaq 74E01,alebo tak nejako ,tak neviem čo mám robiť,viem že chipset je VIA KT 133 Apollo a to je tak všetko :-(

Vdaka za akykolvek postreh.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 říj 2007 16:10

Pokud si nejsi 100%ně jistý, jakou máš desku, tak se do update BIOSu nepouštěj. Proč chceš BIOS updatovat? Pokud nemáš s deskou konkrétní problém, který by nový BIOS výslovně odstranil, tak řada odborníků považuje update za zbytečný. Vzhledem ke tvým malým zkušennostem je provedení update i docela riskantní záležitostí, pro další život základní desky. Pokud se nebojíš vlka nic a chceš to podstoupit, pak si na stránkách výrobce desky najdi, nejspíš v sekci Support (možná Download) nový BIOS, stáhni jej a prostuduj si v manuálu k desce postup pro natažení nového BIOSu do počítače. Pak se jen modli, aby ti během procesu nevypli elektriku a jestli jsi stáhl správnou verzi.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 15 říj 2007 17:00

Ohledně BIOSu souhlasím s Karlosem.

Pokud jde o grafickou kartu, tak jsem míval podobnou a do chladiče se strašně rád chytal prach!
Zkus pořádně vyčistit chladič a zkontroluj, zda se větrák normálně točí. :bigups:
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Erricco
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Erricco » 15 říj 2007 17:20

O.K. vdaka za rady .
Ten Bios som chcel updatovať,lebo je tam origo Compaq a nemá skoro žiadne funkcie.Mal som už aj nejaky bios stiahnutý a tiež soft na flash,ale vždy to zamrzlo :? Proste Compaq nechce aby sa do toho niekto sral ... a to ma serie najviac :evil:

Stou grafikou ... skusim vyčistiť ten chladič,predsa tam len niečo bude ,ked to beží 25 hodín denne :twisted: ,ale je možné aby to robilo len u tej jednej hry ? Nie je to tým ,že Age of mythology ma niečo s Microsoftom ? :idea:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”